Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΕΝΑΣ "ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ" ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ;




Στα αντιεξουσιαστικά και αντιφασιστικά σάιτ, αναρτήθηκε την Δευτέρα που μας πέρασε μία ανακοίνωση που έχει έντονο τοπικό «χρώμα» και ενδιαφέρον. Από αυτά που (υπό μορφή «ρεπορτάζ») καταγράφονται και μαρτυρούνται σε αυτήν, προκύπτει ότι στη πόλη δραστηριοποιείται μία ακροδεξιά ομάδα, οι πολιτικές «επιδόσεις» της οποίας κινούνται στα όρια της... συμμορίας! Άτομα (τα ονόματά τους αναφέρονται δημόσια) που τραμπουκίζουν, που προκαλούν, που δέρνουν, που κυκλοφορούν με όπλα και που, ανάλογα με τις «συνθήκες», δεν διστάζουν να τα χρησιμοποιήσουν κι όλας!

Θέλω να πω (και να τονίσω) κάτι εξ αρχής: διαφωνώ σε πολλά σημεία της ανακοίνωσης που υπογράφεται από την αντιεξουσιαστική ομάδα  Accion Mutante Collective. Διαφωνώ για παράδειγμα με την «εκφραστική μανία» με την οποία αντιπαρατίθεται στους ιδεολογικούς της αντιπάλους (κρατικούς και μη) και φυσικά, διαφωνώ με την «εμφυλιοπολεμική διάθεση» που διαπερνά απ’ άκρη σ’ άκρη το περιεχόμενό της. Γιατί, όσο και να κατανοώ τον «ψυχικό τους βρασμό» και το «αντιφασιστικό τους πάθος», μου είναι δύσκολο (έως αδύνατο) να δικαιολογήσω μια εκδικητική τακτική που «συνομιλεί» ανοιχτά με το αποτρόπαιο δόγμα, οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος!

Αυτό βέβαια, ουδόλως μπορεί να μειώσει την ουσία της καταγγελίας. Και επειδή δεν γνωρίζω αν όλα αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση, έχουν γίνει γνωστά στους αρμόδιους κρατικούς λειτουργούς, θεώρησα σκόπιμο να «κοινοποιήσω» προς αυτούς μερικά... ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μη λένε αύριο – μεθαύριο ότι δεν γνώριζαν και δεν ήξεραν! Τα όσα ακολουθούν λοιπόν, προς γνώσιν του Εισαγγελέα και του Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης, στο «χέρι» (ή μήπως και στο καθήκον;) των οποίων είναι, να διερευνήσουν τις λεπτομέρειες και τα... συμπαρομαρτούντα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση – καταγγελία της Accion Mutante Collective, φέρεται να «παίζουν» δύο άτομα με ολίγον... περίεργο προφίλ! Όχι γιατί στις προσωπικές τους σελίδες στο facebook «εμφανίζονται» ως μποξέρ, λάτρεις των ρώσων εθνικιστών (μηδέ του Πούτιν εξαιρουμένου) και φανατικοί πολέμιοι των «αναρχοάπλυτων», αλλά γιατί το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών και ιδεολογικών τους αναφορών, εμφορείται από το... πνεύμα του πιστολέρο! Διόλου τυχαίο άλλωστε που τα like των φίλων τους (κατά κανόνα φιλοχουντικών και χρυσαυγιτών), «εκτοξεύονται» από καλάσνικωφ και πολυβόλα! Και καθόλου τυχαίο, που δεκάδες φωτογραφίες με όπλα, διατρέχουν απ’ άκρη σ’ άκρη όλο τους το «χρονολόγιο». Ενδεικτικό άλλωστε και το (ανορθόγραφο) σχόλιο που συνοδεύει την σημερινή φωτογραφία: Κόλισε το κλείστρο απο την ακινησία... Ακριβώς έτσι!

Δεν ξέρω αν είναι υπερβολή, αλλά ελάχιστα απέχει φρονώ από την πραγματικότητα, να κυκλοφορεί ανάμεσά μας ένας νέος... Ρουπακιάς! 

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης - καταγγελίας της Accion Mutante Collective, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  http:// accionmutantecollectivekav. blogspot.gr/2016/05/blogpost.html

1 σχόλιο:

  1. Μετα από αυτό το άρθρο που δημοσιεύσατε κ. Γαμβρέλη θα χρειαστεί να γράψετε ένα ακόμη άρθρο και να ζητήσετε συγνώμη απο τους 'Ρουπακιάδες' διότι με εισαγγελική παρέμβαση όπως ενημερώθηκα έκαναν 'ντου' στα σπίτια των 'επίδοξων δολοφόνων' και δεν βρήκαν τίποτε οι αστυνομικοί. Επειδή ότι διαβάζετε στα αναρχοσάιτ δεν σημαίνει οτι είναι και η αλήθεια,( και φυσικά θα έπρεπε να το γνωρίζετε αυτό μιας και κινείστε σ'αυτόν τον χώρο,)είναι προϊόν μεγάλης προπαγάνδας, και καλό θα ήταν να γίνει φιλτράρισμα των ειδήσεων απο αυτά τα μπλόγκ.(Μέχρι και εμένα είδαν στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής την στιγμή που εγώ ήμουν στην δουλειά μου)
    Να τονίσω Επίσης οτι χαίρομαι για τον τρόπο σκέψης σας ως αποφυγή των εμφυλιοπολεμικών συρράξεων που διακρίνετε απο τους συμμορίτες, διότι με βρίσκετε σύμφωνο σε τέτοιες ενέργειες ένθεν και ένθεν.
    Τόνιος Κωνσταντίνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή