Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΠΡΙΓΚΗΨ


Όπα, τι έχουμε εδώ; Οι αστυνομικοί υπάλληλοι θα κατέβουν λέει στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι φορείς της πόλεις ενάντια στο σταθμό μετωπικών διοδίων στον Άγιο Σίλα; Σωπάστε καλέ! Τώρα είδατε το «αγωνιστικό σας φως»; Τώρα σας ήρθε να αυτοπροσδιοριστείτε ως «ενεργοί πολίτες»; Τώρα σκεφτήκατε την πόλη που ζείτε εσείς και τα παιδιά σας κατά πως (μελοδραματικά) αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας;

Και αναρωτιέμαι: που ήταν οι αστυνομικοί υπάλληλοι στα μεγάλα συλλαλητήρια για το περιβάλλον; Που ήταν στα συλλαλητήρια ενάντια στα μνημόνια; Που ήταν στα συλλαλητήρια για την Παιδεία, για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για τα τόσα και τόσα που ορίζουν το μέλλον και τη ζωή μας; Ρωτάω γιατί σαν πολύ «περίεργη» μου φαίνεται η ξαφνική τους... ευαισθησία.

Και επειδή κάποιοι τα έχουμε «ζήσει από μέσα» τα συλλαλητήρια, οι μηχανισμοί της Αστυνομίας (από την Ασφάλεια μέχρι τα ΜΑΤ) βρισκόταν ΠΑΝΤΑ στην απέναντι μεριά των διαδηλωτών και των αγωνιζόμενων πολιτών. Ενίοτε και εναντίον. Αυτά για να μη ξεχνιόμαστε και (προπάντων) για να μη κοροϊδευόμαστε.

Υπάρχει και συνέχεια. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του δήμου Καβάλας ζητάει από τους δασκάλους και τους καθηγητές να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τα διόδια! Μωρέ τι μας λέτε! Όταν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές απεργούσαν και αγωνίζονταν για καλύτερη δημόσια Παιδεία, που ήταν αυτοί οι Σύλλογοι Γονέων; Ούτε καν ένα ψήφισμα συμπαράστασης δεν είδα ποτέ από τη μεριά τους, Ούτε καν μία συμβολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους. Άκρα των Γονέων σιωπή!

«Κλείδωσε» λένε η υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης. Μονότερμα θα τους παίζει πάλι ο Μπουτάρης.

Άρης Πορτοσάλτε: Ειλικρινής απορία με ολίγη... αγωνία: Σερβίρουμε μονίμως σφυρίδα ως κύριο πιάτο στους επίσημους προσκεκλημένους μας! Ξεμείναμε από ψάρια Αιγαίου, Ιονίου πελάγους; Πες τα Άρη μου! Ήρθαν τα αλλοδαπά και παίρνουν τις δουλειές από τα εγχώρια.

Εξαιρετική η πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης Ο Τόπος Της Ζωής Μας, να «ανοίξει» δημόσιο διάλογο για το ρόλο των Βιβλιοθηκών στις τοπικές κοινωνίες. Θέμα διόλου «πιασάρικο» επικοινωνιακά, άλλα εξόχως γόνιμο και ενδιαφέρον. Το αρνητικό, η (ηχηρή θα έλεγα) απουσία τοπικών παραγόντων που εμπλέκονται πολιτικά και πνευματικά με το αντικείμενο. Δείγμα ενδεχομένως μιας συλλογικής πενίας που μας κατατρέχει.   
Καθώς ανεβαίνεις από το Καζαβήτι στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα. Η προσευχή σώζει!
Από επίκαιρο ρεπορτάζ: Η Καμίλα επισκέφτηκε με την υπουργό πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου την Μονή Καισαριανής. Στο προαύλιο της Μονής, η Δούκισσα και η υπουργός Πολιτισμού διάβασαν στα παιδιά απόσπασμα από το πρώτο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο 6, το οποίο είναι το αγαπημένο της Δούκισσας. Προσπαθώ να συνέλθω αλλά εις μάτην!

Έλληνας νταλικιέρης σκνίπα στο μεθύσι, παρέσυρε και σκότωσε δύο Αλβανούς και τραυμάτισε πολύ σοβαρά μία 38χρονη Αλβανίδα. Σκέφτεστε τι θα λεγόταν και τι θα γραφόταν αν στο εν λόγω δυστύχημα υπήρχε αντιστροφή στους «ρόλους» των εθνικοτήτων;

Το ποσό των 3.737.000 ευρώ ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη ιστοσελίδας – πλατφόρμας για την οργάνωση του Εθελοντισμού! Μπερεκετλίδικα πράγματα!

Από τη μια ο Δημήτρης Καμμένος, από την άλλη ο Κωνσταντίνος Κατσίκης και στη μέση ο Πάνος Καμμένος αγκαλιά με τον χρυσαυγίτη εθνοφύλακα και καταδικασμένο για ξυλοδαρμούς γυναικών. Ασυμμάζευτες και κατά συρροή οι ακροδεξιές εκρήξεις του κυβερνητικού εταίρου. Να πω αναμενόμενες;

Από την δίκη της Ηριάννας: Το εργαστήριο της αστυνομίας, την περίοδο που έγινε η έρευνα (2011-2012), δεν ήταν πιστοποιημένο, ούτε μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου εγκληματολογικών εργαστηρίων...

Βρήκα την τηλεοπτική εκπομπή που με συναρπάζει! Γνωριμίες γάμου από το γραφείο συνοικεσίων Παππά στο κανάλι Smile! Δεν χάνεται!

Όταν ακόμη εκκρεμεί η υπόθεση του Παπάφειου Ιδρύματος για τον βιασμό 7χρονου αγοριού, καλό είναι να μη βγαίνεις να «εκφράζεις την αντίθεσή σου» στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Για την Ιερά Σύνοδο ο λόγος (και η παραίνεση).

Κάτω τα χέρια από τους «γαλαζοαίματους»! Διότι και ο Κροπότκιν, πρίγκιπας ήταν!

Κλαίω μιλάμε! Ταξίδι 35 ωρών έκανε ο δήμαρχος Άργους και Μυκηνών Δημήτριος Καμπόσος στη μακρινή Παπούα Νέα Γουινέα με σκοπό να βρει επενδυτές για την δημιουργία Ελληνικού Πάρκου Ιστορίας! Όχι μία, δέκα απλές αναλογικές μπας και...

80χρονος ιερέας ασελγούσε σε 11χρονη με τη συναίνεση της μητέρας της, αλλά η επίσημη Εκκλησία και οι Μητροπολίτες βγάζουν ανακοινώσεις ενάντια στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Η ΑΕΚ το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ το κύπελλο και παρά λίγο η Φουρέιρα την Γιουροβίζιον! Σκίζουν οι... δικέφαλοι!

Το δικαστήριο, μείωσε τη ποινή στον Μαντέλη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν του και το ελαφρυντικό της...  μετέπειτα καλής συμπεριφοράς! Σε απλή μετάφραση, έκρινε ότι... δεν ξαναπήρε μίζα! Είναι και αυτό μία άποψη!

Μόνο εγώ ένοιωσα τη ξευτίλα και τον ξεπεσμό των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, βλέποντάς τους να περιφέρονται στο γήπεδο με τη μάσκα... Σαββίδη;

Ο Ντέιβιντ Γκούντολ, ο υπεραιωνόβιος επιστήμονας από την Αυστραλία, μετέβη μόνος του στην Ελβετία για να φέρει εις πέρας την τελευταία του «αποστολή»: να φύγει από τη ζωή με τη μέθοδο της ευθανασίας. Εκεί, αφού έφαγε τα αγαπημένα του πιάτα ακούγοντας την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, άνοιξε με το χέρι του τη στρόφιγγα έγχυσης του δηλητηρίου στη φλέβα του και «αποχώρησε»: Πόσο θα ήθελα να έχω και γω ένα τέτοιο τέλος.

Τις καλύτερες ευχές για τη μάνα, τις δίνει μόνο ο... Παπακαλιάτης!

Χρήστος Καραγιαννίδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:  Ο κύριος Κατσίκης εκτός από ακροδεξιός είναι και επικίνδυνος. Δηλαδή σόρι, υπήρχε περίπτωση να ισχύει το ένα χωρίς το άλλο;

Δεν λέω, πετυχημένη η δήλωση του Χρήστου Ποτόλια για το θέμα των διοδίων (ότι δηλαδή κάποιοι μπέρδεψαν τις γραβάτες με τα σώβρακα), αλλά θα «έσκιζε» αν έλεγε το άλλο με τις βούρτσες και τις...

Αυτή η Θεατρική Κατασκήνωση στη Θάσο που συνδυάζει θεατρικά μαθήματα, διακοπές και... γιόγκα, γιατί δεν έχει αφοριστεί ακόμη από την Εκκλησία; Άκου γιόγκα!

Το κράτος έχει συνέχεια δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης. Κάτι τέτοια ακούω και διολισθαίνω συνεχώς προς την καχυποψία!

Καλεεεεε, τι βλέπουν τα ματάκια μου; Και στην τελετή της απονομής του κυπέλλου στον ΠΑΟΚ πήγε και τρύπωσε ο Πατούλης; Να, γωνία δεξιά όπως και ο Μητσάρας του Πανιωνίου.

Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου: Μετά τη Βενεζουέλα... Κολομβία. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει έσοδα 1,5 δις ευρώ από την καλλιέργεια της κάνναβης στην ελληνική ύπαιθρο. Σωθήκαμε! Αρχίζω να πιστεύω ότι τα ληγμένα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα.

Εσείς το γνωρίζατε ότι υπήρχε επιστημονική μελέτη που κατέγραψε τα ποσοστά «ικανοποίησης από τη ζωή» κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον; Αμέ!!! Σύμφωνα με μελέτη του Imperial College του Λονδίνου, την οποία διηύθυνε ο δικός μας Φίλιππος Φιλιππίδης και η οποία δημοσιεύθηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMC Public Health, αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι αυξάνουν κατά 4% το βαθμό την ψυχική τους ευφορία, όταν η χώρα τους ανεβαίνει τη βαθμολογική κλίμακα! Συνεπώς, μουρτζούφληδες χρόνια!

Νίκος Παππάς: Η σοσιαλδημοκρατία να διερωτηθεί πόσο μπορεί να ταυτίζεται με νεοφιλελεύθερες στρατηγικές. Η «Ριζοσπαστική Αριστερά» όχι;

Πληθαίνουν οι φωνές στο Κίνημα Αλλαγής για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ! Τουτέστιν, το ΠΑΣΟΚ παραμένει α θ ά ν α τ ο!

Αλί σε μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου