Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ!



Το γνωρίζω ότι δεν κομίζω τίποτε καινούριο με τη διαπίστωση ότι στους «κομματικούς κόλπους» της Νέας Δημοκρατίας διατηρούνται και εκκολάπτονται θύλακες ακροδεξιάς ρητορικής. Ούτε βέβαια θα προσφέρω κάτι ιδιαίτερο στην ενημέρωσή σας αν αρχίσω να αραδιάζω ονόματα και παραδείγματα που εμπλέκονται άμεσα σε αυτό το (ομολογουμένως) «στίγμα». Αν κάτι όμως κάνει την αναφορά μου ξεχωριστή (ενδεχομένως και ενδιαφέρουσα), είναι ότι οι εκπρόσωποι αυτών των πυρήνων αρχίζουν σιγά-σιγά να «σηκώνουν κεφάλι» και να κατακτούν μερίδιο επικοινωνίας στη δημόσια έκφραση. Και μάλιστα, εντελώς ανενόχλητοι, αφού η «κάλυψη» που τους παρέχει η «αδιαφορία» και η «ανοχή» των επίσημων οργάνων και εκπροσώπων του κόμματος, τείνει να εξελιχθεί σε… σκανδαλώδη ταύτιση! 

Γιατί, πώς αλλιώς να ερμηνεύσω το γεγονός ότι μέχρι αυτήν την ώρα που μιλάμε δεν βρέθηκε κανείς από την Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας να διαχωρίσει τη θέση του από τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές χυδαιότητες που εξέφρασαν «εκλεκτά» της μέλη, επιχαίροντας μάλιστα στην περίπτωση που τους δοθεί ο… τίτλος του φασίστα. 

Και για να μη μιλάω στον «αέρα», ιδού δύο παραδείγματα αυτής της ρητορικής, έτσι όπως διατυπώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή την (αυθαίρετη έως παράνομη) μετακίνηση των προσφύγων από την Ελευθερούπολη στα Ιωάννινα και τούμπαλιν: 

Ερχόμενοι Καβάλα, πάλι στο κλειστό στην Ελευθερούπολη; Τζάμπα η απολύμανση από τα σκουπίδια…

Αφού τους πήγανε εκδρομή στα Γιάννενα, τους πήγαν τουλάχιστον στο νησάκι του Αλή Πασά για ουζάκι και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων; Λίγο τσίπα ρεεε!!! Όσον αφορά την απολύμανση, ειρωνεύομαι τους δήθεν καλόψυχους που τους αγαπάνε. Αυτοί από την μια τους αγαπάνε και από την άλλη μιλάνε για απολύμανση. Οξύμωρο έτσι…; Εγώ ούτε νερό δεν θα τους έδινα για βοήθεια και αν με πουν φασίστα, θα πω ευχαριστώ που μου ανεβάζουν το ΗΘΙΚΟ. Χίλιες φορές φασίστας γιατί δεν θέλω λαθροπίθηκους στην χώρα μου…

Ας τους βάλει ο Παπαφιλίππου σε κάνα κτήμα του στην ΘΑΣΟ και να τους δίνει και λίγο «μαύρο» σε καθημερινή ΒΑΣΗ για να είναι σε καταστολή μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση του τι θα τους κάνει και μιας και αυτός είναι υπέρ της απελευθέρωσης του χασίς… 

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν οι παραπάνω «ομορφιές» υπέπεσαν στην αντίληψη του προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας. Πιθανόν και να τις αγνοεί. Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσει μετά τη γνωστοποίησή τους και με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσει από δω και πέρα παρόμοια φαινόμενα. Αν βέβαια θέλει να προστατεύσει τη φιλελεύθερη και φιλοευρωπαϊκή ταυτότητα του κόμματος που εκπροσωπεί. Όσο για το ονόματα των «δραστών», στη διάθεσή του αν και όποτε τα χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου