Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

HOMO ARIUS



Επιτέλους! Μετά από πάρα πολλά χρόνια μία μ ε γ ά λ η έκθεση ζωγραφικής στη Καβάλα! Χρήστος Μποκόρος στη Δημοτική Καπναποθήκη. ΔΕΝ χάνεται!

Και μιας και το έφερε ο λόγος για τα εικαστικά της πόλης, αντιγράφω (και συνυπογράφω) το σχόλιο του Κοσμά Χαρπαντίδη: Μα ούτε ένας, ναι, ούτε ένας «εικαστικός» της παραλίου πόλεως δεν έδωσε το παρόν, χτες, στα εγκαίνια της εκθέσεως του Χρήστου Μποκόρου. Φήμες υποστηρίζουν ότι το έκαναν από αυτοάμυνα, για να μην τυφλωθούν... Φόβο να τυφλωθούν Κοσμά μου έχουν μόνο αυτοί που βλέπουν. Οπότε...

Το ότι το προηγούμενο κείμενό μου στο Kavala Post διασπάστηκε από διαφήμιση σχετική με τη... στύση, μου γεννά βάσιμες υποψίες ότι εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί... ζηλόφθονες!

Έχω μία απορία: εντάξει με τον καθηγητή του ΤΕΙ των Σερρών που κατηγορείται για πολύ σοβαρές αξιόποινες πράξεις. Να εξαντληθεί όλη η αυστηρότητα του νόμου και να τιμωρηθεί αυστηρά αν τελικά ισχύσουν οι καταγγελίες. Με τα πτυχία – μούφα όμως που προέκυψαν από τα λαδώματα τι θα γίνει; Θα ανακληθούν ή θα εξακολουθούν να... κερδίζουν μόρια;

Και για να το ολοκληρώνω: ο συνήγορος του εν λόγω καθηγητή (που – ω της εκπλήξεως – δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Κούγια), εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας μας γίνεται γνωστό ότι ΟΛΗ η οικογένεια ανήκει στην κατηγορία των... αρίστων! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η ανάρτηση – ντροπή ενός καθηγητή μουσικής. Παιδαγωγός με... χιουμοράκι.

Μισό λεπτό λίγο γιατί μόλις τώρα με ειδοποιούν ότι άναψε ο καυγάς μεταξύ Σκορδά και Ουγγαρέζου και ως γνωστόν αυτά με θρέφουν και με αναζωογονούν.

Στην Ιταλία διευθυντής τραπέζης για πολλά χρόνια αφαιρούσε ποσά από πλούσιους λογαριασμούς προσθέτοντας τα ποσά σε λογαριασμούς φτωχών καταθετών. Το ποσό που καταχράστηκε λένε ότι φτάνει το 1.0000.00 ευρώ. Μεταξύ μας, εγώ μαζί του!

Εννοείται ότι περιμένω πως και πως το δελτίο τύπου του δημάρχου Νέστου με τα πεπραγμένα του μήνα. Κι ας είναι αβάσταχτη η προσμονή!

Νάτην πάλι η... στύση! Ανοίγω το Romfea.gr για να ενημερωθώ επί των εκκλησιαστικών και τσουπ η... τριών εκατοστών επιμήκυνση! Ούτε να αγιάσεις δεν σε αφήνουν...

Διαδικτυακή δημοσκόπηση της εφημερίδας Ενήμερος και του Kavala Web News για τους υποψήφιους δημάρχους της Καβάλας! Άλλως πως και η αποθέωση του πλουραλισμού!

Το ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος, θα γινόταν σήμερα και «γκουρού της οικονομίας», μου δημιουργεί την υποψία ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον Κωνσταντίνο Τζαβάρα για τον πολιτισμό!

Λοιπόν, έχω πρόταση και την λέω σοβαρά και μετά λόγου γνώσεως: Ο Θόδωρος Μουριάδης και ο Μάκης Παπαδόπουλος να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να καλέσουν στο νέο σχήμα και τον Άρη Βέρρο και όλοι μαζί να κατέβουν στις δημοτικές εκλογές με επικεφαλής τον Γιάννη Καρατζιώτη! Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω!

Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να δούμε στη τελική ποιος βάζει το καλό της πόλης πάνω από τις (θα πω θεμιτές) προσωπικές του φιλοδοξίες.

Σε τέτοιους καιρούς να δίνονται χρήματα από το κράτος για να ξεκαυλώνουν καμιά τριανταριά εθνοφύλακες στα βουνά της Θάσου, δεν το λες πρόκληση, το λες σκάνδαλο! Την ίδια ώρα μάλιστα που το νησί στερείται αθλητικών και πολιτιστικών χώρων, την ίδια ώρα που ο εναλλακτικός τουρισμός παραμένει σε νάρκη διαρκείας (σκεφτείτε μόνο τα οφέλη από έναν ποδηλατοδρόμο), την ίδια ώρα που οι αρχαιολογικοί χώροι ρημάζουν μέσα στη εγκατάλειψη και την θεσμική αδιαφορία.

Και για να δείτε τι μπουμπούκια ευδοκιμούν σε αυτές τις παραστρατιωτικές ομάδες, ιδού ένα δείγμα που «κυκλοφόρησε» στο διαδίκτυο άμα το πέρας της ασκήσεως: Κάποιοι Αγρυπνούν και στη νήσο Θάσο… Μην σας μπαίνουν ιδέες Μεμέτια! Εννοείται ότι οι ιστοσελίδες που έσπευσαν αμέσως να προβάλουν τα «ηρωικά κατορθώματα», είναι του... επιπέδου, veteranos.gr, pentapostagma.gr, και των παραφυάδων αυτών.

Βέβαια, όταν τα «μεμέτια» έρχονται το καλοκαίρι στο νησί για διακοπές, οι μαγκιές και οι ηρωισμοί κομμένοι! Μπαίνουμε στη περίοδο των... τεμενάδων!

Γιατί τώρα εμένα το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μου θύμισε εκείνο που είχε πει κάποτε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, παρουσιάζοντας το στρατιωτικό άγημα στον στρατηγό Τζέιμς Βαν Φλιτ; Ναι, αυτό: Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας!

Έρχονται οι ξένοι και αλλοιώνουν τις... αξίες μας!

Σύμφωνα με το ΕΣΡ, στην χώρα λειτουργούν: 119 τηλεοπτικοί σταθμοί (και μόλις 5 με άδεια), 119 Ραδιοφωνικές επιχειρήσεις (εδώ το θέμα των αδειών ανήκει στη κατηγορία... πικρές ιστορίες), 259 διαφημιστικές, 25 εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών και 57 εταιρείες δημοσκοπήσεων! Συμπληρώνω: στη χώρα της κρίσης!

Ευγενία Μανωλίδου, σε ομιλία της στη «σχολή» του συζύγου Άδωνι: Ο Παρθενώνας, τόσα εκατομμύρια χρόνια είναι εκεί που είναι.

Ε καλά τώρα και ‘σεις! Είναι ερώτηση αυτή; Τι με ποια προσόντα και με ποια ιδιότητα διδάσκει ιστορία η κυρία Μανωλίδου; Με τα ίδια που έκανε και ρεσιτάλ πιάνου!

Αν μη τι άλλο, η «σχολή» του μέντορα απαιτούσε άλλα... προσόντα.

Ο Αντώνης Σαμαράς από την Καβάλα: Σήμερα φορολογούν ό,τι πετάει, περπατάει και κολυμπάει. Αυτά παθαίνουμε όταν δεν εκτιμούμε τα... success story Αντώνη μου!

Και ξανά Αντώνης: Με τους ψεύτες και τους συκοφάντες δεν θα συνεργαστούμε! Ενώ με τους νεοναζί, μια χαρά!

Όπως διαβάζω, το νέο πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, προβλέπει και την υποχρεωτική ένταξη στα προγράμματά τους, εκπομπών Τέχνης και Πολιτισμού και μάλιστα για τουλάχιστον δέκα ώρες τον μήνα! Να δω Σεφερλή... Αίγιστο και Ντενίση... Δυσδαιμόνα και να «κλείσω» ως (θολο)κουλτουριάρης!

Και λίγο πριν την συνταξιοδότησή του, ο Πάσχος Μανδραβέλης ανακάλυψε ότι η «σχολή» του Άδωνι είναι βλακώδης και δυσώδης αγωγή.

Όχι, το πρόβλημα δεν είναι που ο Άδωνις Γεωργιάδης προβάλλει και διαλαλεί μέσα από τις εκπομπές και την «σχολή» του θεωρίες του ναζισμού. Το πρόβλημα είναι που τον αποδέχονται στη Νέα Δημοκρατία.

Μετά από 40 και πλέον χρόνια η Μπάγερν παραμένει επί 4 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη. Τυχαίο;

Εντάξει, καβαλιωτάκη ο Κουρκούλης, δεν λέω, αλλά μήπως το έχουμε παραχέσει με την τόση προβολή;

Γράφω ένα κείμενο 1200 λέξεων και «μαζεύω» 25 like σε μία βδομάδα. Γράφει η άλλη παιδιά δεν πάει άλλο, θα τον χωρίσω και «κτυπάει» 472 σε μία ώρα! Ζω μία τραγωδία!

Τάκης Χατζής, γνωστός και ως δημοσιογράφος: Νοιώθω την ανάγκη να διατυπώσω την  διαφωνία μου με τα περί Αρίας φυλής που διδάσκει στη σχολή του ο κ. Γεωργιάδης. Γιατί τέτοιου είδους κοινωνικούς, πολιτισμικούς και θρησκευτικούς διαχωρισμούς τους έχουμε πληρώσει ακριβά! Τέτοια φαινόμενα προκαλούν προβληματισμό. Προσέξατε κομψότητες; «Διαφωνία» και «προβληματισμό» για θέσεις των ναζί! Αλλά είπαμε. Οι καταδίκες είναι για τους... Ρουβίκωνες!

Ουπς! Τι έχουμε εδώ; Τι λέει η (σχισματική) Εκκλησία των Σκοπίων; Το όνομα να παραμείνει Μακεδονία; Δηλαδή δεν τους το δώσαμε με την Συμφωνία των Πρεσπών;

Πως λέγονται οι Συρία, οι Ιρανοί, οι Αφγανοί, οι Πακιστανοί που έρχονται στην Ελλάδα; Λαθρομετανάστες. Και πως λέγονται οι Έλληνες που φεύγουν στο εξωτερικό; Τα καλύτερα μυαλά.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου «κράζει» τον Βορίδη, ο Τάκης Χατζής τον Γεωργιάδη και ‘γω εδώ ξέμεινα με τον Μακάριο Λαζαρίδη!

Όχι που δεν θα έβρισκα τρόπο να τον... τρουπώσω τον λατρεμένο μου!

Θ ε ϊ κ ό!!!

Αχ, πότε θα με καλέσει και ‘μένα η Στέλλα Μαρωνίτου στην εκπομπή της να μιλήσουμε για τις επίκτητες ιδιότητες του πολιτικού ερωτισμού και την διάχυσή τους στο έρμα της κοινωνικής αλληλουχίας; Μιλάμε καίγομαι...

Άλλο τηλεοπτικό (δράμα): Ο Λιάγκας δεν ξέρει τι να απαντήσει στον γιο του που τον ρωτάει γιατί δεν κάνει φέτος τηλεόραση!

Ο Ριβάλντο, ο Καφού και ο Ροναλντίνιο (μιγάδες και οι τρεις), τάχθηκαν δημόσια υπέρ του ακροδεξιού υποψηφίου προέδρου στη Βραζιλία. Και τονίζω το «μιγάδες» καθώς ο Ζαΐχ Μπολσονάρου είχε δηλώσει γι’ αυτούς ότι είναι ζώα που πρέπει να επιστρέψουν στον ζωολογικό κήπο!

Α ρε τεράστιε Σώκρατες, εσύ έφυγες νωρίς!

Στα καθ’ ημάς, η οδός Ακρωτηρίου στα Χανιά θα μετονομαστεί σε... Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Την κόβω... αδιάβατη!

Τι λέτε να θυμήθηκα ακούγοντας τις προάλλες να ηχούν οι σειρήνες! Το ποίημα του Τηλέμαχου Χυτήρη! Ας έρθουν οι σύντροφοι
Ας έρθουν οι σειρήνες. Ας έρθει - έστω - ένας υδραυλικός.

Από το Left.gr: Διακόσια χρόνια από τη γέννηση του Μαρξ και η Αριστερά καλείται να αξιοποιήσει χωρίς δογματισμό την «εργαλειοθήκη» του για να αλλάξει τον κόσμο! Κάρολε, όταν αδειάσεις με το Κεφάλαιο, πέρνα και από το σπίτι να δεις λίγο και τη βρύση που στάζει!

Ποιητικώς μιλώντας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου