Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

"ΓΡΑΜΜΕΝΑ" ΟΛΑ!



Ειλικρινά, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο κύριος Γραμμένος όταν από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου «έστελνε μηνύματα» σε φαντάσματα της πολιτικής που έρχονται από τη λήθη του παρελθόντος καθώς και σε κάποιους εκκολαπτόμενους πολιτικούς που βγήκαν στο προσκήνιο με δηλώσεις και επιτέθηκαν τόσο στη δήμαρχο όσο και στον πρόεδρο… όμως θέλω να τον πληροφορήσω ότι πιο εκκολαπτόμενος από του λόγου του, δε μπορεί να υπάρχει. Γιατί, κακά τα ψέματα, αν δεν ήταν η κυρία Τσανάκα να τον πάρει στο ψηφοδέλτιό της, μόνον οι συγγενείς και οι φίλοι του θα τον ήξεραν. Άντε και ο Μάκαρος ο Ψωμιάδης…

Θα μου πείτε, καλά ρε φίλε, άγνωστος αυτός που βγήκε πρώτος σε σταυρούς και κέρδισε με το «σπαθί» του τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου; Δίκαιο θα έχετε, αλλά έχω δύο ζητηματάκια επ’ αυτού: πρώτον ότι ελάχιστα εμπιστεύομαι και εκτιμώ την κρίση του εκλογικού σώματος και ειδικά όταν αυτή αφορά στο «συντηρητικό πυρήνα» της ελληνικής κοινωνίας. Και δεύτερον, επειδή έχω καταλήξει ότι όταν κάποιος «ψωνίζει» εκλογική πελατεία από παραληρηματικές μάζες ημιάγριων εθνικοφρόνων, μοιραίο είναι να εκτιναχθεί και σε ύψη που… ζαλίζουν!

Από την άλλη πάλι –κι όσο περνάει ο καιρός– διαπιστώνω κάτι που δεν είχα την ικανότητα να προβλέψω από την αρχή: το πόσο τίμια συμπεριφέρεται ο κύριος Γραμμένος απέναντι σε όλους αυτούς που του έδωσαν τα «μπόνους της επιτυχίας»! Το πόσο τους προσέχει και τους προβάλλει. Με το που πατάνε το πόδι τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, αμέσως να «σκιστεί» για πάρτι τους. Με το που αρχίζουν να σκούζουν και να χλιμιντρίζουν, αμέσως να τους δώσει το λόγο.

Τι κι αν αυτά που εκστομίζουν προσβάλλουν το θεσμό και τη δημοκρατία. Τι κι αν λοιδορούν και υβρίζουν τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους και τους αρχηγούς των παρατάξεων. Τι κι αν η ιδεολογική τους μπόχα σε πνίγει από παντού. Το σπουδαιότερο: τι κι αν σε μία συνεδρίαση που αφορούσε στη γενοκτονία 1.484 Εβραίων Καβαλιωτών στα ναζιστικά στρατόπεδα, αυτός επέτρεψε στους θαυμαστές και τους υμνητές του Χίτλερ να ασχημονούν και διαλαλούν ανενόχλητοι τα ρατσιστικά και ξενοφοβικά τους παραληρήματα. Τα «γραμμάτια» υπεράνω όλων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου