Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΤΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ


Καθόλου δεν με εξέπληξε το sms που στάλθηκε από τον Σύλλογο των ΑμΕΑ της Καβάλας, προτρέποντας τους παραλήπτες του να ψηφίσουν τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και υποψήφιο με το ΚΙΝ.ΑΛ, Γιάννη Βαρδακαστάνη, ενημερώνοντάς τους ταυτόχρονα ότι η διακίνηση των ψηφοδελτίων θα γίνεται από τα γραφεία του συλλόγου...

Και λέω δεν με εξέπληξε γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος σύλλογος κάνει... πατατιά. Να την επίσκεψη στα γραφεία του συλλόγου βουλευτή και στελεχών της Χρυσής Αυγής (ναι, σε γραφεία των ΑμΕΑ οι υμνητές της ευγονικής) και την «εγκάρδια υποδοχή» που τους επιφυλάχτηκε από τη διοίκησή του; Να θυμίσω την άλλη επίσκεψη τού (και καλά «ανεξάρτητου») ευρωβουλευτή Ελευθέριου Συνοδινού; Ή τον πέρα για πέρα άκομψο (και πολιτικά αντιδεοντολογικό) δημόσιο θαυμασμό του κυρίου Μάκη Κρομύδα προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο, την στιγμή μάλιστα που άνθρωποι από το μάχιμο κίνημα των ανθρώπων με αναπηρία ήταν υποψήφιοι και σε άλλα κόμματα;

Χρειάζεται μήπως να πω ότι όλα αυτά ενισχύουν ακόμη περισσότερο την όχι και τόσο καλή άποψη που έχω (γενικά) για τους συλλόγους;

Μακράν το κορυφαίο!

Οι εργαζόμενοι στην Αιθιοπία δουλεύουν με 23 ευρώ μηνιαίο μισθό, φτιάχνοντας ρούχα για την Calvin Klein και την Η&M. Το νου σας μη το μάθει ο Μητσοτάκης!

Δήλωση μετανοίας από τον Δημήτρη Κουφοντίνα ζητά το Δικαστικό Συμβούλιο, κρίνοντάς τον ικανό για νέες αξιόποινες πράξεις! Κι όλο αυτό, μετά σωστή χρήση έξι αδειών. Στο σημείο αυτό να θυμίσω ότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα κυκλοφορεί ελεύθερος και ο δολοφόνος του Τεμπονέρα μας χαιρετάει από διευθυντική θέση καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας.

Εκείνη τη Σκορδέλη της Χρυσής Αυγής και των «αγανακτισμένων κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα» την θυμάστε; Ε, τώρα μόλις μαθαίνω ότι εντάχθηκε στην Νέα Δημοκρατία! Να πω... φυσιολογικό;

Βασίλης Τερλέγκας: Ο Θεός μου άλλαξε το λάστιχο και εξαφανίστηκε. Επουράνιο βουλκανιζατέρ!

Αγάπη μόνο!

Ταινία από την Αλβανία δεν είχα δει ποτέ. Και νοιώθω τυχερός που «έπεσα» επάνω στο Ξεκίνημα της Μέρας του Γκεντιάν Κότσι. Σκληρή και βαθειά ανθρώπινη, μέσα στη καταθλιπτική ατμόσφαιρα των μετακομμουνιστικών Τιράνων. 

Και μιας και πιάσαμε τα της έβδομης τέχνης, αυτή τη στιγμή στο δελτίο ειδήσεων του CENTER, μιλάνε για σινεμά η Εύα Πασαλίδου και ο Γιάννης Κομνηνός! Κλαίω!

Στο καπάκι και στο ENA Channel, ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει και αυτός τις απόψεις του για τον κινηματογράφο και δη τον παγκόσμιο! Ξανακλαίω!

Εύλογα τώρα θα ρωτήσετε: πως προέκυψε έτσι στα ξαφνικά όλη αυτή... σινεφιλία; Θα σας πω. Αφορμή στάθηκε η προβολή στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος της ινδικής ταινίας Die Tomorrow, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν εξ ολοκλήρου στη Καβάλα. Προβολή που, εκτός από το (όποιο) καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, συνοδεύτηκε και με την παρουσία της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασίας Ιωσηφίδου, η οποία, εκτός των άλλων χαριτωμένων που την διακρίνουν, ανακοίνωσε και καινούρια «τουριστικά οράματα»!

Επειδή δεν έχω καμία διάθεση να αναφερθώ στα «αναπτυξιακά μαργαριτάρια» της προέδρου (της καρδιάς μου), θα σταθώ μόνο σε ένα σημείο από την «λαμπρή» καλλιτεχνικοτουριστική βραδιά, ένεκα του ξαφνιάσματος και του αιφνιδιασμού που υπέστην! Όπου ξάφνιασμα και αιφνιδιασμός η είδηση ότι η (με άρωμα Καβάλας) Bollywoodιανού τύπου ταινία, οδεύει προς το... Φεστιβάλ Καννών!

Λίγη σχέση να έχει κανείς με το κινηματογράφο, ένα σοκ το «τρώει» στο άκουσμα μίας τέτοιας προοπτικής. Εύλογο λοιπόν να μπω στο κόπο να ψάξω και να δω ποιες ταινίες συμμετέχουν στο φετινό διαγωνισμό του Φεστιβάλ των Καννών. Τι αποκόμισα; Ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχει αναφορά στη συγκεκριμένη ταινία. Η μόνη αναφορά σε ταινία ινδικής παραγωγής, είναι αυτή για το σινεφιλικό Bombay Rose του Ινδού Γκιταντζάλι Ράο, το οποίο παρουσιάζεται ως ένας φόρος τιμής στο σινεμά του Bollywood μέσα από διαπλεκόμενες ρομαντικές ιστορίες κινουμένων σχεδίων.

Κατά τα άλλα, πάνω από 15 λεπτά προεκλογικής (προφανώς καλοπληρωμένης) τηλεοπτικής διαφήμισης, άσχετων, ανίδεων και επηρμένων πολιτικών.

Προαγωγή ΤΩΡΑ!

Ονομάζεται Ιωάννης Γκουσμπουνάρης, είναι ιδιοκτήτης γραφείου τελετών και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Σύνθημά του;  Αυτή την Ευρώπη θα την θάψω!

Τι δήλωσε ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος; Ότι η ελληνική Μακεδονία είναι δική μας, αλλά η γεωγραφική Μακεδονία είναι μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή που οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε; Ανθελληνικόν να πω;

Στα καλά νέα των ημερών, στη Χρυσή Αυγή δεν κατάφεραν να βρουν υποψήφιους για να κατεβάσουν συνδυασμό στη Θεσσαλονίκη!  

Και όπως είπε ο Βασίλης Λεβέντης, ο Χριστός έκανε τον σταυρό του!

Απόσπασμα από βιογραφικό υποψηφίου που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Κυριακίδη στη Θάσο: Η εναρμόνιση μου με τα κοινά υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια... Ο οποίος (απτόητος) συνεχίζει με το ακόμη πιο... εναρμονισμό:  Είχα συμμετοχή δύο φορές ως υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος για τη κοινότητα των Λιμεναρίων όπου και την δεύτερη φορά είχα εκλεγεί στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Λιμεναρίων ως μείζον αντιπολίτευση.

Από Εκάλη και Φιλοθέη μεριά, παίζει να γίνει κανένας ψυκτικός; Ή έστω υδραυλικός (που θα έλεγε και ο ποιητής Χυτήρης).

Τελειώνει η τηλεμαχία των υποψηφίων δημάρχων της Καβάλας στο ENA Channel και η Δήμητρα Τσανάκα σπεύδει με ανάρτηση στο facebook να μας ενημερώσει ότι... πάει για ποτό! Θεά!

Που να πιάσουν και οι ζέστες...

Αυτές οι προτάσεις για την χωροταξική αναβάθμιση της πόλης που «πέφτουν βροχή» στη προεκλογική περίοδο, γιατί δεν συνοδεύονται και από το οικονομικό τους κόστος; Εκτός κι αν έχουν εξασφαλίσει τον μισό κρατικό προϋπολογισμό, οπότε... πάσο!  

Όχι που θα είχε πρόβλημα ο Αντώνης Κανάκης και οι συν αυτώ αρβυλο – παρουσιαστές, να ξεπλύνουν τον Νίκο Μαστοράκη και μέσω του χαβαλέ να μας τον «παραδώσουν» άμεμπτο και αθώο για τα όσα «δημοσιογραφικά» έπραξε τη περίοδο της χούντας. Ευτέλεια με οννεδίτικες αποχρώσεις.

Και μεταξύ μας: θα είχε λέτε πρόβλημα ο Κανάκης να κάνει τα ίδια που έκανε Μαστοράκης;  

Στη Δίκη της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης των ναζί ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Καβάλας, Δημήτριος Βογιατζής. Προς ενημέρωση (και κρίση), αντιγράφω μερικά αποσπάσματα από τα πρακτικά:

Πρόεδρος: Σε ομιλία του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, αναφέρθηκε σε σιχασιά και ότι «θα δουν τί σημαίνει μάχη, λόγχες να ακονίζονται στο πεζοδρόμιο».
Βογιατζής: Ήμουν παρών όταν λέχθηκε αυτό. Εκείνη την περίοδο υπήρχε κλίμα ότι η Χρυσή Αυγή έχει βολευτεί. Δεν αφορά τα τάγματα εφόδου αυτό... Ήταν πολιτικός λόγος. Εννοούσε ότι δεν έχουμε βολευτεί στις καρέκλες, ότι βγαίνουμε στο πεζοδρόμιο, με φυλλάδια.
Πρόεδρος: Και οι ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια;
Βογιατζής: Εεεεε, οι ξιφολόγχες... Νομίζω το εννοεί μεταφορικά. Με ποιητική έννοια.

Χάρης Στρατής, συνήγορος πολιτικής αγωγής: Σε πολύ γνωστή δήλωση ο Μιχαλολιάκος λέει ότι «είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45». Τί εννοούσε;
Βογιατζής: Νομίζω εννοεί ότι εμείς είμαστε οι συνεχιστές αυτής της ιδεολογίας.
Πρόεδρος: Ποιας ιδεολογίας;
Βογιατζής: Του εθνικισμού.
Αντανασιώτης, συνήγορος πολιτικής αγωγής: Μα είναι σαφής η περικοπή που διάβασε ο συνάδελφος.
Βογιατζής: Δεν λέει μόνο αυτό. Και ο κομμουνισμός...
Αντιπρόεδρος: Αφήστε τον κομμουνισμό. Ποιοι ήταν οι ηττημένοι του '45;
Βογιατζής: Ο άξονας, η Γερμανία...

Στο τέλος της κατάθεσης του, ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής στη Καβάλα (και μη ξεχνάμε, υποψήφιος δήμαρχος που χαίρει της προβολής των τοπικών καναλιών), μίλησε και για τις δράσεις της τοπικής οργάνωσης, λέγοντας επί λέξει: Ασχολούμαστε με διάφορα, με τη Μονή Εσφιγμένου... Μπορεί να βάλουμε λεωφορείο για Ίμια, Θερμοπύλες, ως εκεί...

... και μη παρέκει μήπως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου