Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ή ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΟ;




Είχε δεν είχε, τα κατάφερε πάλι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ! Προτού καν βρεθεί αντιμέτωπος με τα δύσκολα, από το… ζέσταμα ακόμη, πρόλαβε και το «έκαψε» το πολιτικό του πλεονέκτημα! Και μαζί με αυτό, ό,τι άλλο στην «καθομιλουμένη της Αριστεράς» ορίζονταν ως «ήθος» και «συνέπεια»! Δυστυχώς –και αυτό το «δυστυχώς» το λέω και ματώνει η ψυχούλα μου– οι κομματάρχες της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να κινηθούν στις ίδιες ακριβώς «ράγες» από τις οποίες μέχρι ‘χθες περνούσαν τα «τρένα του δικομματισμού», εκτροχιάζοντας έτσι κάθε έννοια αξιοκρατίας και σοβαρότητας. Πρωτίστως; Γκρεμίζοντας το όραμα του «διαφορετικού». Τη σχέση της Αριστεράς με την αξιοκρατία. Το καινούριο όραμα που πρέσβευαν οι κοινωνικές της διακηρύξεις.

Ευθέως και χωρίς περιστροφές: η επιλογή του κυρίου Σωτήρη Σωτηριάδη για τη θέση του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής ΜακεδονίαςΘράκης είναι το χειρότερο «μήνυμα» που θα μπορούσε να εκπέμψει ο «κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ». Επιλογή στα όρια του «κομματικού ιδρυματισμού», ξεκομμένη εντελώς από την κοινωνική πραγματικότητα και άστοχη ως προς το «ειδικό βάρος» των αναγκών που καλείται να υπηρετήσει. Το χειρότερο; Επιλογή ανάλογη της πολιτικής και ιδεολογικής μετριότητας που μαστίζει το στελεχικό του δυναμικό.

Για να προλάβω πιθανές (έως σίγουρες) παρερμηνείες: το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο κύριος Σωτηριάδης ούτε οι προσωπικές του φιλοδοξίες ούτε το επίπεδο της αυτογνωσίας του. Επειδή εδώ μιλάμε για συλλογικές αποφάσεις, επειδή τα κόμματα δεν είναι «παρέες» και «λέσχες φίλων», ΟΛΑ και ΟΛΟΙ θα πρέπει να κρίνονται μέχρι… παρανυχίδας! Και πάντα με την απαιτούμενη αυστηρότητα! Χωρίς αυτήν, χωρίς τη βάσανο των λεπτομερειών, χωρίς το «σκάψιμο» των ικανοτήτων και των αδυναμιών που ο καθένας «κουβαλάει», είναι αδύνατο να προκύψουν αξιόπιστα αποτελέσματα. Πόσο μάλλον άνθρωποι που με το έργο τους θα κληθούν να «σφραγίσουν» το πολιτικό σου διακύβευμα.

Τίποτε δεν υπονοώ! Η «διαπραγμάτευση» που προηγήθηκε της επιλογής ήταν τόσο καλά «στημένη», που απέκλειε εξ αρχής οποιαδήποτε άλλη πρόταση. Το «ανίερο των συμμαχιών» που προέκυψε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, συνεχίστηκε με τον πλέον άκομψο τρόπο. Με αποκλεισμούς και με «τετελεσμένα». Και με νοοτροπίες… ιδιοκτησίας! Με λογικές… μαγαζιού (για να μην πω… μικρομάγαζου)!

Συμπέρασμα; Κανένας από αυτούς που συντάχθηκε με τη (μοναδική;) «επιλογή Σωτηριάδη» δε φαίνεται να είχε αντιληφθεί (ή και να γνώριζε) το «μέγεθος της αποστολής»! Κανένας δε μοιάζει να μπήκε στο κόπο για να «ψάξει» για προσόντα και εμπειρίες. Για «δείγματα γραφής». Για «διοικητικά χαρίσματα». Το μείζον; Ότι από πουθενά δεν προκύπτει διαφάνεια! Και κυβέρνηση Αριστεράς –και δη της «πρώτης φοράς» – με «κλειστά χαρτιά»… δε λέει!

Υ.Γ.: Μπορεί να με ενημερώσει κάποιος (ινστρούχτορας ή μη) ποια είναι ακριβώς η «πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής ΜακεδονίαςΘράκης; Τι καινούριο και διαφορετικό κομίζει στα υπό την «κηδεμονία» του ιδρύματα; Απορία το έχω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου