Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ



Επιστροφή στα… πάτρια! Δύο μήνες έλειψα κι έγινε το «έλα να δεις»! Τους άφησα ενωμένους και τους βρίσκω «από δυo χωριών, χωριάτες». Αιώνια Αριστερά! Ο καθείς και το κόμμα του. Ή το… κομμάτι του; Όπως το πάρει κανείς. Και κάπως έτσι έζησα να δω και τον Λαφαζάνη αρχηγό! Κάτι μου λέει πως ο Θεός θα με αξιώσει να δω και τη Ζωή… πασιονάρια! Τα «πιάνω» τα μηνύματα!

Εμ το άλλο! Η ΔΗΜΑΡ ζει! Κι όχι μόνο ζει, αλλά τροφοδοτεί και με υποψηφίους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ! Και λέω: μπορούν τώρα εμένα να με πείσουν οι άθεοι ότι δεν υπάρχει νεκρανάσταση; Μέσα σε αυτά τα μεταφυσικά πλαίσια λοιπόν, είδα και τη συντρόφισσα Μαρία να συνοδοιπορεί με τον… Λάκη! Το ότι η συντρόφισσα Μαρία στις εκλογές του Ιανουαρίου διατυμπάνιζε (σε όλους τους facebookικούς τόνους) την αποχώρησή της από τη ΔΗΜΑΡ και τη «στράτευσή» της με το Ποτάμι, είναι (άλλη) μία μικρή λεπτομέρεια του πολιτικού ήθους της… ευπρεπούς κεντροαριστεράς!

Α, μαθαίνω ότι για την είσοδο των δύο της ΔΗΜΑΡ στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, «δούλεψε» πολύ ο ακαταπόνητος Κωστής! Πάντα στα δύσκολα αυτό το παιδί! Κι ας λένε οι κακές γλώσσες ότι δεν ξέρει από… ποσοστώσεις! Καημένε Ιακωβίδη! Τζάμπα οι φωτογραφίες…

Κι από την άλλη, έχω τον Στρατούλη, τον Λεουτσάκο και τη Ραχήλ να αυτοπροβάλλονται ως οι γνήσιοι και αυθεντικοί εκπρόσωποι του δικού μου «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα! Μ’ αυτά και μ’ αυτά, δύσκολα βλέπω να τη γλυτώνω την κρίση ταυτότητας!

Απορία μεσούσης των… γιαουρτιών: τι άραγε περιμένει ο Εισαγγελέας για να επέμβει και να μαζέψει όλα αυτά τα «πατριωτικά θρασίμια» που εκτονώνουν την κτηνωδία των ενστίκτων τους με τη ρίψη… αγελαδινών σε βουλευτές; Να το «γυρίσουν» σε… πρόβειο;

Και μιας και το έφερε η κουβέντα: εκείνη την ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για το «γιαούρτωμα» του Λαπαβίτσα, ποιο φωτεινό μυαλό την εμπνεύστηκε; Διότι, σύντροφοι, αυτό που εγώ κατάλαβα μετά από δύο (προσεκτικές) αναγνώσεις, είναι ότι εσάς δε σας αξίζουν γιαουρτώματα λόγω… πολιτικής συνέπειας! Να υποθέσω ότι κάποιοι άλλοι τα «αξίζουν»;

Τελικά το «πήρε πίσω» ο Γλέζος! Δε θα ψηφίσει ΚΚΕ! Θα το ξανασκέφτηκε σε… βάθος! Ή σε ύψος… Επικρατείας; Θα σας γελάσω! Και για να προλάβω όσους τυχόν σπεύσουν να ορθώσουν επιχειρήματα περί «σεβασμού», ένα μόνο θα πω: ο αυτοσεβασμός είναι αυτός που ορίζει τα πάντα! Κι αυτός που καθορίζει τις εκτιμήσεις.

Έπος! Παλεύουμε για την Ελλάδα του Γιάννη Ρίτσου και του Οδυσσέα Σεφέρη. Στηρίξτε μας. Στηρίξτε το ΠΑΣΟΚ. Υπογραφή; Αφροδίτη Αλ Σάλεχ! Και κλάμα ο… Γιώργος Ελύτης!

Η προθέρμανση τέλος! Τα σπουδαία, από αύριο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου