Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΕΜ' ΚΛΕΦΤΕΣ, ΕΜ' ΨΕΥΤΕΣ



Τους έτσουξε για τα καλά και πολύ το ‘φχαριστήθηκα! 24.150.633,93 ευρώ χρωστάγανε οι αγαπούλες στο Δημόσιο! Ούτε ένα ούτε δύο! 24.150.633,93 ευρώ για τα έτη από το 2011 έως το 2014!!! Το ακούς και ζαλίζεσαι! Αυτοί που είχαν ξεσκιστεί στα ρεπορτάζ για τις «συντάξεις μαϊμού», για τα φακελάκια στα νοσοκομεία, για τις εκδρομές των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, αυτοί μπαταχτσήδες! Δεν το χωράει ο νους μου, βρε! Κι εδώ μιλάμε μόνο για τα χρέη από τη χρήση των συχνοτήτων, ε; Για τα άλλα από τις διαφημίσεις; Για τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τον (έστω και κολοβό) νόμο που διέπει τη λειτουργία των καναλιών τους; Για κάτι χρήματα που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν για την ενίσχυση του πολιτισμού και μέχρι τώρα τα κάνουν «γαργάρα» με κάτι Σεφερλήδες και με κάτι Μπρούσκα;

Οι κώλοι έσφιξαν, αλλά αυτοί –θρασίμια γαρ και καλομαθημένοι (αχ, τεράστιε Σημίτη)– βγαίνουν και μιλάνε για δήθεν «συμφωνίες συμψηφισμού» που έγιναν με βάση τον προεκλογικό τηλεοπτικό χρόνο των κομμάτων! Και δεν τους φτάνει αυτό, βγαίνουν και ανακοινώνουν στοιχεία τα οποία παρουσιάζουν το Δημόσιο να τους χρωστάει και 20.000 ευρώ! Εντάξει, παίδες! Σας έγινε χούι τόσα χρόνια να μας φοράτε τα κέρατα, αλλά να μας δέρνετε κι από πάνω, πάει πολύ! Δεν το αντέχει το… αντριλίκι μας, που θα έλεγε κι ο ακατανόμαστος.

Εμφανίστηκε λοιπόν η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και ζητάει τα ρέστα! Όχι, λέει, εμείς τα είχαμε κάνει πλακάκια με τις κυβερνήσεις από το 2002 μέχρι το 2010 (αθάνατος δικομματισμός!) και με κάτι υπουργικές αποφάσεις (Βενιζέλε, πες αλεύρι!), οι φόροι μετατρέπονταν από το 2% επί του τζίρου των καναλιών σε 1% εξαιτίας των συμψηφισμών!!! Τους «δώσανε» κανονικά τους… πελάτες!

Βέβαια, την αλήθεια λίγο την τσεκούρεψαν με αυτό το 1%, καθώς από μπροστά του αφαίρεσαν (λέτε εκ… παραδρομής;) το «κρίσιμο» μηδενικό μαζί με το κόμμα που έπεται! 0,1% ήταν ο φόρος που τους «επέβαλαν» οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις εκείνων των καιρών (και των ηθών). Οπότε, τζίφος και η προσπάθεια τους να φανούν ότι συνεισφέρουν κι αυτοί στην ελληνική οικονομία!

Το αστείο είναι ότι όλη αυτή η αναφορά της Ένωσης των Ιδιωτικών Καναλιών –το μισό και πάνω της ανακοίνωσής της– ουδεμία σχέση έχει με τα χρέη που ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας. Περσινά ξινά σταφύλια, αφού ουδείς αμφισβητεί το τετελεσμένο των στοιχείων της και η υπόθεση θεωρείτε λήξασα! Το ζουμί είναι στα 24.150.633,93 ευρώ, τα οποία προσπαθούν να «πνίξουν» με το ψέμα του συμψηφισμού!

Τσου, ρε λάκηδες! Οι νομικοί σας δε σας είπαν ότι υπάρχει και το άρθρο 15 στο Σύνταγμα που λέει ότι τα κανάλια, στα πλαίσια του δημόσιου χαρακτήρα τους πρέπει να παρέχουν υποχρεωτική και δωρεάν μετάδοση των εργασιών της Βουλής και των επιτροπών της καθώς και προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων; Ούτε και σαν είπαν τίποτε για το άλλο, το άρθρο 45, που συμπεριλαμβάνεται στο Προεδρικό Διάταγμα 96/2007 και ρυθμίζει επακριβώς την προβολή προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα; Λέει ή δε λέει ότι όλες οι προεκλογικές μεταδόσεις διενεργούνται δωρεάν και απαλλάσσονται από κάθε τέλος;

Αλλά, τι ρωτάω! Αφήστε με να απολαύσω το… τσούξιμο! Τόσα χρόνια το περίμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου