Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ



Όταν ένα δικαστήριο «σπάει» τη ποινή των ισοβίων σε δύο δολοφόνους ναζί «λόγω καλής συμπεριφοράς», τι θέλει να μας πει; Ότι στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την δολοφονία μέχρι την τελική απόφαση, δεν σκότωσαν κανέναν άλλον; Όχι πείτε μου...


Από την άλλη, 6.000 ευρώ αποζημίωση στην Ηριάννα και τον Περικλή, για τις 400 μέρες άδικης φυλάκισης. Για να δείτε πως «ξεχρεώνει» το σύστημα.

Λυπηθείτε μας! Όχι άλλες προτομές!

Και με την ευκαιρία, μία υπόθεση εργασίας: αν οι σημερινοί υπερπατριώτες (ενίοτε και... μακεδονομάχοι), ζούσαν στα χρόνια του Βενιζέλου, τι θα του έσουρναν άραγε του «εθνάρχη» για την πρόθεσή του να ανταλλάξει τη Καβάλα και τη Δράμα με τα εδάφη (και τον πληθυσμό) της Μικράς Ασίας, παραδίδοντας τις δύο πόλεις της ανατολικής Μακεδονίας στους Βουλγάρους;

(Επειδή δεν είναι του παρόντος, δεν υπεισέρχομαι στις ιστορικές λεπτομέρειες και στο αν είχε δίκαιο ή όχι ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτό είναι ένα άλλο, μεγάλο κεφάλαιο που ανοίγει και άλλου είδους συζητήσεις. Για την δικιά σας όμως ενημέρωση, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Πρωινής και να διαβάσατε το σχετικό με τα ιστορικά γεγονότα άρθρο του Θεόδωρου Θεοδωρίδη) 

Θεός! 

Δημοσιεύσεις συκοφαντικού περιεχομένου, χαρακτήρισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για το «πολιτικό του προφίλ», τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: κατηγορήθηκα» ότι είμαι «άπειρος», ότι είμαι «κομματικός», ότι αναπαράγω το «παλιό», ότι είμαι «δέσμιος παράνομων συμφερόντων» και διάφορες άλλες κακοήθειες. Κάποιοι βιάζονται να με κρίνουν πριν ακόμη αναλάβω τη διοίκηση αυτού του τόπου.

Μακριά από έμενα οι «κακοήθειες», αλλά μερικές απορίες τις έχω. Για παράδειγμα: Αν ο κύριος Κυριακίδης δεν είναι «κομματικός», τότε προς τι όλη εκείνη η νεοδημοκρατική κινητοποίηση στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο Καλογερικό; Εκτός κι αν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Μακάριος Λαζαρίδης και οι υπόλοιποι της «ιδεολογικής ομήγυρης», είδαν φως και μπήκαν. Επίσης: από πού προκύπτει το «έμπειρος»; Να είμαι μόνο εγώ που δεν τον άκουσα ποτέ να αρθρώνει πολιτικό λόγο; Να είμαι μόνο εγώ που δεν τον είδα ποτέ να παρεμβαίνει για τα «απλά και καθημερινά» του τόπου του; Να είμαι μόνο εγώ που δεν διάβασα ποτέ απόψεις, προβληματισμούς και προτάσεις του που να αφορούν το «σήμερα» και το «αύριο» του νησιού; Τέλος, όταν ο ίδιος θεωρεί «πολιτικό του μέντορα» τον Λευτέρη Μερέση, μοιραίο είναι να ταυτιστεί με το «παλιό».

Τι μένει; Εκείνο το «δέσμιος παράνομων συμφερόντων». Και λέω: για «παράνομα» δεν γνωρίζω, αλλά για «συμφέροντα» (και μάλιστα ισχυρά), βοούν τα... νταμάρια! 

Δεν μπορεί, κάτι παίρνει... 

Αν μη τι άλλο, η Συμφωνία των Πρεσπών, εμπνέει καινούριες... παραστάσεις! Όπως για παράδειγμα αυτή με την διακοπή του Χριστός Ανέστη για να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος! Θα το έλεγα και... θεατρικοποίηση της Πίστης, μένοντας στο γλαφυρόν του πράγματος. (Γιατί το σοβαρό, άκρως σοβαρό και επικίνδυνο).

Παράτυπο μετανάστη χαρακτηρίζει το iefimerida.gr ένα 3χρονο αγοράκι που βρέθηκε να τριγυρνά στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού. Παράτυπο το 3χρονο οι άθλιοι!

Δηλώνει οπαδός της Ελλήνων Συνέλευσις και του Αρτέμη Σώρρα και φέρει το όνομα... Dimitrios Kleftaras! Κλαίω λέμε...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Γολγοθάς για την πατρίδα μας τελειώνει. Το ότι μετά τον Γολγοθά «είθισται» να ακολουθεί η Σταύρωση, το κρατάμε ως λεπτομέρεια.

Διάβασα ένα άρθρο αυτού του απίθανου τύπου του Γιώργου Καραμπελιά στο Liberal (ναι, ο Καραμπελιάς στο Liberal!) και θυμήθηκα εκείνη τη «φάση», όταν στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, μαοϊκός γαρ τότε, κήρυξε μαζί με καμιά 50αρια συντρόφους του την... προλεταριακή επανάσταση! Οπότε, κανένα ξάφνιασμα και καμία έκπληξη για τις σημερινές του παπαριές.

Ελεύθερη αγορά!

Σύμφωνα με τη Δήμητρα Τσανάκα, η διοίκηση του Δήμου ανέθεσε το 2016 μία τεχνική μελέτη για την ανακαίνιση και την ενεργειακή αναβάθμιση του ανοιχτού κολυμβητηρίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη! Και μόνο το ότι «βρίσκεται», είναι επιτυχία!

Αν όπως λέει η Βικούλα η Φλέσσα, η ΕΡΤ είναι η Πράβντα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η ίδια που επί τέσσερα χρόνια παρουσίαζε ανελλιπώς την (και καλά «ψαγμένη») εκπομπή της τι ήταν; Η εκλεκτή του... Στάλιν;

Αυτό που από το facebook επέλεξαν τα ellinika hoaxes για να ελέγχουν τα fake news του διαδικτύου, μία καχυποψία την δημιουργεί. Ειδικά όταν τα ίδια τα ellinika hoaxes έχουν «πιαστεί» αρκετές φορές να μεταδίδουν ψεύτικες ειδήσεις.

Ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος απαγόρευσε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγο να καταθέσει στεφάνι στην Μονή Αγίου Μηνά για την επέτειο της σφαγής του 1822, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι: δίπλα στη σφαγή της Χίου είναι και το Δίστομο και η αγάπη μου για το έθνος δεν μου επιτρέπει να κάνω διαχωρισμό των ιστορικών γεγονότων. Πάντα τέτοια!

Ο Σταμάτης Μαλέλης του ΚΙΝΑΛ διευθυντής στο ONE TV του Μαρινάκη. Ούτε τα προσχήματα ρε πούστη μου!

Κι άλλο από τη Βικούλα τη Φλέσσα: μιλώντας τις προάλλες στη Πρέβεζα, είπε το ασύλληπτο: Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο Καρυωτάκης ήταν λυπημένος σε μια τόσο ωραία πόλη! Όπερ σημαίνει, οι αυτοκτονίες τελούνται μόνο σε άσχημες πόλεις! Πάρτε τα μέτρα σας!

Στο δε Ναύπλιο, η Βικούλα κορδώθηκε μπροστά στις (πάντα πρόθυμες για τέτοια) κάμερες και με περισπούδαστο ύφος αναφέρθηκε σε ένα απόφθεγμα του Τολστόι (όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανείς δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του), χρεώνοντάς το στον... Γκάντι! Απτόητη όμως...

Για την συνέχεια, μία μικρή γνωριμία με τον Νίκο Ρωμανό, τον Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί όταν ακούω για το DNA των Καλαματιανών, το μυαλό μου πάει αμέσως στην... τετραϋδροκανναβινόλη; Λάθος;

Σάκης Μουμτζής, ή αλλιώς ένας αδιάβαστος που το «παίζει» ιστορικός: Να σας υπενθυμίσω Συριζόνια μου και αριστερούληδες πως ο μέγας δημοκράτης Χόνεκερ κατέφυγε στην Χιλή του Πινοσέτ, που του έδωσε άσυλο. Για μην ξεχνιόμαστε. Μήπως και εμείς να σε υπενθυμίσουμε ότι η χούντα του Πινοσέτ διατηρήθηκε μέχρι το 1990 και ότι ο Χόνεκερ κατέφυγε στη Χιλή το 1993;

Το ξέρατε ότι το προεκλογικό σύνθημα του Κώστα Μπακογιάννη Για να Φέρουμε τα Πάνω Κάτω είναι κλεμμένο από το «επικοινωνιακό ρεπερτόριο» του... Ρουβίκωνα; Έτσι για την ενημέρωσή σας...

Αυτός ο Αθανάσιος Κολυβάς που κατεβαίνει υποψήφιος με τον Μέτιο, είναι ο ίδιος που είχε δηλώσει πριν μερικούς μήνες ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος; Αν ναι, τι έγινε και το γύρισε σε... κλητήρας;

Μαθαίνω ότι κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρμός ένα βιβλίο που προσεγγίζει... ψυχαναλυτικά τον Εμφύλιο Πόλεμο της Ελλάδας! Στην «ψυχανάλυση» συνεισφέρουν «περιπτώσεις» όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Κώστας Χρυσόγονος και ο Παύλος Τζήμας! Τα χάπια μου ρεεεεεε!

Το (πέρα για πέρα) φυσιολογικό περιστατικό συνέβη σε πόλη της Γερμανίας. Φυσιολογικό επίσης και η "εθνική ταυτότητα" του αυτοκινήτου! 

Επειδή πολύς ντόρος έγινε με τις διακοπές του Τσίπρα στο σκάφος του (συγχωρεμένου πια) Περικλή Παναγόπουλου, ένα έχω να πω: οι αριστεροί πρέπει να ζουν σε τρώγλες και οι χριστιανοί σε κατακόμβες! ΤΕΛΟΣ!

Ο Νότης Σφακιανάκης γεμίζει στάδια στην Αλβανία, ο Βασίλης Καρράς τιγκάρει τα ξενυχτάδικα της Βουλγαρίας και η Φουρέιρα σπάει όλα τα ρεκόρ ακροαματικότητας σε τουρκικά τηλεοπτικά σόου. Εξάγουμε πολιτισμό στα Βαλκάνια!

Νίκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ζητήσαμε συγγνώμη, ανεξάρτητα αν τα θύματα ήταν αλλοδαπές! Γιατί ο ρατσισμός είναι πρωτίστως... θεσμικός!

Ο άλλος είναι υποψήφιος και μπροστά από το όνομά του κοτσάρει και το... dr!

30.000 αναβολικά χάπια και 3.000 ενέσιμες ουσίες εντόπισε και κατάσχισε το Τμήμα της Δίωξης Ναρκωτικών. Δεν θέλω να πέσετε από τα σύννεφα, αλλά τα «προϊόντα» βρέθηκαν σε χέρια αστυνομικών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι τα κατείχαν για ιδία χρήση προκειμένου να φτιάξουν τέτοια σώματα, ώστε να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες της υπηρεσίας τους! Φουσκωτοί μπάτσοι!

Παιδιά, αυτός ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από τη Δράμα, έχει καμία σχέση με τον... Κάτμαν; Ναι, για τον Δημήτρη Κυριαζίδη λέω...

Η παρότρυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να διαβάσουμε τα Μυστικά του Βάλτου, συμπεριλαμβάνει μήπως και τα όσα έγραφε η Πηνελόπη Δέλτα για τη Μακεδονία;

Κα μιας είμαστε στα... συγγραφικά, να «κλείσω» με την είδηση της χρόνιας: Ο Ζαγοράκης βγάζει βιβλίο!

Κλείσαμε γενικώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου