Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΝΙΚΑΜΕ!


Αυτοί που βγαίνουν και μας προτρέπουν να μη πάμε στη Τουρκία για διακοπές, γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες επαγγέλματα που «κρέμονται» από τις αντίστοιχες διακοπές των Τούρκων στη χώρα μας; Για να μείνω μόνο στο κεφάλαιο του τουρισμού.

Όχι που οι πρόθυμοι και οι καλοθελητές δεν θα έβρισκαν την ευκαιρία να συκοφαντήσουν ΚΑΙ τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Λίγες μόνο ώρες μετά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο Κουρδιστάν, εμφανίστηκε στα «διαδικτυακά τείχη» μία επιστολή του υπό τον τίτλο, ο Πατριάρχης ευλογεί τους Τούρκους στρατιώτες που εισβάλουν στο Κουρδιστάν. Και επειδή η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που ενημερώνονται μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, δεν «μπαίνει» ποτέ στο κόπο να «ανοίξει» και να διαβάσει το περιεχόμενο του κειμένου ή του ρεπορτάζ, «μένει» στο μήνυμα του τίτλου και με αυτό «πορεύεται» στα περαιτέρω. Πάει να πει, στους σχολιασμούς, στα αναθέματα, στις συνομωσιολογίες, στις ξερολιές και φυσικά στις κοινοποιήσεις.

Δυστυχώς, ο οχετός των fake news δεν «μάσησε» ούτε μπροστά στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Μία μάζα από λούμπεν «πατριώτες» και «χριστιανούς», θα τον λοιδορήσει και θα τον απαξιώσει μέσω εκατοντάδων αναρτήσεων, εμφανίζοντάς τον ως υποχείριο του Ερντογάν!

Ποια είναι η αλήθεια; Πρώτον ότι ο Πατριάρχης ΔΕΝ εξέδωσε καμία επιστολή, που να ευλογεί Τούρκους στρατιώτες και δεύτερον, η επιστολή που (στοχευμένα) εμφανίστηκε αυτές τις μέρες, είναι μεν υπαρκτή, αλλά γράφτηκε πριν από αρκετά χρόνια και αναφέρεται σε μία εντελώς διαφορετική συγκυρία. Αυτή της συμμετοχής της Τουρκίας στον αγώνα κατά του ISIS. Είναι μάλιστα πολύ προσεκτικά (και με τις πρέπουσες αποστάσεις) διατυπωμένη, ευχόμενη την ειρήνη και την απελευθέρωση από τη βιαιότητα του ISIS.

Αυγενάκης dance

Επειδή δεν «έπεσε» στην αντίληψή μου: ο Ιατρικός και ο Δικηγορικός σύλλογος της Καβάλας, έχουν πάρει θέση για το θέμα του ΚΕΘΕΑ; Και αναφέρομαι στους συγκεκριμένους συλλόγους γιατί τα μέλη τους, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, «εμπλέκονται» στο θέμα των εξαρτήσεων. Οι μεν γιατροί διότι καλούνται να διαχειριστούν πλείστα όσα περιστατικά και ασθένειες που προκύπτουν από τη χρήση ουσιών, οι δε δικηγόροι διότι η «τριβή» των χρηστών με την δικαιοσύνη είναι σχεδόν καθημερινή. Εξ αυτών και μόνο, δεν θα έπρεπε να εκφράσουν δημόσια άποψη για τις κυβερνητικές επιλογές; Την όποια άποψή τους...

Το αναφέρω με κάθε επιφύλαξη: αληθεύει ότι ο Διευθυντής του Γυμνασίου της Νέας Περάμου «μεσολάβησε» ώστε να μην εκλεγεί πρόεδρος στο 15λες Συμβούλιο των μαθητών, μαθητής με καταγωγή από την Αλβανία; Ευελπιστώ πως όχι.

Αν δεν το ξέρετε, οι έλληνες του εξωτερικού είναι δυό φορές έλληνες σε σχέση με εμάς του εσωτερικού που είμαστε μία φορά έλληνες. Κικίλιας  speaking.

Να ρωτήσω κάτι: στο διάλογο για το δικαίωμα ψήφου των ομογενών, θα τεθεί ως κριτήριο και το επίπεδο της αισθητικής τους;

Ίσως ότι καλύτερο γράφτηκε μέχρις στιγμής  για την ταινία του Κώστα Γαβρά και (κατ’ επέκταση) για το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη. Με την υπογραφή του Δημήτρη Ψαρά. https://www.efsyn.gr/politiki/214566_mnimonio-baroyfaki-gabra?fbclid=IwAR1ABHqsRK-F9xwxyu3HUVFIlydp2yi17KABNBN6k0ZhuIz_fz61p-VHDM8

Κι όπως λέει και η Έλενα Παπαρίζου, υπάρχουνε συνδρόματα!

Η οδός όλων μας.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Δήμου Αθηναίων, Αθήνα 9,84 διατηρεί και ειδησεογραφική σελίδα στο διαδίκτυο. Λογικό θα πρόσθετα, μιας και η (υπερ)πληθώρα των εργαζομένων του, πρέπει κάτι να κάνει. Και σε αυτά τα «κάτι», ήρθε να προστεθεί τις προάλλες και το «ανέβασμα» μιας έρευνας του... Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών!

Το οποίο Ανδρολογικό Ινστιτούτο, πήγε και βρήκε 600 άτομα για να «ερευνήσει» πως τα πάνε με τα σεξουαλικά τους οι Έλληνες και οι Ελληνίδες την εποχή της... κανονικότητας! Κοινώς (και λαϊκώς), αν πηδιούνται περισσότερο ή λιγότερο από την εποχή των... μουτζούφληδων συριζαίων!

Και ω του θαύματος, η έρευνα κατέγραψε αύξηση της ερωτικής διάθεσης και των ερωτικών επαφών, μία αύξηση που παρατηρείται έντονα μετά τις εκλογές του Ιουλίου! Γεγονός που κάνει τον δόκτορα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη να είναι ακόμη πιο αισιόδοξος για το μέλλον, καθότι η κανονικότητα εμπεριέχει πλέον και το στοιχείο της... καύλας!

Όμως ως γνήσιος ανέραστος και μίζερος αριστερός, αντί να αρχίσω να «φουντώνω», να «υψώνομαι» και να προσδοκώ, πήγα και ψάχτηκα με τις λεπτομέρειες της έρευνας (του... δόκτορα)! Και τι ανακάλυψα συντρόφισσες και σύντροφοι! Ότι αυτοί που «πήραν τα πάνω» τους σεξουαλικά μέσα στη περίοδο της κανονικότητας, είναι 3 στους 10, ποσοστό μικρότερο και από αυτό που πήρε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές! Αν τώρα καθίσω και υπολογίσω ότι το 58% των ερωτηθέντων πορεύεται χωρίς καμία αλλαγή στις... ορμές του και ότι ένα 13% δηλώνει ραγδαία πτώση της σεξουαλικής του δραστηριότητας, καταλαβαίνετε ότι τείνουμε προς... εθνική αδράνεια!

Το καλύτερο της έρευνας; Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η χώρα έχει επιστρέψει πραγματικά στην κανονικότητα», το 71,17% απάντησε όχι και το 28.83% απάντησε ναι! Όπερ μεθερμηνευόμενο... αγρανάπαυση σε όλα!

Όλα τα λεφτά (και τα τρόπαια), η στολή του διαιτητή!

Το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, οργάνωσε στο Ζάππειο «σεμνή τελετή», υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Λιγνάδη, στην οποία εορτάστηκαν τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε σύσσωμη και η (συνδιοργανώτρια) κυβέρνηση.

Απορία, εύλογη φρονώ: όταν είσαι δίπλα στη Σαλαμίνα, ποιος ο λόγος να επιλέξεις το Ζάππειο για το τελετουργικό; Μήπως τα ναυπηγεία, τα σκραπ και τα τάνγκερ που «κοσμούν» τον (κηρυγμένο) ιστορικό τόπο θα χαλούσαν την... αισθητική μαγιά;

Ουδόλως με ενδιαφέρει αν οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα κρατούν τη ελληνική σημαία στις παρελάσεις, προκύπτουν από κλήρωση μεταξύ όλων των μαθητών ή από το «άριστον» των επιδόσεων τους. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μη υπάρχουν παρελάσεις!

Ματσάρα! Αστέρας Εξαρχείων – Ψυχικό! Η πάλη των τάξεων στα καλύτερά της!

Τον θαύμασα τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ξέρετε τι είναι να απαντάς τόσο εμπεριστατωμένα και πειστικά στην ερώτηση, μπάσκετ, ποδόσφαιρο ή τένις;  

Λιάννα Κανέλλη: Το προσφυγικό το έστησε ο Τσίπρας για να πάρει το νόμπελ. Μπροστά της, γατάκια εντελώς κάτι Μπογδάνοι και κάτι Βελόπουλοι.

Επειδή κυκλοφορούν πολλοί ξεχασιάρηδες στις μέρες μας, θέλω να θυμίσω ότι, όταν το 2009 η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να περάσει με νόμο την ψήφο των αποδήμων, το μεν ΠΑΣΟΚ αντιπρότεινε την εκλογή ενός μέρους από τις 12 έδρες των βουλευτών της Επικρατείας, το δε ΚΚΕ ήταν πλήρως αρνητικό, κάνοντας λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος.

Κι αν θέλετε ακόμη πιο... πρωτοκλασάτη τεκμηρίωση, πάρτε και αυτό:


Τίποτε πιο ελεεινό από το να βγαίνεις και να κατηγορείς έναν βουλευτή ότι δεν παραβρέθηκε στην συνεδρίαση της Βουλής, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι εκείνη την ώρα έκανε χημειοθεραπεία. Ελεεινό και τρισάθλιο μαζί κυρία Κεραμέως μου.

Ο πρόεδρος των Δασκάλων της Καβάλας τάσσεται υπέρ της απόφασης της υπουργού Παιδείας να είναι σημαιοφόροι οι αριστούχοι μαθητές. Και σκέφτομαι: πρώτα δεν θα έπρεπε να ενδιαφερθεί να είναι άριστοι οι δάσκαλοι που μαθαίνουν τα πρώτα γράμματα (και όχι μόνο) στα παιδιά μας; Αλλά ας μη ξύνω πληγές...

Με την ιδιότητα του πολιτικού αναλυτή (χαρακτηριζόμενος μάλιστα και ως πολύ καλός), συμμετέχει στην ενημερωτική εκπομπή Εξελίξεις ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Κουφατζής! Προχωράμε!

Υπάρχει ένα δημοσιογραφικό δίδυμο στη τηλεόραση του CENTER που τον τελευταίο καιρό έχει «πάρει εργολαβία» το θέμα των προσφύγων που διαμένουν στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Συνεπικουρούμενο πάντα από τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις των «έξαλλων» γηγενών που (εν πολλοίς) καθορίζουν και την «ιδεολογική ατζέντα» της εκπομπής. Την σιωπή – ανοχή των δύο δημοσιογράφων στα όσα ψευδή, ανυπόστατα και διαστρεβλωμένα ακούγονται, θα την ζήλευε και αυτός ακόμη ο... Παυλόπουλος! Απλά τώρα τη θέση του Κασιδιάρη έχουν καταλάβει οι «νοικοκυραίοι» και οι «άνθρωποι της διπλανής πόρτας». Μία ανώνυμη μάζα που φασιστοποιείται καθημερινά, βοηθούμενη από την προθυμία (και το στυλάκι) κάποιου Κομνηνού και κάποιου Ταραμπατζή.

Λοιπόν, τέρμα οι πολιτικές και ιδεολογικές μου κόντρες με την κυρία Ιωσηφίδου, την τέως της ΔΗΜΟΦΕΛΕΙΑΣ. Από δω και πέρα θα ασχολούμαι μαζί της ΜΟΝΟ... στυλιστικά! Και για αρχή, θα θέσω θέμα... κόμμωσης! Να το κοιτάξεις Αναστασία μου! Διακρίνω ένα μπέρδεμα στις μπούκλες και μία νευρικότητα στις ανταύγειες. Συν το χρωματάκι.

Κλείνω. Με καλεί η κανονικότητα (και τα συμπαρομαρτούντα της).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου