Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΒΛΑΧΟΙ Ή ΕΣΤΕΤ;


Η δημοσιογραφική κατρακύλα στο διαδικτυακό Ποντίκι συνεχίζεται ακάθεκτη και χωρίς φραγμούς! Πρόσφατο «κρούσμα», ο τίτλος σε ρεπορτάζ σχετικό με μία (ας τη πω) έρευνα για τις απόψεις των πολιτών των Σκοπίων. Βάσει αυτού, το 67% των Σκοπιανών θεωρεί την Ελλάδα νούμερο 1 εχθρική χώρα! Αν όμως οι αναγνώστες δεν «μείνουν» στον τίτλο (πράγμα σύνηθες στο... facebookικό ταχυφαγείο) και προχωρήσουν στα ενδότερα, θα διαπιστώσουν ότι το 67% αφορά το ποσοστό των Σκοπιανών που δεν έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια (κάτι που το λες και φυσιολογικό), ενώ το ποσοστό που ταυτίζεται με το περιεχόμενο του τίτλου είναι της τάξης του 25%!!!

Εξυπακούεται ότι το εν λόγω δημοσίευμα, έγινε «ανάρπαστο» σε όλες τις ακροδεξιές ιστοσελίδες, με το «πολεμόχαρο πάρτι» να οργιάζει.

Και τώρα στα δικά μας, με κάτι το... καλλιτεχνικόν, από την κυρία Αναστασία Ιωσηφίδου: Η πολιτική δεν είναι η τέχνη των λόγων αλλά των έργων. Κουλτουριάστικα!

Για να πω τη καθαρή μου αλήθεια (και με όλο μου τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφω  στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας και στην σπουδαία δουλειά που κάνουν εκεί οι δάσκαλοι και ο διευθυντής του), μου φαίνεται λιγάκι άστοχο να παίζουν 16χρονα παιδιά ρεμπέτικα. Αισθητικά μιλώντας.

Καλέ, αυτοί οι σύλλογοι που ασχολούνται με την παράδοση, γιατί διοργανώνουν μόνο αναπαραστάσεις γάμων; Παλιά δεν χώριζαν οι άνθρωποι για να δούμε και ΄μεις πως ήταν και εκείνο το... δρώμενο;

Μήπως υπάρχει μία δόση επικοινωνιακής υπερβολής γύρω από το θέμα που ενέκυψε πρόσφατα με το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων; Εκτός κι αν ισχύει αυτό με την Μαριορή και τον φερετζέ!

Ουφ! Χαλάρωσα! Κυκλοφόρησε επιτέλους το Δελτίο Τύπου με τις δραστηριότητες του Δημάρχου Νέστου! Ήδη... εντρυφώ!

Αν η επανάσταση είναι να ξεκινήσει με το γκρέμισμα του αγάλματος του Τρούμαν, εγώ σύντροφοι μαζί σας!
Γατάκι Αλαφούζο!
Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Αθλητικού Ομίλου Θήρας Σαντορίνης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της τις συνθήκες που επικρατούσαν στο γήπεδο της Πυλαίας με αντίπαλο τον Άρη, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: το παιχνίδι διεξήχθη σε ένα γήπεδο που μύριζε ινδική κάνναβη! Από την καλή ή την Αλβανική; Να διευκρινιστεί!

Πάνος Σκουρλέτης: Για να συνεργαστούμε με το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να αποκηρύξει τον νεοφιλελευθερισμό. Με ή χωρίς τον όρο... μετά βδελυγμίας; Κομβικόν νομίζω!

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Να σφίξουμε τόσο τις βίδες ώστε να μην υπάρχει χώρος για τρομοκράτες. Να εικάσω ότι του... έστριψε;

Βιτόριο Ταβιάνι, Μίλος Φόρμαν. Πόσες νύχτες μαζί τους! Πόσες σπουδές! Πόσες κουβέντες! Και πόσο φρόντισαν τα νιάτα μας!

Μετά τα «καράτε» του Δημήτρη Καμμένου, τσουπ και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο... πιο ψαγμένο: Πρέπει να γίνει διαβούλευση σχετικά με το θέμα της αυτοάμυνας των πολιτών. Άλλη κουλτούρα ρε παιδί μου!

Σαν πολύ φόρα δεν πήραν οι διαθέσεις τοπικών παραγόντων για κατασκευές σκοπευτηρίων; «Μυρίζει» κάτι;

Βλέπω καλά; Το εξώφυλλο του βιβλίου του Βασίλη Βασιλικού Τα Σιλό, κοσμεί πίνακας του Θέμη Κελέκη; Να (ξανα)κουλτουριαριστώ;

Ο πολιτικός φωστήρας του ΣΥΡΙΖΑ που ακούει στο όνομα Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, δηλώνει αντίθετος με το νομοσχέδιο που προβλέπει την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, τονίζοντας ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ώριμη για κάτι τέτοιο. Ενώ όταν εκλέγει κάτι σαν και του λόγου του, σκίζει από ωριμότητα!

Ο πρόεδρος της Ουγκάντας απαγόρεψε το στοματικό σεξ με το επιχείρημα ότι... το στόμα είναι για να τρώμε! Διότι ως γνωστόν, τα πέη μόνο... μπουκώνουν!

Έχω την προαίσθηση ότι ο Βασίλης Τσιάρτας το πάει προς... Ελένη Λουκά! Στο πιο... αργό!
Νίκας τοις Βασιλεύσι...
Ας μη μας διαφεύγει: στην Εspresso, τη Δημοκρατία και την Εστία που μοιράζουν στους αναγνώστες τους Ύμνους της Χούντας και βιογραφίες του Γεώργιου Παπαδόπουλου, γράφουν ο Σάββας Κελεντερίδης, ο Σαράντος Καργάκος, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Μανώλης Κοττάκης και διάφοροι άλλοι από το γνωστό σινάφι!

Να θυμίσω πως όταν το 1986 ο Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη του μπουγελώματος του αγάλματος του Τρούμαν με κόκκινη μπογιά, ένα κόμμα της Αριστεράς «μίλησε» για... προβοκάτσια! Και για να μη λέμε ονόματα... ένα είναι το κόμμα!

Και κάτι που ΔΕΝ πρόκειται να ακούσετε στις ειδήσεις: Η Κούβα στέλνει στη Συρία 2.000 γιατρούς, 1.680 νοσοκόμες, 35 ιατρικά εργαστήρια, 2 τόνους φάρμακα και 25.000 εμβόλια!

Ρωτάω ευθέως: ποιος τελικά αξίζει ιδιαίτερης μνείας; Ο Κωστόπουλος που μας ξεβλάχωσε ή ο Τατσόπουλος που τις... ξεπέταγε! Όχι πείτε!

Υπέρ Βασίλη Τσιάρτα λόγος: Μια χαρα τα λεει ο Τσιαρτας !!!! Εσεις η προοδευτικη τα εχετε διαλυσει ολα... Ο Ιωνικός τίποτε; Ο Ατρόμητος;

Δεν ήξερα ότι υπάρχει εφημερίδα Μπαμ! Από τη στιγμή όμως που το έμαθα, έχω πέσει με τα μούτρα! Ειδικά στα κοινωνικά θέματα όπως αυτό για τις Ελληνίδες που κάνουν σεξ για ένα πιάτο φαί! Μεταξύ μας, εγώ τις θέλω... α χ ό ρ τ α γ ε ς!

Από την άλλη, η εφημερίδα Φιλελεύθερος, κυκλοφόρησε προχθές με ειδική (μπλε) στάμπα στο πρωτοσέλιδό της που έγραφε... Δείγμα Δωρεάν!
Τότε που... ξεβλαχέβαμε.
Και όπως έλεγε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου, τ’ αγγειά γινήκαν θυμιατά και τα σκατά λιβάνι, οι βλάχοι γίναν δήμαρχοι κι οι γύφτοι καπετάνιοι. Διαχρονικόν!

Πάντως η «σχολή» Κωστόπουλου, έβγαλε και έναν αρχηγό κόμματος! Και επειδή είστε νοήμον κοινό, πολύ σωστά το «πιάσατε» ότι πρόκειται για τον Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος το 1999 διετέλεσε διευθυντής σύνταξης του ΚΛΙΚ. Επιπέδου πράγματα!

Για μια στιγμή γιατί στο τέλος θα λαλήσω: οι ομοφυλόφιλοι προέκυψαν από ομόφυλα ή ετερόφυλα ζευγάρια;

Με την απλή αναλογική – λέει η Φώφη Γεννηματά – οι Δήμοι θα μετατραπούν σε χώρους συναλλαγής! Ενώ μέχρι τώρα, άσπιλοι και αμόλυντοι!

Εδώ να κάνω μία παρένθεση και να πω ότι ο Συνήγορος του Πολίτη έχει κατατάξει τους Δήμους στη κορυφή της ανομίας.

Για όσους και όσες αισθάνονται ότι έχουν έλλειμμα στις γεωγραφικές τους γνώσεις, μπορούν να παρακολουθούν την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Από αυτή θα μάθουν και για τη... χώρα Καμπούλ!

Ακολουθεί έτερον πολιτικο-γεωγραφικό έπος τους ιδίου Μέσου με... αποδείξεις!

Θα επανέλθω στα πεζά, αφού πρώτα ενημερωθώ από την λατρεία μου τον Μένιο (Φουρθιώτη) για τη πορεία του διαζυγίου Παύλου Βαρδινογιάννη και Τζίνας Αλιμόνου. Δράμα η κατάσταση...



Ανήμερα της 21ης Απριλίου, το (γνωστό και μη εξαιρετέο) Liberal, δημοσιεύει άρθρο του Ευάγγελου Βενιζέλου με τίτλο: Η Ελλάδα Στο Γύψο. Εννοείται πως σε αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή νύξη για τη περίοδο της δικτατορίας.

Τώρα όμως που το ξανασκέφτομαι, εντίμως ο Βενιζέλος αποφεύγει να αναφερθεί στα χρόνια της χούντας. Με ποια εμπειρία και με ποιο βίωμα να μιλήσει;

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη και εξύβριση (!) επειδή αποκάλεσε τους χρυσαυγίτες νοσταλγούς του Χίτλερ και πολιτικούς απογόνους των ντόπιων συνεργατών του που βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε εκδηλώσεις για την αντίσταση του λαού κατά των Ναζί... Αυτά παθαίνεις αν δεν φοράς... ράσα.

Στα παράπλευρα της Γαλλικής συμμετοχής στους βομβαρδισμούς της Συρίας, ήρθε να προστεθεί και η ψήφιση του αντιμεταναστευτικού νόμου από τον Μακρόν, ομού μετά της Λεπέν καθώς και η νομιμοποίηση παραστρατιωτικών «συνοριακών φρουρών» από ακροδεξιούς. Και καλά, απόγονοι του Διαφωτισμού!

Στα ακόμη πιο... Διαφωτισμένα νέα, οι εργαζόμενοι της Amazon στη Βρετανία, κατουρούν σε μπουκάλια για να μην τιμωρηθούν για χάσιμο χρόνου!

Άντε και στα δικά μας...

1 σχόλιο: