Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΣΤΙΣ ΜΑΛΒΙΔΕΣ


Και το όνομα αυτού, Ιωάννης Βοϊδονικόλας. Για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ του Πειραιά ο λόγος που έσπευσε ασθμαίνων και περιχαρής να ανακοινώσει την χρηματοδότηση του κόμματος από τον Βαγγέλη Μαρινάκη! Να είναι αυτό που λένε, όνομα και πράμα;

Δύο εν ενεργεία αστυνομικοί εμπλέκονται στον (μαφιόζικο) ξυλοδαρμό του διαιτητή Τζήλου! Αν σας πω ότι δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός θα με πιστέψετε;

Και πάνω που ήταν να τα βρουν μεταξύ τους το Μ-Λ ΚΚΕ με το ΚΚΕ (μ-λ), κάτι «στράβωσε» και... αποχαιρετίστηκαν! Όπως και να έχει όμως, και μόνο η ύπαρξή τους με κρατάει... έφηβο!

Σχόλιο της εφημερίδας Απογευματινή τον Μάρτιο του 1943 που αναγγέλλει το «χαρμόσυνο νέο» της εκκαθάρισης της Θεσσαλονίκης από τους «ειδεχθείς Εβραίους». Μία μικρή αναγωγή στις μέρες μας, πιθανόν να το κάνει και επίκαιρο!

Μέσα στον κακό (διαδικτυακό) χαμό με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών, κάποιοι ανακάλυψαν μία εκπομπή με την συγχωρεμένη την Μαλβίνα Κάραλη, η οποία (με τον αξεπέραστο είναι αλήθεια τρόπο της), «κατατροπώνει» όλους όσους επιθυμούσαν τότε να «δωθεί» στη γειτονική χώρα το όνομα Μακεδονία. Όμως, για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους, το βίντεο έχει υποστεί και το ανάλογο μοντάζ, έτσι ώστε να εξυπηρετήσει καλύτερα το «αφήγημα της προδοσίας», δίνοντας παράλληλα και «πολιτικό κύρος» στο θυμικό και τις ορμέμφυτες επιθυμίες των σημερινών... μακεδονομάχων.

Τι εξαφανίστηκε από το βίντεο; Όλα όσα αναφέρονται στον Μίκη Θεοδωράκη, η συναυλία του οποίου στα Σκόπια, στάθηκε η αφορμή για να «την πει» η Μαλβίνα στους «προοδευτικούληδες». Μια συναυλία με συγκεκριμένους συμβολισμούς και με ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα, εντελώς αντίθετα με το «πνεύμα» αυτών που διαλαλούν σήμερα ότι «δεν παραχωρούν την Μακεδονία» και (ενίοτε) ουρλιάζουν για τους... βρωμοσκοπιανούς. Επειδή όμως ο «τωρινός» Μίκης επέλεξε να συμπορευτεί με αυτό το «εθνικό μείγμα», διαγράφηκε πλήρως η αναφορά σε αυτόν από τους σχολιασμούς της Μαλβίνας.

Δεύτερο αξιοσημείωτο: το βίντεο «έρχεται» από τα χρόνια της Σημιτικής περιόδου και οι σχολιασμοί της Μαλβίνας αφορούν το κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό εκείνης της εποχής. Με δύο λόγια, τα «χωσίματά» της στοχεύουν στον τότε πρωθυπουργό (που τον είχε και μεγάλη... λατρεία), στον Πάγκαλο, στον Κρανιδιώτη και ολίγον (ομολογώ χαριτωμένα) στον Λεωνίδα Κύρκο. Κατά κύριο λόγο, στους εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων της δεκαετίας του ’90, που (γνωστό τοις πάσι), δεν ήταν άλλα από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα να συμπληρώσω και τα εξής: Πρώτον: το να αναγορεύεται η Μαλβίνα ως «εθνικό τοτέμ» από τους κάθε λογής «πατριώτες», αγγίζει τα όρια της ύβρης. Για να μη πω ότι τα ξεπερνάει. Δεύτερον: το αλάθητο δεν το διεκδίκησε ποτέ η Μαλβίνα! Και επειδή στο εν λόγω βίντεο ακούγονται από το στόμα της πράγματα που δεν «ταιριάζουν» με την «πολιτική της αισθητική», ας μη σπεύδουν τόσο εύκολα οι «θαυμαστές» της σε... υιοθεσίες. Τρίτον: στο βίντεο γίνεται μία αναφορά σε μία ταινία του Γούντυ Άλλεν για να «νοηματοδοτηθεί» η έννοια του πατριωτισμού. Επειδή τυγχάνει να είμαι θαυμαστής του Γούντυ Άλλεν και από αυτούς που δεν έχουν χάσει ταινία του, προσπαθώ εδώ και μέρες να βρω σε ποια από αυτές εκτυλίσσεται η σκηνή που περιγράφει η Μαλβίνα. Μάταια. Γι αυτό, αν κάποιος ή κάποια μπορεί να βοηθήσει, ευπρόσδεκτος και ευπρόσδεκτη.

Για την δεοντολογία του πράγματος, ιδού και το επίμαχο βίντεο, άνευ... παρεμβάσεων: 
Ο Αλέξης Μητρόπουλος (από τα πρώτα «φρούτα» της... συριζικής διακυβέρνησης), αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού, δήλωσε στο (πάντα πρόθυμο για τέτοια) Liberal.gr, ότι μόνο ο Τσίπρας και ο Κιμ Γιονγκ Ουν ορίζουν τον κατώτατο μισθό. Για κακή τύχη του... εργατολόγου, πριν λίγο καιρό, η Βουλή του Λουξεμβούργου αποφάσισε και αυτή την αύξηση του κατώτατου μισθού. Και το Λουξεμβούργο, δεν το λες και... Μαδουριστάν!

Τι ώρα που εμείς το έχουμε ρίξει στους προβληματισμούς, ο άλλος πάει και κάνει μήνυση στους γονείς του γιατί δεν συναίνεσε στο να... γεννηθεί! Άκυρα όλα! Πάμε από την αρχή!

Το γνωρίζατε ότι πριν 18 χρόνια η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είχε επιβάλει πρόστιμο 160.000.000 δολαρίων στον Γιάννη Αλαφούζου για την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που προκάλεσε το μονού τοιχώματος δεξαμενόπλοιό του Νήσος Αμοργός στη λίμνη Μαρακαΐμπο; της Βενεζουέλας; Και αναρωτιέμαι: λέτε να είναι αυτός ο λόγους που έχουν «λυσσιάξει» οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ για τον Μαδούρο;

Και επειδή «παίζει» πολύ Βενεζουέλα τελευταία, να ρωτήσω τι γίνεται προς Βραζιλία, προς Σαουδική Αραβία και προς Κολομβία μεριά; Έτσι για να το κάνω πιο... πλουραλιστικό!

Σέξυ ρατσισμός με ολίγον από ιατρική. Γιατί «αποκλειστικές» με στηθοσκόπια, μόνο Ελληνίδες!

Για να το καταλάβω: όταν η Φώφη Γεννηματά λέει έχουμε πόλεμο με τον τυχοδιώκτη νεοκομμουνιστή Τσίπρα και την παρέα του, θεωρεί τον κομμουνιστή κάτι σαν βρισιά ας πούμε;

Βαριεστιμάρα! Αυτό είναι το πρώτο και κύριο συναίσθημα που αποκόμισα, παρακολουθώντας το πρώτο επεισόδιο της σειράς Η Ζωή Εν Τάφω που προβάλει η ΕΡΤ. Αφελέστατο σενάριο, ερασιτεχνική δραματοποίηση, μέτριες ερμηνείες, συνθέτουν μία «ατμόσφαιρα» άκρως πληκτική και παλιομοδίτικη.

Να το πω και να το ξεκαθαρίσω: εγώ πλέον δεν θα ψηφίζω βάσει προγραμμάτων αλλά βάσει λογοτύπων. Κι ως εκ τούτου... Κώστα Κουνάκο! Σας μιλάω για αισθητικό έπος!

Καλέ τι γίνεται; ΚΑΙ ο πρόεδρος των Δασκάλων ΚΑΙ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου εντρυφούν ερασιτεχνικώς στην... ηθοποιία; Προεκτείνοντας την αντίστοιχη συνδικαλιστική να υποθέσω.

Όχι που δεν θα συνεχιζόταν ο κατήφορος με τις καταλήψεις. Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς έκαναν κατάληψη απαιτώντας την απομάκρυνση συμμαθητή τους με μαθησιακές δυσκολίες εξαιτίας ενός συνδρόμου που έχει εκ γενετής. Το τραγικότερο; Η συναίνεση της διευθύντριας του σχολείου στη κινητοποίηση των μαθητών!

Μόνο σε εμένα «φέρνει» κάτι ανάμεσα σε Βαρβιτσιώτη, Κικίλια και Γκιουλέκα αυτός ο Γκουαϊδό από την Βενεζουέλα;

Όχι που δεν θα γινόταν και σιχαμερός

Αντίθετοι με την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κωνσταντίνου Κατσίκη για τις ομοφοβικές δηλώσεις του οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Όχι απλά αποκαρδιωτικό. Ρεζιλίκι σκέτο!

Η μεγάλη πλάκα (έως και... σχιζοφρενική) είναι ότι στην ίδια ψηφοφορία, οι μόνοι που ζήτησαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας του συγκεκριμένου βουλευτή – ρατσιστή, ήταν οι βουλευτές του ΚΚΕ, οι οποίοι είχαν καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την ελεύθερη συμβίωση!

Πάντα μου ήταν αντιπαθείς. Τώρα πια μου είναι και αποκρουστικοί. Για τους συντελεστές του Ράδιο Αρβύλα ο λόγος που βρήκαν «στέγη και τροφή» στο πάντα φιλόξενο για παπαριές και ανοησίες ΣΚΑΪ.

Σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου απευθύνεται προς τον Φαήλο Κρανιδιώτη, λέγοντας επί λέξει: Ειλικρινά κρατήστε αυτό που σας λέω. Γι’ αυτό που κάνατε απόψε κύριε Κρανιδιώτη, θα σας πάω «αίμα»  μέχρι τέλους. ... Το άκουσες; «Αίμα» μέχρι τέλους. Τον Ταραντίνο ΤΩΡΑ!

Πέρα από τη πλάκα, φαντάζεστε τι θα γινόταν αν όλο αυτό το... αιμοσταγές το εκστόμιζε κανένας Πολάκης;

Ακολουθεί ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου και (αλί αλί και τρις αλί) προέδρου του Δημοτικού Ωδείου Θεόδωρου Τζάτζαρη.

Και στο καπάκι (καθότι και... ανικανοποίητος), νέος χάρτης με την υποσημείωση, ο χθεσινός χάρτης που ανάρτησα είχε μία ατέλεια, την οποία και είχα επισημάνει. Ευχαριστώ την φίλη μου που μου έστειλε τον σωστό και τον οποίο δημοσιεύω.

Κανονικά, μετά (και) από αυτό, ο εν λόγω «κατακτητής», θα έπρεπε να είχε διαγραφεί από τη δημοτική παράταξη της κυρίας Τσανάκα και να είχε αποπεμφθεί πάραυτα από τις θέσεις και τα αξιώματα που κατέχει. Το ζητούμενο βέβαια είναι αν υπάρχει πολιτικό σθένος.

Δείτε το και ως κουίζ: σε ποιον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο θα ταίριαζε γάντι εκείνο το: αλλού τρως και πίνεις κι αλλού πας και το δίνεις;

Ένας είναι ο εχθρός, ο Ρήνος ποταμός!

Εντάξει, εκλογές έρχονται, όλο και κάποια αλισβερίσια θα εμφανιστούν, όλο και κάποια «αιτήματα» θα βρουν την «ικανοποίησή» τους. Αλλά να πηγαίνει ο κάθε σύλλογος (κατά κανόνα λαογραφικός – φολκλορικός με «εθνικοπατριωτικά» χαρακτηριστικά) και να στήνει αγάλματα και προτομές «εκμεταλλευόμενος» τις πολιτικές συγκυρίες, ξεπερνάει κάθε μέτρο και κάθε λογική που διέπει την έννοια του δημόσιου χώρου. Και δεν μιλάω μόνο από αισθητικής πλευράς.

Και οκέι, έγινε δεκτό το αίτημα του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων και θα στηθεί στη Πλατεία Ηρώων η προτομή του Παύλου Μελά. Αν αύριο όμως έρθει (λέω τώρα) και ένας άλλος σύλλογος και ζητήσει να τοποθετηθεί η προτομή του Άρη Βελουχιώτη, τότε τι; Θα «εισακουσθεί» ή θα έχουμε... ιστορικές παρερμηνείες;

Απόσπασμα από σχόλιο του (φίλτατου) Θεόδωρου Καλλιοντζή στο facebook: «Εάν έρθουν στο σχολείο πρόσφυγες που δεν έχουν τα προσόντα θα υποβαθμιστεί». Αυτό έλεγαν γονείς σε διάφορες περιοχές και στιγματίστηκαν ως «ρατσιστές». Α τους κακόμοιρους τους... διεθνιστές!

Όταν η μαλακία κτυπάει κόκκινο, το ρίχνεις σε... αντιθρησκευτικές παρεμβάσεις! Ο λόγος για την «αντιεξουσιαστική» καφρίλα που εκδηλώθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, με συνθήματα στην Ευαγγελική εκκλησία, στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή, σε καταστήματα εκκλησιαστικών ειδών και σε... γραφεία τελετών!

Πάολο Κοέλιο: Για να δεις το ουράνιο τόξο μάθε να αγαπάς την βροχή. Έχω πάθει συγκλονισμό λέμε...

... γεγονός που δεν μου επιτρέπει να αναφερθώ: 1) Στην Αναστασία Ιωσηφίδου. 2) Στην Κορίνα Χιώτη – Πρασσά. 3) Στον Μακάριο Λαζαρίδη. 4) Στην Στέλλα Μαρωνίτου. Εν αναμονή.

Εις μνήμην Χριστόδουλου Χάλαρη. Παύση και σιωπή...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου