Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΜΕ... ΖΕΛΕ



Ο άνθρωπος είναι αποκρουστικός και μόνο που τον βλέπεις. Γλίτζα σκέτη. Γυμνοσάλιαγκας, που θα έλεγε και η φίλη μου η Ζωή στη δικιά της «περιποίηση». Ένας αηδιαστικός και εμετικός παπαροξερόλας βγαλμένος από τον αμόρφωτο οχετό της «ελεύθερης» ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Ένα μιντιακό κουτσαβάκη που τσιρίζει αρρωστημένο εγωισμό. Ένας μέτριος σε όλα. Ακόμη και σε αυτήν του την έπαρση.

Ο Βερύκιος είναι χαρακτηριστικό δείγμα της αγέρωχης (και αμετανόητης) «σχολής των Κουρήδων». Ένας απόγονος από τους νεάντερνταλ της Αυριανής. Ένας φασίστας σε «λάιτ εκτέλεση. Ένας Κασιδιάρης με ζελέ. Ένας πουδραρισμένος κρυφοναζί που μπορεί να εισβάλλει ανενόχλητος μέσα στα σπίτια μας και να τα βρωμίζει με την κόπρο του Παναγιώταρου. Να τα ουρεί με τους ρατσισμούς του Παππά.

Τη σιχαίνομαι αυτήν τη φάρα. Μου γυρίζει τα άντερα. Σεληνιάζομαι. Από το λόγο της, τα φερσίματά της, τους συμβολισμούς της, τα παραδείγματα που εκπέμπει. Οι Βερύκιοι είναι το είδος εκείνο των σαπρόφυτων που λειτουργεί έξω από αναστολές και φραγμούς. Έξω από κάθε ηθική και δεοντολογία. Ανεξέλεγκτα και τυχοδιωκτικά. Ύπουλα και διαβρωτικά.

Καμία έκπληξη λοιπόν από τα όσα εκστόμισε ο γλωσσικός του υπόνομος ενάντια στον Αύγουστο Κορτώ. Όλα ήταν μέρος του καθημερινού του ρεπερτορίου. Και οι «κυραυγουστίνες» και οι «γκαβλάντες» και τα «καψίματα στον πισινό» και οι «δικτατορίες των γκέι». Χρόνια τώρα, με αυτήν την παιδεία κάνει καριέρα στα Μέσα της Αθλιότητας. Απλά προχθές, του έδωσε και κατάλαβε, συνεπικουρούμενος (αλίμονο) από τον έτερο της τσογλανιάς, Δημήτρη Σταυρόπουλο, ο οποίος –ειρήσθω εν παρόδω– υποδύονταν το ρόλο του «καλού μπάτσου» για να αποκτήσει σασπένς και ρυθμό η εκπομπή. Και οσμή από τα ξερατά.

Για να δείτε όμως πόσο θρασύδειλα ανθρωπάκια είναι όλα αυτά τα επικοινωνιακά απόβλητα, αξίζει να διαβάσετε τη «δήλωση μεταμέλειας» που απηύθυνε στον Αύγουστο Κορτώ, την επομένη της μεγάλης ντροπής. Και δε μιλάω για τη «γαργάρα» και το «κατάπιμα» των όσων είπε από αέρος (ο κατά τ’ άλλα… άντρας!), αλλά για εκείνο το γλοιώδες ότι τον γνωρίζει μόνο από το συγγραφικό του έργο

Ναι! Ο Βερύκιος γνωρίζει τον Κορτώ από τα βιβλία του! Ο Βερύκιος είναι αναγνώστης της Λύσσας, του Αφανισμού του Νίκου, του Ταξιτζή Των Ουρανών, της Βιογραφίας Μιας Σκύλας… Ε, αν κι αυτό δεν είναι η απόλυτη ξευτίλα του γλείφτη, τότε ποιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου