Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΡΕ!



Διαβάζω τώρα ένα άρθρο του προέδρου της ΟΝΝΕΔ νομού Καβάλας, Απόστολου Καλτσίδη, που, ούτε λίγο, ούτε πολύ μας λέει ότι τα συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό», είχαν ξεκάθαρο αντικυβερνητικό πρόσημο! Να γιατί εγώ εκτιμώ τους ειλικρινείς (έστω και εν τη αφελεία τους) ανθρώπους.

Πράξη πολιτικής σωφροσύνης και ωριμότητας η αποχώρηση του Κωστή Σιμιτσή από την θέση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη. Ασχέτως των δρόμων (και των ατραπών) που ενδεχομένως να ακολουθήσει από δω και πέρα.

Σωστά «μαζεμένη» και προσεκτική η πρόσφατη ανακοίνωση της ΛΑ.Ε. Καβάλας, μετά την συνάντηση των στελεχών της στη Κομοτηνή με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Εφετείου Θράκης, για το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Τι λέτε ρε παίδες εκεί στην Athens Voice! Δηλαδή όταν ο Πολάκης κράζει τους πολιτικούς του αντιπάλους, είναι «φασίστας» και «χρυσαυγίτης», αλλά ο Τατσόπουλος που κράζει την Μποφίλιου, απλά... σχολιάζει αιχμηρά; Να χαρώ εγώ φιλελεύθερη δημοσιογραφία βρε!

Θέλω να «ξεγράψω» τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν με αφήνουν ο Καζάκης και ο Σαμαράς με τις μηνύσεις τους!

Έλληνες στο Διαδίκτυο.

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Λάρισας (και – προπάντων – του Αλέξη Κούγια), εμφανίστηκε στον αγώνα κυπέλου με τον ΠΑΣ Γιάννενα, φορώντας φανέλα που επάνω της έγραφε, Ο Αλέξανδρος Μιλούσε Ελληνικά.  Μικρή λεπτομέρεια: από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στον συγκεκριμένο αγώνα, ελληνικά μιλούσαν μόνο οι τρεις! Χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αν και αυτοί οι τρεις μιλούσαν... Αλεξανδρινά.

Σύντροφοι, ζω μεγάλες στιγμές! Μόλις τώρα δέχτηκα πρόσκληση στο Facebook, για να ενταχθώ στη ομάδα... Φίλοι του Βλαντιμίρ Πούτιν!  Σπεύδω για αποδοχή!

Σε μία «φυσιολογική» χώρα με τα οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας, ένας υπουργός Παιδείας θα έπρεπε να ανακοινώσει το κλείσιμο μίας από τις τέσσερεις σχολές Νομικής που λειτουργούν σήμερα και όχι να σπεύσει να ανακοινώσει την ίδρυση άλλης μίας!

Οκέι, θεμιτό και ανθρώπινο να εκθειάζει κάποιος ή κάποια (εν προκειμένω «κάποια») ένα πολιτικό πρόσωπο (στην περίπτωσή μας τον Κωστή Σιμιτσή), αλλά και ολίγον «κουλό» να τον ευχαριστεί δημόσια λέγοντας ότι του χρωστάει την επιβίωση της οικογένειάς της. Συνειρμικά μιλώντας...

Ο Μανώλης Γλέζος δεν «σύρθηκε» σε εξέδρες συλλαλητηρίων, αλλά αρκούσε ένα άρθρο του στη Καθημερινή, για να έρθει στα «ίσα» με τον Μίκη. Και με την ευκαιρία θα το πω. Το πρόβλημα δεν είναι το τελεσίγραφο (εν είδει «συμβουλής») προς τους Σκοπιανούς με το: βγάλτε τη λέξη Μακεδονία από το νου σας. Ούτε τα διάφορα ανιστόρητα της παρεμβάσεώς του. Το πρόβλημα είναι ότι η κοινωνία εξακολουθεί να έχει ανάγκη από ένθεν κακείθεν... πατερούληδες. Και το «κλείνω» εδώ.

Μέσα σε πέντε μέρες, ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος, ο Σαμαράς και ο Άδωνις σε δικογραφία για υπόθεση διαφθοράς και στο καπάκι ο Ολυμπιακός με αφαίρεση βαθμών, τιμωρία δύο αγωνιστικών της έδρας του και με δύο ήττες από την ΑΕΚ! Τι πιο τρανή απόδειξη ότι... ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει!

Αυτό!
Όταν σε μία χώρα 10.000.000 κατοίκων, ο υπουργός Υγείας δίνει παραγγελία για 16.000.000 εμβόλια για τη γρίπη, σου μπαίνει ή δεν σου μπαίνει στο μυαλό εκείνο το... βασίλειο της Δανιμαρκίας;

Στο «κόκκινο» ο 105,5 Στο Κόκκινο! Οι τραγικές συνέπειες μιας «αριστερής περιπέτειας» που την «καθοδηγούσε» ένας επηρμένος και νάρκισσος διευθυντής – δημοσιογράφος. (Επί των υπολοίπων, αν και όποτε...)

Αυτός ο Μηταράκης που συμμετέχει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, γιατί είναι συνέχεια «εκτός θέματος»;

Σωστό και πρέπον και να προσυπογράψω! Όταν υπάρχουν υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πολιτικοί, ο διάλογος και οι αναφορές πρέπει να βασίζονται σε ατράνταχτες αποδείξεις. Μήπως όμως αυτό θα πρέπει να συμβαίνει κι όταν εμπλέκεται «κάποιος» Θεοφίλου ή «κάποια» Ηριάννα; Μήπως;

Λοιπόν, ας κόψουν τις μαλακίες ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ. κι ας καταργήσουν τώρα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. ΤΩΡΑ όμως!
Ειδάλλως, μία από τα ίδια...

Μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της Δικαιοσύνης (και κατ’ επέκταση της Δημοκρατίας) σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν και η θεσμοθέτηση του «προστατευόμενου μάρτυρα». Στην Ελλάδα όμως κάποιοι τους χαρακτηρίζουν... κουκουλοφόρος! Με ότι αυτό σημαίνει για το θυμικό του «μέσου πολίτη».

Ο Πατούλης με χρυσά σαλόνια και ο Άδωνις με κουζίνα NEOSET! Τι πιο τρανό παράδειγμα για να ενδυναμώσει η πάλη των τάξεων!

Σε ένα χρόνο φυλάκιση καταδικάστηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗ.ΜΑΡ., Αντρέας Παπαδόπουλος για συκοφαντική δυσφήμιση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, επειδή αποκάλεσε τα στελέχη της, ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου! Η ελληνική Δικαιοσύνη στα... φόρτε της!

4613 λέξεις κοινές στην Ελληνική και τη Τουρκική γλώσσα, καταγράφει ο Ηρακλής Μήλλας σε έναν πολύ ενδιαφέροντα Κατάλογο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση. Τα ευκόλως (πατριωτικά) εννοούμενα παραλείπονται...
Κλαίωωωω...
... και γελώ!

Γιώργος Κύρτσος: H «κανονικότητα» των αδειών εξόδου στον Κουφοντίνα έχει τεράστιο κόστος για την οικονομία. Σε αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Βερολίνο μου τονίστηκε από Γερμανούς επιχειρηματίες ότι αποφεύγουν επενδύσεις σε χώρες όπου τα στελέχη των εταιριών τους δεν αισθάνονται ασφαλή και χρίζουν προστασίας. Μάλλον κάτι Novartis και κάτι Siemens δεν έδιναν και μεγάλη σημασία σε κάτι τέτοια.

Και μιας και το έφερε η κουβέντα: όταν η Sity Press και η Free Sunday του Γιώργου Κύρτσου «άρμεγαν» από κρατικές διαφημίσεις 5.960.065 και 1.563.679 ευρώ αντίστοιχα, ποιοι είχαν... άδεια εξόδου; 

Αντώναρος από τη μια, Μιχελάκης από την άλλη. Βρείτε ποιος παραμένει ακόμη στο κόμμα. Ξέρω, ευκολάκι, αλλά ας το έχουμε στα υπ’ όψιν!

Μιλάει για διαπόμπευση και για «τσίπα» αυτός που με νόμο ξευτέλιζε δημόσια φτωχές, άρρωστες και ανήμπορες γυναίκες, οδηγώντας μερικές από αυτές ακόμη και στον θάνατο!

Και επειδή δεν ξεχνάμε: https://www.youtube.com/watch?v=9zyEegBtC1Q


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου