Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ... ΗΘΟΣ!



Δεν μας έφταναν οι πολιτικές και ιδεολογικές του υποχωρήσεις, δεν μας έφταναν τα συνεχιζόμενα αυτογκόλ και τα στραβοπατήματά του, δεν μας έφταναν οι εγγενείς (και εν πολλοίς αθεράπευτες) αδυναμίες του, δεν μας έφτανε ο ερασιτεχνισμός και η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα «μικρά» και τα καθημερινά, ήρθε τώρα και αυτή η ανακοίνωσή του για την Σοφία Σακοράφα για να απολέσει ολοκληρωτικά και τα τελευταία «ηθικά οχυρά» που του είχαν απομείνει. Μια θλιβερή και χυδαία ανακοίνωση που τον «σβήνει» οριστικά και αμετάκλητα από τον «αριστερό μου χάρτη». Γιατί απλά, οι αξίες και οι αρχές, ήταν και παραμένουν αδιαπραγμάτευτες!

Για όσους και όσες αγνοούν τον τρόπο και το «στυλ» της απαντήσεως του ΣΥΡΙΖΑ επί των όσων η Σοφία Σακοράφα καταλόγισε στις πολιτικές του επιλογές, ιδού το κατάπτυστο και το χυδαίο του… πονήματός του!

Είναι παράδοξο η κ. Σακοράφα, η οποία μάλλον είδε την πορεία της στον ΣΥΡΙΖΑ ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση, να παριστάνει τον διαπρύσιο κήρυκα της ηθικής και της αγωνιστικότητας. Οφείλουμε, λοιπόν να της υπενθυμίσουμε τα εξής: 1. Η κ. Σακοράφα, καθ’ όλη τη διάρκεια της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έδωσε ούτε ένα (1) ευρώ συνδρομής στο κόμμα, παρά την καταστατική πρόβλεψη, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των αρμοδίων. 2. Η κ. Σακοράφα, η οποία αυτοπαρουσιάζεται ως προστάτιδα των αδύναμων, ουδέποτε εισέφερε ούτε ένα (1) ευρώ στις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος. Για το ότι η κ. Σακοράφα υπέκλεψε την έδρα στην Ευρωβουλή, αρνούμενη να παραιτηθεί, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι. Το γεγονός μιλάει από μόνο του, και δείχνει την ηθική του προσώπου πολύ πιο καθαρά από οποιαδήποτε «φλογερή» και ηθικολογική δήλωση /ανακοίνωση / συνέντευξη, από αυτές που έχει συνηθίσει να κάνει η ίδια κατά ριπάς. Τα μαθήματα και τις παραινέσεις ας τα κρατήσει για την ίδια.

Δεν ξέρω πόση αίσθηση του «παράδοξου» έχουν πια εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να φτάνουν σήμερα να εγκαλούν –και μάλιστα με όρους «ηθικής»– μία βουλευτίνα που το όνομα της, η ιστορία της και η προσωπικότητά της συνδέθηκαν άρρηκτα με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, φαντάζει σαν το μεγαλύτερο παράδοξο που θα μπορούσε να μας «προσφέρει» το επικοινωνιακό του ρεπερτόριο. 

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι στο πώς ερμηνεύει κανείς τις λέξεις και την ουσία τους. Το πρόβλημα (το μέγα πρόβλημα) είναι που αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει πλέον να πολιτεύεται με όρους… αυριανισμού και να αντιμετωπίζει τους ιδεολογικούς του αντιπάλους με την τακτική της εξόντωσης! Το πλέον αισχρό; Που βγαίνει τώρα να εκμεταλλευτεί για ίδιον όφελος τις δικές του (τεράστιες) εσωκομματικές αδυναμίες και ανικανότητες.

Γιατί, αν όντως ισχύουν τα όσα καταλογίζονται στη Σοφία Σακοράφα, τίθενται αμέσως τα εξής ερωτήματα: γιατί δεν «τελείωσαν» την υπόθεση από την πρώτη στιγμή και άφηναν την «ασυνέπεια» της συντρόφισσάς τους να «τρέχει» χωρίς να παίρνουν μέτρα; Πού ήταν η οργανωτική ευθύνη και η σοβαρότητα των «αρμοδίων»; Γιατί αδιαφορούσαν και υποχωρούσαν στις «επαγγελματικές» της διαθέσεις; Γιατί ενώ γνώριζαν τη συμπεριφορά της εξακολουθούσαν να την τοποθετούν (και να τη «χρησιμοποιούν») στα ψηφοδέλτιά τους; Μήπως (πονηρά σκεπτόμενοι) για να την «έχουν στο χέρι» σε μία ενδεχόμενη ρήξη;

Ναι, μπορεί να ακούγεται λιγάκι μακιαβελικό το τελευταίο, αλλά εδώ που φτάσαμε, όλα πια είναι πιθανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου