Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ



Δύο τα τινά: ή εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν «ξεφύγει» εντελώς, ή το «πνεύμα» Καλαντζή-Άρχοντα Ρεφερενδάριου έχει εισχωρήσει βαθιά στις καθημερινές τους συνήθειες και τους έχει… μουρλάνει! Και ειλικρινά, όσο κι αν το «πάλεψα», τρίτη ερμηνεία δε μπόρεσα να «δώσω» στα όσα «φτηνά», ανάλαφρα και παλιομοδίτικα ανακοίνωσε πρόσφατα η συντρόφισσα-βουλευτής Αλεξάνδρα Τσανάκα. Μία αντιγραφή, πιθανόν και να σας πείσει…

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι δρομολογήθηκε το Ε/Γ-Ο/Γ "ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ" στη γραμμή ΚΕΡΑΜΩΤΗ - ΛΙΜΕΝΑΣ ΘΑΣΟΥ για το χρονικό διάστημα από 1 Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου 2015 μετά την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρή Δρίτσα (Αρ. Πρωτ.:3314.1/53/15/0306-2015). Η επίσπευση της δρομολόγησης του "ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ" αναμένεται να εξυπηρετήσει ουσιαστικά το επιβατικό κοινό ενόψει του καλοκαιριού.

Συγχωρέστε με ρε σύντροφοι, άλλα κάτι τέτοια ακούνε και διαβάζουν εκεί στο νησί και σε λίγο δε θα τους μείνει στομάχι από τα γέλια! Δηλαδή, τι θέλει να μας πει η… ποιήτρια; Ότι το εν λόγω πλοίο θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν του νησιού στον τομέα των μεταφορών; Πάει καλά; Πριν τα σκεφτεί όλα αυτά, δε μπήκε στον κόπο να τηλεφωνήσει στο Λιμεναρχείο και να ενημερωθεί από «πρώτο χέρι» για τα δρομολόγια που εκτελούνται καθημερινά στη γραμμή Κεραμωτής-Λιμένα (και τούμπαλιν) καθ’ όλο το διάστημα του καλοκαιριού; Γιατί αν το έπραττε, θα προφύλασσε (φαντάζομαι) και τον εαυτό της και το ρόλο της από την γκάφα! Και θα μάθαινε (πριν με τόσο ζήλο προτρέξει) ότι από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και πριν τη δρομολόγηση του ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ, τα πλοία πηγαινοέρχονται στη διαδρομή σχεδόν κάθε μισή ώρα! Με λίγα λόγια, θα μάθαινε αυτό που γνωρίζει και ο τελευταίος Βαλκάνιος τουρίστας!

Εμ, το άλλο; Ήταν τόσο σπουδαίο γεγονός η υπογραφή τού (κατά τ’ άλλα συμπαθέστατου) υπουργού, ώστε να χρήζει τέτοιας προβολής; Εκτός κι αν το «αυτονόητο» αποκτά πλέον διαστάσεις… επανάστασης! Τότε ναι, να… παραδοθώ!

Επανέρχομαι όμως στους «συντρόφους», με δεδομένο ότι τέτοιου είδους παρεκτροπές δε μπορεί να είναι ξεκομμένες από τη συλλογική τους δράση. Δε μπορεί οι βουλευτές να αυτονομούνται «αδειάζοντας» το πολιτικό τους ήθος (αυτό που κάποτε ορίστηκε και ως «αριστερό»). Και δε μπορεί ο καθένας να «κάνει του κεφαλιού» του, όταν τα «ρέστα» των επιλογών τους, μοιραία, θα «πληρωθούν» από τον… κοινό κορβανά!

Αν βέβαια υπάρχουν ακόμη… καταθέσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου