Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ... ΟΣΙΑ



Με αφορμή τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στις φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Καβάλα, θυμήθηκα ένα γεγονός που συνέβη στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Όντας απομακρυσμένος από τις «κομματικές συνήθειες» εκείνων των καιρών και «ενταγμένος» πια στους... κατά μόνας αριστερούς, μου ζητήθηκε από τους συντρόφους της ΚΝΕ (και συγκεκριμένα από τον Ηλία Ιωαννίδη), να επικοινωνήσω με τον Θάνο για να του προτείνω να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις εκείνης της χρονιάς. «Αύρα περεστρόικας» σκέφτηκα και έσπευσα για τα περαιτέρω. Η επαφή μου υπήρξε άμεση και η ανταπόκριση από τον Μικρούτσικο παραπάνω από θερμή. Με μία όμως διακριτική υποσημείωση από τη πλευρά του: Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα Μπάμπη μου, και θα χαρώ πολύ. Να δούμε όμως τι θα πουν και οι κομματικοί. Πάνω στη χαρά και τον ενθουσιασμό μου, θεώρησα δευτερεύουσας σημασίας την επισήμανσή του και έτρεξα κατευθείαν στα γραφεία για να ανακοινώσω τα χαρμόσυνα. Φευ! Η «μεσολάβηση» του κόμματος στις προθέσεις και τις διαθέσεις της νεολαίας υπήρξε ακαριαία και καταλυτική! Ο Μικρούτσικος δεν είναι «δικός» μας και ως εκ τούτου δεν υφίσταται κανένας λόγος πρόσκλησης. Οι ύστατες προσπάθειες για να μεταπειστεί η «τοπική ηγεσία», απέβησαν άκαρπες. Τα παραδείγματα των ποιητών που «κουβαλούσε» το έργο του Μικρούτσικου, έμοιαζαν ισχνά μπροστά στο «κομματικό αλάθητο». Τέτοιες ώρες, ποιος Ρίτσος και ποιος Χικμέτ! 

Και μετά τις αναδρομές (και τους... ανάδρομους) περνάμε στα πιο... ψαγμένα! Δήλωση του διάσημου ψυχοθεραπευτή Mikhail Litvak: Ζήσε για σένα και άσε τους άλλους να ζήσουν για τον εαυτό τους. Καλά ε! Γάμησα εγώ... Κοέλιο!

Πείτε μου πως δεν είναι αλήθεια ότι υπάρχει τηλεοπτική εκπομπή στην οποία 10χρονα παιδάκια επιδίδονται σε ρόλους... σεφ! Ή είναι;

Παρότι οι αντιρρησίες συνείδησης υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία σε υπηρεσίες και ιδρύματα του δημοσίου (σωστό και δίκαιο), εν τούτοις, είναι υποχρεωμένοι να εκπληρώνουν την «υποχρέωσή τους στη πατρίδα», εκτίοντας διπλάσιο χρόνο από τους συναδέλφους τους φαντάρους! Κι αυτό, ούτε δίκαιο, ούτε σωστό το λες! Με την υποσημείωση ότι η προσφορά σε κοινωνικούς οργανισμούς δεν υπολείπεται σε τίποτε με εκείνη της θητείας των στρατοπέδων.

Άντρας έκανε οτοστόπ και κατέληξε βιασμένος από δύο γυναίκες! Βγαίνω στο δρόμο πάραυτα με τον αντίχειρα υψωμένο! 

Διάλογος για τη Παιδεία

Ανοίγω τη Καθημερινή και πέφτω επάνω σε άρθρο του Παύλου Παπαδόπουλου με τίτλο: Πως η Ελλάδα έγινε κομμουνιστική χώρα! Μετά θυμάμαι ότι πριν μερικά χρόνια, ο ίδιος αρθρογράφος είχε γράψει άρθρο στο Βήμα με τίτλο: Οι κομμουνιστές έσωσαν την αστική δημοκρατία. Το μεροκάματο να βγαίνει...

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, στην Κούβα, την χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό αναλφαβητισμού, το σχολείο ξεκινάει στις 9 και τα μαθήματα τελειώνουν στις 1. Μετά τα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι τους για να ξεκουραστούν και το απόγευμα ασχολούνται με τον αθλητισμό και τις τέχνες. Και είπαμε: με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ.

Πήγαν κάποιοι στο Μνημείο(;) του Μεγάλου Αλεξάνδρου και έγραψαν κάτω από τη λέξη «Μέγας» τη λέξη «σφαγεύς», και όλο αυτό χαρακτηρίστηκε... βανδαλισμός. Να συμφωνήσω και ‘γω πως πρόκειται για βανδαλισμό, αλλά μία απορία την έχω: οι χιλιάδες των νεκρών από τις εκστρατείες του Αλέξανδρου, ήταν... πολιτισμός;

Του κάνει ερώτηση η δημοσιογράφος του Μητσοτάκη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, φέρνοντας παράδειγμα την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, και ο Κυριάκος απαντάει στο πι και φι με... δύο φωτογραφίας από τον καταυλισμό! Προετοιμασμένα πράγματα!

Σαν να μη πέρασε μια μέρα!

Αλήθεια, το σκέφτηκαν πολύ εκεί στην ΕΡΤ για να βγάλουν στο αέρα αυτή τη σάχλα που λέγεται Στα Τραγούδια Λέμε Ναι; Συν του ότι χαραμίζεται και η θεάρα Ναταλία Δραγούμη!

Δήλωση Αλέξη Κούγια: Έχω αδειάσει συναισθηματικά, θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου. Κάνε γρήγορα, αγωνιώ!

Τεράστιο θέμα στα (γνωστά) δελτία ειδήσεων ο αστυνόμος - φρουρός της Πρεσβείας του Ιράν που δεν εμπόδισε τα μέλη του Ρουβίκωνα να σπάσουν ένα τζάμι. Για τους οκτώ αστυνομικούς όμως που χάζευαν τον Ρουπακιά να δολοφονεί τον Παύλο Φύσσα, μουγκαμάρα!

Ο Χρήστος Σκαλούμπακας, γιός του βασανιστή της Μακρονήσου, υμνητής της δικτατορίας, ιδεολογικό κολλητάρι του Άδωνι και μέλος της Νέας Δημοκρατίας, απειλεί δημόσια πολιτικό του αντίπαλο με... σφαίρα στο κεφάλι! Προφανώς ο εν λόγω (και εν δυνάμει δολοφόνος), δεν ανήκει στη κατηγορία των «δύο άκρων» για να καταδικαστεί από τους... αρίστους του φιλελευθερισμού.

Καλέ, εσείς το ξέρατε ότι στη Καβάλα υπάρχει Φιλοσοφικό Καφενείο; Γιατί εγώ μόλις τώρα «μυήθηκα» από την αφίσα – λογότυπο που κυκλοφορεί στο facebook. Τρέλα λέμε!


Βέβαια μη ξεχνάμε και τον Κύκλο Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου, τις δραστηριότητες του οποίου προβάλει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο... ιδεολόγος Κώστας Κουνάκος!

Ξέρετε, ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν χρειάζονται και πολλά για να θεριέψουν. Η «δουλειά» γίνεται με πολλούς τρόπους. Ακόμη και με ένα άρθρο που... αθώα «αναρωτιέται»: γιατί με τα χρήματα που διαθέτει η κεντρική διοίκηση κατασκευάζονται καινούργιοι χώροι εντός του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, για να φιλοξενηθούν περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες και δεν δίνονται τα χρήματα αυτά, στον Δήμο Καβάλας, για να κατασκευάσει μία παιδική χαρά, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 και έναν ποδηλατόδρομο, για τα παιδιά των κατοίκων δίπλα στο στρατόπεδο... Για περισσότερες πληροφορίες (και ονόματα) στο... messenger!

Από ανάρτηση του στελέχους του Κινήματος Αλλαγής Θόδωρου Μαργαρίτη, ενημερώνομαι ότι η ηγεσία του κινήματος θα επισκεφθεί το στρατόπεδο στη Μόρια (το οποίο χαρακτηρίζει «κολαστήριο»), συμπληρώνοντας με καμάρι ότι θα βρεθεί (η ηγεσία) «δίπλα στους μετανάστες». Και αναρωτιέμαι: όταν λέει «δίπλα στους μετανάστες» τι ακριβώς εννοεί; Γιατί υπάρχει το «δίπλα» της συμβίωσης και το «δίπλα» της φωτογράφισης. Για να ξέρουμε δηλαδή...

Και εντελώς στο ξεκούδωνο, η ΕΣΗΕΑ θυμήθηκε ότι η μετάδοση της είδησης και ο σχολιασμός των γεγονότων είναι καθήκον των δημοσιογράφων, όμως, πρέπει να γίνονται με αίσθημα ευθύνης, σε πλαίσιο ευπρέπειας και δεοντολογίας. Κλαίω!

Τον Νίκο Παναγιωτόπουλο τον είχα για πιο έξυπνο και για πιο σοβαρό και όχι για να βγαίνει και να δηλώνει στο «άνετο» και το «χαλαρό» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ συνεργάστηκαν με την Χρυσή Αυγή για να ρίξουν τον Σαμαρά. Για να μη πω για το άλλο περί ευθύνης της κυβέρνησης σε ότι αφορά την μεγάλη χρονική διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής. Την ώρα μάλιστα που οι ίδιοι οι δικηγόροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα μιλάνε για μία δίκη με τεράστια δικογραφία, με ντοκουμέντα που έρχονται συνεχώς στο φως και πρέπει να εξεταστούν και να μελετηθούν και με έναν αριθμό μαρτύρων που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.   

Ρένα Δούρου: Η ήπειρος της Γαλλικής Επανάστασης σήμερα μοιάζει να μην έχει κουράγιο. Η Οκτωβριανή θα πέφτει μάλλον σε άλλη... ήπειρο!

Και παιχτούρα και antifa! Βράνιες λέμε!


Αυτό πάλι πως το εξηγείς; Χρέη 75.000 ευρώ του ΠΑΣΟΚ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο!

Ποσώς με νοιάζει αν οι Συριζαίοι δεν βγαίνουν στον ΣΚΑΪ και οι Νεοδημοκράτες στην ΕΡΤ!  Εγώ ζω για... Γιάννη Κομνηνό!

Σχόλιο (αυτούσιο) κάτω από ανάρτηση του KavalaPortal με τίτλο: Σύντομη Διαμαρτυρία των Διαμενόντων στου Ασημακοπούλου:
Στου διαβολ την μανα !!! ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΡΕ ΜΕΜΕΤΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΪ́ΖΕΙ !!! Αρε πουτανας γιε Τσίπρα θα μας κανείς εκτελεστές στα καλά καθούμενα.... με το έτσι με το θέλω έκανες την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ !!!  
Υπογραφή; Χρήστος Πριονίδης, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Παγγαίου και μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Μπουμπούκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου