Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ... ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ



Την «οδό της νομιμότητας» προτίθεται να επιλέξει η Πατριωτική Κίνηση Καβάλας, προκειμένου να «απαντήσει» στα όσα «συκοφαντικά» (για αυτούς και τις… συνεργαζόμενες τοπικές επιχειρήσεις) υπονοούσε μία χειροποίητη αφίσα, που τους «ενέπλεκε» σε διάφορες αποτρόπαιες (είναι αλήθεια) ενέργειες.

Η ιστορία ξεκίνησε λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν στο ημερολόγιο της εν λόγω Κίνησης «συνυπήρχαν» ως χορηγοί, εικοσιεννέα καταστήματα της πόλης. Κάποιοι από τον χώρο των αντιεξουσιαστών και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, θεώρησαν ότι μια κοινωνική ομάδα με ρατσιστικά και εθνικιστικά χαρακτηριστικά, δεν θα έπρεπε να τυγχάνει της αποδοχής και της οικονομικής ενίσχυσης τους, και γι αυτόν το λόγο «κήρυξαν» μέσω του διαδικτύου, το δικό τους επαγγελματικό πογκρόμ.

Ατόπημα σοβαρό και λάθος μέγα. Πρώτον γιατί μία τέτοια στοχοποίηση «παίζει» με τους όρους και τους κανόνες των «πρώτων διδαξάντων» του είδους, ήγουν των πάσης φύσεως και ταυτότητας ναζιστών, και δεύτερον, γιατί η πλειοψηφία (τονίζω: η πλειοψηφία) των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, δεν έδωσαν ποτέ αφορμές για σχολιασμούς φοβικού περιεχομένου. Τουναντίον, η ανθρωπιστική και κοινωνική δράση μερικών εξ αυτών ανταποκρίνεται πλήρως στο «πλαίσιο αλληλεγγύης» που και οι ίδιοι κινούνται. Ως εκ τούτου, η ιδέα της «μαύρης λίστας» υπήρξε ανιστόρητη, αντιδραστική και βαθύτατα διχαστική.
Η καινούρια τους παρέμβαση δείχνει ότι εμμένουν πεισματικά σε μία τακτική πολιτικά αδιέξοδη και κοινωνικά άκομψη. Και εξ αυτής της επιλογής «χάνουν» και το όποιο δίκιο μπορεί να περιέχει (που περιέχει) ο ιδεολογικός τους πυρήνας. Εξ άλλου, μετά την συλλογική καταδίκη των εθνικιστικών δράσεων της Πατριωτικής Κίνησης από το Εμπορικό Σύλλογο, εξέλειπε κάθε λόγος επαναφοράς του θέματος. Μα κάθε λόγος…

Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι, ο μόνος χώρος που έχει «καεί» από την (κατά το μάλλον ή ήττον και σκοτεινή) δραστηριότητα της Πατριωτικής Κίνησης, είναι οι αναρχικοί του Αυτόνομου Στεκιού, αλλά και όσα άτομα τολμούν να κινηθούν μεμονωμένα στις παρυφές τους αντιεξουστικού χώρου. Πράγματα γνωστά που κανένα «πατριωτικό παραλήρημα» περί «νόμου και τάξης» δεν μπορεί να ακυρώσει. Μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο πλειστάκις εμπλεκόμενος σε ανάλογες… συστάσεις, αντιπρόεδρος της Κίνησης.

Γιατί, καλή η προσπάθεια του κυρίου Δημητριάδη να ταυτιστεί με την «νομιμοφροσύνη», αλλά τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα της πόλης που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί, έχουν βιώσει ουκ ολίγες φορές τις… χειρονακτικές του νουθεσίες. Μήδε αυτές των συνοδοιπόρων του εξαιρουμένων.

Είπαμε. Να είμαστε δίκαιοι. Και ακριβείς…  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου