Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (ΚΑΒΑΛΑ)



Το κείμενο που ακολουθεί, απευθύνεται πρωτίστως στην κυρία Εισαγγελέα Καβάλας και την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας (ιδιαιτέρως δε στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος). Δευτερευόντως, σε όλους εκείνους που - με τον έναν ή τον άλλον τρόπο - εκ της θέσεως τους, «εμπλέκονται» στην προάσπιση του πολιτεύματος και της Δημοκρατίας.

Για ευνόητους λόγους, στα γεγονότα που θα περιγραφούν στην συνέχεια, θα απουσιάζουν «προσωπικά στοιχεία». Αυτά, θα βρίσκονται στη διάθεση εκείνων που θα αισθανθούν την ανάγκη να ερευνήσουν μία (;) υπόθεση που μυρίζει… εκτροπή και μπαρούτι! Μία υπόθεση με σοβαρές ποινικές και πολιτικές προεκτάσεις.

Εξιστορώ: πριν μερικές ημέρες έλαβα μήνυμα στο Facebook, το οποίο συνοδεύονταν με ένα link και την ερώτηση αν γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις που αυτό περιέχει. Δυστυχώς, στο διάστημα που μεσολάβησε από την αποστολή του μηνύματος μέχρι την ανάγνωση του, κάποιοι είχαν προλάβει να «κατεβάσουν» το επίμαχο υλικό του. Πιθανόν το «κατέβασμα» να οφείλονταν και σε «αναφορές» χρηστών, που – έτσι κι αλλιώς -  προβλέπονται από τις αρχές και τους κανόνες του δημοφιλούς ιστοτόπου.

Στην συνέχεια, αναζητώντας λεπτομέρειες για το «απολεσθέν» περιεχόμενο, έμαθα ότι επρόκειτο για ένα «προφίλ» γυναίκας από την Καβάλα, στο οποίο (εκτός των άλλων), περιέχονται και διάφορες φωτογραφίες με φίλους της. Πριν προτρέξτε να αναρωτηθείτε: και που το κακό, θα σας κοινοποιήσω την πρώτη (διασταυρωμένη) πληροφορία. Ο ένας εκ των «δικών» της που αποθανατίζεται  στο ηλεκτρονικό της άλμπουμ (και μάλιστα σε διάφορες «ετοιμοπόλεμες πόζες»), είχε διατελέσει «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής σε όμορο νομό, και πριν από δύο περίπου χρόνια, είχε συλληφθεί στην Αθήνα για ληστείες εις βάρος αλλοδαπών.

Βεβαίως, από μόνο του αυτό, και πάλι δεν στοιχειοθετεί ουδεμία κατηγορία. Μπορεί να «στέκει» ως πολιτικός υπαινιγμός, να προειδοποιεί ίσως ότι «κάτι τρέχει», αλλά μέχρις εκεί.

Όμως, για έναν περίεργο (;) λόγο, η «πρώτη φαγούρα» εξακολουθούσε να παράγει έντονους… ερεθισμούς. Τρεις μέρες μετά, η περιέργειά μου με οδηγεί ξανά στην μηχανή αναζήτησης του facebook και με «σπρώχνει» στην πληκτρολόγηση του ονόματος της «περί ου ο λόγος» συμπολίτισσας. Και ω του θαύματος, η σελίδα ανοίγει ξανά!

Για «λόγους τάξης», παρεμβάλω σχετικό «ποστάρισμα» που εν πολλοίς, εξηγεί το «χρονικό της απώλειας». Εννοείται πως απέφυγα οποιαδήποτε παρέμβαση στην σύνταξη και την ορθογραφία του κειμένου. Γράφει: οσο αυτοι μας μπλοκαρουν εκει εμεις θα δινουμε πονο αμασητοι!!!!δεν εισαστε μονοι ειμαστε πολλοι θα γινουμε περισσοτεροι!Ετσι συνεχιστε οσα πιο πολλα μπλοκαρισματα μας κερνανε τοσο θα γουσταρουμε.ΕΛΛΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑΤΟΥΣ(να μην ξεχνιομαστε).

Εδώ είμαστε είπα και αρχίζω (ένεκα και της… φαγούρας), να ψηλαφώ το υλικό των καινούριων αναρτήσεων. Και μένω… παγωτό. Όχι γιατί «πέφτω» επάνω σε μία διαδικτυακή κολεκτίβα νεοναζιστών (βρίθει από τέτοιες το ίντερνετ), αλλά γιατί αυτή έχει χαρακτηριστικά ένοπλης συμμορίας. Το τονίζω προς εμπέδωση: ένοπλης συμμορίας!

Συγκεκριμένα. Στην σελίδα υπάρχει φωτογραφία με οκτώ (8) περίστροφα διαφόρων τύπων, που κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν στους ίδιους τους χρήστες της σελίδας και εκτίθενται ωσάν… έργα τέχνης!  Στην συνέχεια: ένας φίλος της γυναίκας κάνει σκοποβολή με καλάσνικωφ και δίπλα ακριβώς υπάρχει σχόλιο που αναρωτιέται: τον Σαμαρά σημαδεύει; Η ίδια, με ένα Benelli M2 ρίχνει (εικάζω στον αέρα) και ένας «δικός» την προτρέπει: έλα φίλη, φάτων…(η ορθογραφία δική του).

Ταυτόχρονα, η γνωστή φωτογραφία που πριν λίγες ημέρες είχε συγκλονίσει τους πάντες (μιλάω για την σκηνή εκείνη που τα υψωμένα χέρια των φτωχών και των απελπισμένων της Αθήνας προσπαθούσαν να αρπάξουν κάτι από τα τρόφιμα που μοίραζαν οι αγρότες), αυτή η φωτογραφία λοιπόν, κυκλοφορεί εν είδη αφίσας και κάτω από το τίτλο: ελπίζω να αντιλαμβάνεστε πόσο εύκολα μπορούν κάποια πράγματα να αλλάξουν. Λεπτομέρεια; Η φωτογραφία είναι «σπασμένη» στα δύο. Στην αριστερή πλευρά, την «φυσιολογική», το προϊόν που μοιράζεται στους ανθρώπους είναι μία σακούλα με πορτοκάλια. Στην δεξιά πλευρά, η σακούλα αυτή έχει αντικατασταθεί από ένα… καλάσνικωφ!  Ενδεχομένως, για να αλλάξουν τα πράγματα… Παρά φύση.

Εδώ νομίζω ότι «κλείνει» η δικιά μου παρέμβαση. Μένει να δούμε αν κάποιοι θα φιλοτιμηθούν για τα υπόλοιπα. Ευελπιστώ και αναμένω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου