Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΓΙΑ ΜΠΕΛΑΔΕΣ



Τι ειν’ τούτοι ρε που με πρόσχημα το «θρησκευτικό και πατριωτικό τους φρόνημα» εκδράμουν στα πομακοχώρια της Ξάνθης και της Κομοτηνής για να τελέσουν Θείες Λειτουργίες και αρτοκλασίες; Από ποιο ακροδεξιό σινάφι μάς προέκυψαν; Ποια «παιχνίδια» παίζουν στις πλάτες μας; Σε τι ιστορίες πάνε να μπλέξουν εμάς και την πατρίδα μας;

Πριν μήνες είχε ξεκινήσει το κακό και, όπως όλα δείχνουν, οι «κατευθυνόμενοι πιστοί» των διάφορων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών –ομού μετά των Συνδέσμων Σωμάτων Ασφαλείας– συνεχίζουν να υποδαυλίζουν ό,τι με κόπο και υπομονή προσπαθούν δεκαετίες τώρα να χτίσουν από κοινού οι κάτοικοι των περιοχών. Να υπονομευόσουν την ενότητά τους και να πυροδοτήσουν το «εθνικιστικό μπαρούτι» που σιγοκαίει η αρρώστια της «προαιώνιας έχθρας».

Όσοι θυμάστε, το πρώτο «κρούσμα αφύπνισης» είχε εμφανιστεί τη Μεγάλη Παρασκευή, όταν διάφοροι τύποι από την ίδια «ιδεολογική συνομοταξία», είχαν πάει σε χωριά με αμιγώς μουσουλμανικούς πληθυσμούς και έκαναν περιφορές του Επιταφίου εν είδει… προκλήσεως! Ωσάν είδος «ορθόδοξης σταυροφορίας» που σε όλο της το διάβα «έψελνε» διχασμούς, διχόνοιες και αποσταθεροποιήσεις.

Κατά πώς φαίνεται, το σχέδιο (οργανωμένο και άριστα δουλεμένο) καλά κρατεί! Πότε με «εκτοξεύσεις» διάφορων γεωπολιτικών φληναφημάτων επιπέδου Φράγκου  Φραγκούλη, πότε με εθνικόφρονες κραυγές από τους διάφορους μισότρελους σωβινιστές και τα αγράμματα τάγματα της Χρυσής Αυγής και πότε (καλή ώρα) με τις «ένστολες εμπροσθοφυλακές» των καθ’ έξιν γραφικών και σαλταρισμένων της καθ’ ημάς πατριδοκαπηλίας.

Δυστυχώς, την έκπληξη της σύναξης των «δικών» μας Αποστράτων Αστυνομικών στη Μύκη της Ξάνθης, την «έκανε» η παρουσία του Μητροπολίτη Ξάνθης ο οποίος –βάσει και του απίστευτης γλαφυρότητας δελτίου Τύπου– δεν παρέλειψε να ζητήσει από τους «εθνικώς γρηγορούντες» συχνότερες επισκέψεις σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο και γενικά στη Θράκη μας…

Και λέω «έκπληξη», γιατί η μέχρι τώρα στάση των Ιεραρχών της Θράκης –εξαιρουμένης κατά τι αυτής του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου– υπήρξε άκρως υποδειγματική, συνετή και ειρηνόφιλη απέναντι στη μειονότητα. Πρωτίστως δε; Άκρως χριστιανική! Γι’ αυτό, μόνον προβληματισμούς και ανησυχίες εγείρει η «εγκάρδια επαφή» τού (καθ’ όλα σεβαστού) Μητροπολίτη Ξάνθης με τους εν λόγω θερμοκέφαλους. Και η «στροφή» του προς αυτούς, μόνον τη μισαλλοδοξία και το φανατισμό μπορεί να εκθρέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου