Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΟΙ ΑΡΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ



Έτσι όπως το πάει ο Μακάριος Λαζαρίδης, στο μόνο πράγμα που δεν θα έχει εμπλακεί τελικά, θα είναι ο καταρτισμός της ενδεκάδας του ΑΟΚ! Αλλά ας μη σπέρνω ζιζάνια και ιδέες...

Προς δημοσιογράφους τοπικών καναλιών: όταν παίρνετε συνεντεύξεις από κυβερνητικά στελέχη και κυβερνητικούς βουλευτές, μη τους στριμώχνεται τόσο τους ανθρώπους. Στάζει ο ιδρώτας τους!

Χρησιμοποιώντας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τη φράση θα καθαρίσουμε τα Εξάρχεια (υπονοώντας με αυτήν τους ανθρώπους που κινούνται στο χώρο της αναρχίας και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς), εμμέσως πλην σαφώς τους ταυτίζει με τα «σκουπίδια». Συνειρμικά και συμβολικά. Το ότι οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν αυτή την ορολογία για να «στιγματίσουν» τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ήταν οι πρωτοκλασάτοι της Χρυσής Αυγής ας θεωρηθεί απλή σύμπτωση! Ή όχι; 

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων τους ENA Channel, στις 14 Φεβρουαρίου ο έρωτας στη Καβάλα... κτύπησε κόκκινο! Και μέσα σε αυτή τη... κοκκινίλα, να και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και δηλώνει... κάργα ερωτευμένος! Ίσως η κορυφαία στιγμή της πολιτικής του καριέρας. Φρονώ και η αξεπέραστη. 

Τώρα βέβαια θα μου πείτε, εδώ κοτζαμάν πρωθυπουργός ευχήθηκε από το βήμα της Βουλής χρόνια πολλά στους ερωτευμένους, στον Αντωνιάδη βρήκα να κολλήσω...

Όχι, το πρόβλημα δεν είναι που οι (κάθε λογής) δημοσιογράφοι δίνουν τον λόγο στον Κυριάκο Βελόπουλο. Το πρόβλημα είναι ότι ταυτίζονται με αυτά που λέει.

Δεν θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια του, είπαν οι εκπρόσωποι των funds στον Σταϊκούρα. Έχω πάθει... συγκίνηση!

Συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη είχαν στο υπουργείο Ανάπτυξης οι παραγωγοί της ταινίας Σμύρνη μου Αγαπημένη ομού μετά της κυρίας Μιμής Ντενίση και συζήτησαν για τους τρόπους της υλοποίησής της, ώστε να είναι έτοιμη στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Και ζητάω τη γνώμη σας: έχει καμία σχέση η καταστροφή της Σμύρνης με τα της εξεγέρσεως ή έχω χάσει... επεισόδια;

Θα μπορούσε να είναι και ένας μικρός ύμνος στην διαφορετικότητα. Το είναι (άλλη μία) υπέροχη διαφήμιση από τη Lacta, το κάνει ακόμη πιο όμορφο και δυναμικό.

Και μιας και αναφερθήκαμε στη διαφορετικότητα, εστιάζεστε τη προσοχή σας στα όσα λέει ο Μάνος Χατζιδάκις στην (ιστορική ούτως ή άλλως) εκπομπή της Μαρίας Ρεζάν, από το 47ο λεπτό και μετά. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι όσα προηγούνται υπολείπονται σε αξία. Τουναντίον και σας προτρέπω προς ακρόαση όλων!


Κατά τα άλλα, στην Ουκρανία, εθνικιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις θα λάβουν χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης το 2020 για τα προγράμματα νεολαίας τους. Πόση άλλη μαυρίλα και σκοτεινιά από τις χώρες του πρώην «υπαρκτού»!
 
Πάμε τώρα και στα πιο κοντινά και ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και ένα – ένα: η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισε να διαθέσει 48.000 ευρώ για να προβάλει το έργο της. Εντάξει, αναγκαίο δεν θα το έλεγες αλλά αν είναι να ενημερωθούν οι πολίτες της περιφέρειάς μας για τα όσα τιτανοτεράστια παράγει η πολιτική της διοίκηση, ντεφ’ να γίνουν. Πας όμως λίγο παρακάτω και ανακαλύπτεις ότι τα 48 χιλιαρικάκια θα τα τσεπώσει κάποιος Κώστας Πιτιακούδης, διαχειριστής ενός ιστότοπου με την ονομασία evros news.gr. Κάτι αρχίζεις να ψυλλιάζεσαι, σε πιάνει και εκείνη η έμφυτη η περιέργεια και πας και γκουγκλάρεις κατευθείαν την διεύθυνση. Και ω της εκπλήξεως, «πέφτεις» επάνω σε ενημερωτικό σάιτ, η αισθητική του οποίου παραπέμπει ευθέως σε εποχές Κουρή και Αυριανής. Όπα λες, αν είναι να προβληθεί το έργο της περιφέρειας με αυτό το γούστο και αυτή την τσαπουτσουλιά, το γαμήσαμε και πήγε.  

Ψάχνοντας όμως λίγο παραπάνω (είπαμε, το... έμφυτο), διαπιστώνεις αμέσως ότι, εκτός της αισθητικής, βρίσκεσαι αντιμέτωπος και με άλλα «μελανά»! Κι άντε να προσπεράσεις το γεγονός ότι το evros news.gr είναι άλλο ένα ενημερωτικό σάιτ με ακροδεξιούς «προσανατολισμούς». Άντε και να μη δώσεις ιδιαίτερο βάρος στο γεγονός ότι ο εν λόγω κύριος υπήρξε μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Σαμαρά, έχοντας ως επαγγελματικό εφόδιο την ενασχόλησή του σε ένα έντυπο... Παναθηναϊκών ενδιαφερόντων. Όταν όμως μαθαίνεις ότι από τις 19 πιστοποιημένες εταιρείες που θα μπορούσαν να αναλάβουν το έργο επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος που είχε λάβει την πιστοποίηση σχεδόν δύο μόλις μήνες πριν από την έκδοση της απόφασης και η προσφορά του κατατέθηκε έξι μέρες πριν από την έκδοση και δημοσίευση της απόφασης, ε τότε κάτι αρχίζει να σε... βρωμάει!

Για την ιστορία, ο Κώστας Πιτιακούδης στήριξε με «νύχια και με δόντια» την υποψηφιότητα του κυρίου Μέτιου, χρησιμοποιώντας τρόπους και μεθόδους εξόντωσης των πολιτικών του αντιπάλων που μπροστά τους ο Κουρής και η Αυριανή ίσως να φάνταζαν και... Libération! Αυτά και αν χρειαστεί, εδώ είμαστε να επανέλθουμε!

Τα πιάσαμε τα λεφτά μας!

Έτσι συμβαίνει πάντα. Όταν δεν μπορείς να την «βγεις» στους ισχυρούς, παριστάνεις τον τσαμπουκά στους αδύνατους. Και κάπως έτσι οι διάφοροι «μάχιμοι» του έθνους, το «έστριψαν» από Τουρκία προς Βόρειο Ήπειρο μεριά.

Σας το λέω. Όπως το πάει η Κεραμέως, μην εκπλαγείτε αν αύριο ακούσετε ότι θα εξισώσει τα ΑΕΙ με τα... κατηχητικά!

Εντάξει, μπορεί να είπε ο Τσίπρας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αντισυστημικό κόμμα εξουσίας, αλλά εκείνο το αντιεξουσιαστές στην εξουσία του Γιώργου του Παπανδρέου δεν πρόκειται να ξεπεραστεί με τίποτε! Δίκαιοι να είμαστε...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης απαρτίζεται από: έναν κτηνίατρο, έναν επιχειρηματία, δύο αρχιτέκτονες, μία καθηγήτρια δικαίου της πληροφορικής, έναν φιλόλογο, δύο οικονομολόγους και δύο νομικούς! Και λέω: χάθηκε ένας κομμωτής; Μία μπαργούμαν; Ένας υδραυλικός έστω (που θα έλεγε και ο Χυτήρης);

Διαβάζω τώρα στο twitter το «ευχαριστώ» της Άννας Διαμαντοπούλου προ τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις επανειλημμένες δημόσιες θετικές αναφορές του σε αυτήν και αμέσως μου έρχεται στο νου μία άλλη επιβράβευση του Άδωνι προς την Άννα. Τότε που ο νόμος της για τη Παιδεία ψηφιζόταν από όλους τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. και τον Καρατζαφέρη καμαρωτό να μιλάει για... ιδεολογική του νίκη!

Όπως πολύ καλά θα γνωρίζετε, οι μάρτυρες του Noor1 δεν χρειάστηκε ποτέ να βάλουν κουκούλα!
Και εδώ μία σκηνή από βίαιη προσαγωγή προστατευόμενου μάρτυρα. Ιταλία 1951.

Καλώς ήρθατε στο κόσμο του δελτίου ειδήσεων του MEGA! Εκεί όπου οι ξενοφοβικές αντιδράσεις κατά των προσφύγων «μεταφράζονται» ως κοινωνικές ομάδες που ανησυχούν.

Μικρή αλλαγή από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Εκείνο το κάθε δέκα λεπτά θα περνάνε αστυνομικοί από τη γειτονιά σας, έγινε κάθε δεκαπέντε. Και πάνω που άρχισα να αισθάνομαι ασφαλής.

Να σας ρωτήσω: τα απειλητικά μηνύματα που έγραψαν χρυσαυγίτες στο σπίτι μέλους του Ρουβίκωνα τα «έπαιξαν» τα κανάλια;

Αν υποθέσουμε ότι οι γελοιογράφοι κρίνουν και σατιρίζουν την εξουσία και αυτούς που την υπηρετούν, τότε στην Ελλάδα μάλλον κυβερνούν ακόμη οι συριζαίοι.

Διαβάζω τώρα στο ekklisia online: Αναρχικός των Εξαρχείων ομολογεί ότι ο μόνος δρόμος είναι ο Χριστός! Φρονώ ότι δεν θα έλαβε την κατάλληλη καθοδήγηση!

Το να βγαίνουν από του Μαξίμου και να λένε τους απεργούς επαγγελματίες εργατοπατέρες, την ίδια ώρα που στην μεν ΑΔΕΔΥ πρόεδρος είναι στέλεχος της ΔΑΚΕ, στη δε ΓΣΕΕ στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, το λες και... τρικυμία!

Νάτος και ο Ανδρέας ο Παδόπουλος στο MEGA! Ναι καλέ, αυτός που το «έπαιζε» ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά επειδή ήταν και σύζυγος της Αλεξίας Μπακογιάννη, πάθαινε από καμιά φορά και κανένα... κοκομπλόκο! Ιδεολογικό!

Και ξαφνικά, έρχεται το ΚΚΕ και ψηφίζει υπέρ της άρσης της ανωνυμίας των μαρτύρων για το σκάνδαλο Novartis. Επειδή όμως με το «αλάθητο» δεν τα έβγαλε κανείς πέρα, ας πάμε παρακάτω...

Αμ’ του Στάθη (του Σταυρόπουλου) τι του κατέβηκε ως επιχείρημα! Κουκούλες – είπε – φορούσαν αυτοί που κατέδιδαν τους κομμουνιστές στα μπλόκα! Αυτός έπαθε... Ανδρέα Ππαδόπουλο!

Επειδή πεθαίνω για Μυταράκη!
   
Ένα μόνο θα πω γι’ αυτή τη τραγική ιστορία με το 11μηνο βρέφος από τη Συρία: είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν εκείνοι που θα συνδράμουν στους γονείς του για να τσακίσουν δικαστικά και τον άθλιο ιατροδικαστή και τους μπολιασμένους στη κοινωνική βαρβαρότητα δημοσιογράφους. Και όχι, δεν θα είναι μία εκδικητική πράξη. Κομμάτι από τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό που μας περικυκλώνει καθημερινά θα είναι.

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν δύο αστυνομικοί, ένας υπαρχιφύλακας 34 ετών και ένας αρχιφύλακας 37 ετών, που συνελήφθησαν στην Κω τύφλα στο μεθύσι, αρνούμενοι να πληρώσουν τον λογαριασμό σε κέντρο διασκέδασης! Άντε τώρα εσύ να περιμένεις να περάσουν από τη γειτονιά σου...

Είπαμε, κάθε δεκαπεντάλεπτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου