Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΓΚΟΥΛΑΓΚ!



Κουτσούμπας στο MEGA: Ένας εγκληματίας που έχει καταδικαστεί για δολοφονικές ενέργειες, που έχει σκοτώσει ανθρώπους, ο οποίος έχει ένα ποσοστό αναπηρίας, μπορεί να έχει απόλυτη πνευματική διαύγεια και μπορεί πολύ καλά απ' το σπίτι του να καθοδηγήσει νέες εγκληματικές πράξεις και χρήματα μπορεί να βρει, μιλάμε για μαφία, για κυκλώματα, και ανοίγουν τέτοιο δρόμο. Δεν είναι το πρόβλημα αν έχει μειωμένη όραση, η αναπηρία δεν σε αποτρέπει από το να καθοδηγήσεις έγκλημα και να έχεις συνεργούς. Διαφορετικό είναι το πρόβλημα της ανάρρωσης ενός κρατούμενου -γιατί πρέπει να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες στις φυλακές- δεν μπορείς όμως να περνάς ένα τέτοιο νόμο για να αποσυμφορήσεις δήθεν τις φυλακές, και να πηγαίνεις σε αδιέξοδα και να βάζεις την κοινωνία σε νέα προβλήματα.

Και ρωτάω ευθέως: είπε κάτι «εκτός γραμμής» ο σύντροφος Γραμματέας και πέσατε όλοι επάνω του να τον φάτε; Δηλαδή, τι περιμένατε από τη σταλινική ρέπλικα του Περισσού; Να βγει και να υποστηρίξει την απελευθέρωση ενός ισοβίτη επειδή «χτυπάει» 98% αναπηρία; Πλάκα κάνετε; Αν ήταν έτσι, δε θα είχε μείνει ψυχή στα Γκούλανγκ και στα Σοβιετικά ψυχιατρεία. Θα άδειαζαν όλες οι φυλακές από Ιρκούτσκ μέχρι Λένιγκραντ κι από Νοβοσιμπίρσκ μέχρι Βλαδιβοστόκ.

Δηλαδή, πώς τον «κόβετε» εσείς τον Κουτσούμπα; Τα φυσιογνωμικά του χαρακτηριστικά δε σας θυμίσουν κάτι από τη μουντάδα και την καταχνιά του Μπρέζνιεφ και του Γκρομίκο; Έτσι που κάθεστε και τον κοιτάτε, δε σας έρχεται κατευθείαν στο νου εκείνη η καπακάδα του Αντρόπωφ και του Τσερνιένκο; Δε σας διαπερνά μια αίσθηση Ανατολικής Γερμανίας; Μια υγρασία υπονόμων Βουκουρεστίου; Μια παγωνιά Σιβηρίας;

Πώς, λοιπόν, μπορεί να «ζεστάνει» αυτό το πράμα; Πώς μπορεί να «γλυκαθεί» και να «ανθρωπέψει»; Υπήρχε ποτέ περίπτωση να αλλάξει σωφρονιστικά πρότυπα ο Κουτσούμπας; Αυτός που τρομάζει ακόμη και στο άκουσμα της λέξης «διαφωνία»; Αυτός που έχει ταυτίσει τα «ανθρώπινα δικαιώματα» με αντικαθεστωτικούς προδότες και κοινωνικά αποβράσματα; Αυτός που ακούει για «διαφορετικότητες» και φτύνει στον κόρφο του; Τα ξεχάσατε όλα εκείνα που έλεγε για τους ομοφυλόφιλους; Προσέξτε μόνο τον «φευγαλέο» τρόπο με τον οποίο αναφέρεται στις συνθήκες των φυλακών, για να καταλάβετε πόσο πολύ νοιάζεται γι’ αυτές.

Μη γελιέστε! Δεν είναι αντισυριζικό μένος όλο αυτό. Που μακάρι να ήταν δηλαδή, αλλά… δεν! Βαθιά πεποίθηση και ιδεολογία είναι. Διαχρονικό γαλούχημα σε μία «άλλη καθαρότητα». Και σε έναν «κομμουνισμό» που για σχεδόν μισό αιώνα έθρεφε τα ηγετικά τέρατα των χωρών της ανατολικής Ευρώπης. Για να μην πιάσω τα εδώ… κατορθώματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου