Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΦΤΟΥ... ΝΑ ΜΗΝ ΑΒΑΣΚΑΘΕΙΤΕ



Θαύμα!!! Οι δημοσιογράφοι του MEGA ανακάλυψαν τις απεργίες!!! Κι όχι μόνον τις ανακάλυψαν, αλλά αφιερώνουν και ολόκληρα πεντάλεπτα για να τις… διαφημίσουν!!! Βέβαια, για να πούμε και του στραβού το δίκαιο, κι άλλες φορές είχαν ασχοληθεί οι Τρεμοπρετεντέρηδες με εργατικές κινητοποιήσεις, αλλά μόνον όταν ήταν να τις λοιδορήσουν, να τις υπονομεύσουν και να τις απαξιώσουν. Τώρα όμως, κύριοι!!! Οι συνδικαλιστές μιλάνε ελεύθερα και χωρίς διακοπές, τα αιτήματά τους χαίρουν προβολής και εκτιμήσεως και γενικά υπάρχει μία ατμόσφαιρα που λες, δε μπορεί, δε βλέπω MEGA τώρα, ο 902 θα είναι σε μετεμψύχωση!

Τσου! Το MEGA είναι. Απλά οι απεργοί είναι… άλλοι! Δηλαδή, δεν είναι ακριβώς απεργοί, είναι περίπου απεργοί. Είναι κάτι «σαν» απεργοί. Πώς να το πω. Απεργοί τρολιά, ρε παιδί μου. Μούφα! Με τους μισθούς και τα ένσημα εξασφαλισμένα, με δωρεάν μεταφορά στην Αθήνα και, το σπουδαιότερο, με… χορηγό κινητοποίησης! Ναιιιι! Απεργία με χορηγό! Eldorado Gold με το όνομα.

Αυτούς, λοιπόν, που παλιά τους έλεγαν τσιράκια της εργοδοσίας, το MEGA τούς βάφτισε απεργούς και τους πρόσφερε απλόχερα τις κάμερες και τα μικρόφωνά του. Θα μου πείτε, κόρακας κοράκου μάτι βγάζει; Όχι και με τίποτε, αλλά να βλέπεις την Όλγα να ταράζεται στην ιδέα ότι θα μείνουν τόσοι άνθρωποι άνεργοι αν δε λειτουργήσουν τα μεταλλεία στις Σκουριές, όσο να ‘ναι μια ανάποδη την παίρνεις. Συν το τσατάλωμα στα νεύρα το οποίο σε οδηγεί και σε αποτρόπαιες γλωσσικές εκφορές. Ενίοτε και σεξιστικές, που βάστα μην τις ακούσει η Ζωή…

Αλλά επειδή εμείς εδώ είμαστε του «αντικειμενικού», οφείλω να πω ότι μία προσπάθεια να φανεί και το MEGA έντιμο απέναντι στους τηλεθεατές του, την καταβάλλει. Λίγο ζορισμένα, λίγο με το στανιό, αλλά εντάξει, έστω κι έτσι, καλοδεχούμενη… Για παράδειγμα, τις προάλλες έστειλε ολόκληρη κάμερα και κοτζαμάν δημοσιογράφο στη Θεσσαλονίκη για να καλύψει την (πολύ μεγάλη) πορεία ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού. Ασχέτως αν τα πλάνα στο βραδινό δελτίο ήταν από μία παλιά πορεία των κατοίκων του Πολυγύρου στα στενά δρομάκια της πόλης τους. Σημασία έχει η προσπάθεια.

Γι’ αυτό και ‘γω πολύ τη θύμωσα τη Ραχηλούλα τη Μακρή που δε σεβάστηκε καθόλου τη φιλοξενία του Ευαγγελάτου και της Όλγας και τους τα «έχωσε» μέσα στην έδρα τους. Ντιπ τακτ αυτό το κορίτσι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου