Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΕΙΝΩΝΤΕΣ



Αλήθεια, με ποια κριτήρια τα τοπικά κανάλια δίνουν ρόλο ρεπόρτερ σε κάτι παιδάκια, τα οποία, εκτός από το ότι δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα, είναι και επικίνδυνα; Για το τελευταίο, αρκεί να ανατρέξει κανείς σε ρεπορτάζ νεαράς και... αεράτης  δημοσιογράφου (;) περί παραβατικών προσφύγων και αγανακτισμένων καβαλιωτών που είναι έτοιμοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους! Μήπως κάποιοι να τα μαζέψουν;

Ή ισχύει και εδώ το: όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα...

Και τώρα δύο γεγονότα με ήρωα τον (κατακαημένο) γέροντα Παΐσιο:

Αντιγράφω από (απερίγραπτη αισθητικά) αφίσα: Η Ενωμένη Ρωμιοσύνη (άρα εμείς της... διάσπασης, Θεός να μας φυλάει), σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα, Ο Όσιος Παΐσιος Όπως Τον Έζησα. Ακολουθούν οι τυπικές πληροφορίες για την ημέρα, την ώρα και τον τόπο της εκδήλωσης, κατόπιν ο κατάλογος των ομιλητών και στο τέλος... Στο τέλος αδελφοί μου το επιστέγασμα όλων! Θα διανεμηθεί οπτικοακουστικός δίσκος!!! Ποιος Λιακόπουλος και ποιος Βελόπουλος! Ενωμένη Ρωμιοσύνη!

Δεύτερη αντιγραφή από (ομολογώ καθηλωτικό) ρεπορτάζ της εφημερίδας Χρονόμετρο του (κεντροαριστερού) συντρόφου Θοδωρή Σπανέλλη: Μέγα θαύμα! Ο Άγιος Παΐσιος, εμφανίζεται στην Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Σεϊδανάγιας της Συρίας και της λέει «έλα να με βρεις στο σπίτι μου στην Αλεξανδρούπολη»!

Τερμάτισα (προσωρινά)...


Ε ναι, εικαστική παρέμβαση!

Ακούω δηλώσεις του Μακάριου Λαζαρίδη μετά το πέρας της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων! Κλαίω μιλάμε!

Βέβαια η ερώτηση παραμένει: ως τι εμφανίζεται ο λεγάμενος;

Στο τουίτερ της Καθημερινής, κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου: Περισσότεροι οι Μουσουλμάνοι από τους Χριστιανούς σε 50 χρόνια! Κι όλο αυτό, την ίδια μέρα που πάνω από 300 Μουσουλμάνοι έχαναν την ζωή τους από μια δυτικοθρεμμένη γκρούπα.

Καλέ! Δεν είδα Καλατζή στην ενθρόνιση; Απουσίαζε ο Ρεφενδάριος;

Άντε τον Σαββόπουλο, αμ’ και τον Άνθιμο επίτιμο διδάκτορα στο Αριστοτέλειο; Πνευματική και Ακαδημαϊκή απογείωση...

Να είσαι τώρα στο λεωφορείο και να ακούς από πίσω σου συζήτηση (σοβαρή και με επιχειρήματα) για την χειμερινή συνύπαρξη Μαζωνάκη και Ρόκου! Και αναρωτιέσαι: μωρέ μπας και αργεί πολύ αυτός ο Κιμ;

Ατάκα – μνημείο δια στόματος υποψηφίου συμβούλου του Επιμελητηρίου: Η Ιστορία να γίνει Οικονομία! Βάθος λέμε!

Είναι ο μπάφος... αριστεία;

Σοβαρεύει το πράγμα...


Αλέξης Τσίπρας: Είμαι περήφανος για το πώς ζουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ανάλογα σε ποιο ύψος θέτει κανείς τον... πήχη της περηφάνιας του.

Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Θα υπάρξει ειρήνη στην Υεμένη, αν δεν πουλήσουμε τα βλήματα; Φυσιολογικά όχι σύντροφε, αλλά σίγουρα θα υπάρξει πολιτική ηθική αν εξαφανιστούν τα... βλήματα του είδους σου!

Και ξαφνικά, αμέσως μετά την παπαριά του Ζαχαριάδη, στον ΣΚΑΪ θυμήθηκαν την Υεμένη! Ευαισθησίες κατά παραγγελία.

Αρχίζω να έχω μεγάλο δίλλημα! Γιάννη Πασχαλίδη ή Μακάριο Λαζαρίδη;

Μετά τα κόκαλα του Καβάφη, του Ελ Γκρέκο και του Βαρβάκη, τρίζουν τώρα και αυτά του Καζαντζάκη. Τέσσερα στα τέσσερα ο Σμαραγδής!

Στο ψηφοδέλτιο του Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών για την ψηφοφορία των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς, απουσιάζουν τα ονόματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της Μαρίας Σάκκαρη! Δεν περιγράφω άλλο!

Γιώργος Λιάγκας ή αλλιώς, πως ξεπλένει κανείς την Χρυσή Αυγή μέσω του λάιφ στάιλ.

Στο τέλος θα βγάλουν δελτίο και θα πουν ότι είμαστε αδελφές… Το περιμένω και αυτό χωρίς εννοείται να έχω τίποτα με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός, φέρεται να έχει δηλώσει ο υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας στο Ράδιο Νεάπολις! Δεν χρειάζονται επεξηγήσεις Μάρκο μου! Το... εννοήσαμε!

Ομολογώ ότι τόση μονοτονία και πλήξη από τον Αρκά και τον Χαντζόπουλο, δεν την περίμενα. Τα επακόλουθα της «στράτευσης»;

Γενικά δεν «το έχω» με τους ψυχιάτρους και τους ψυχαναλυτές, αλλά αυτός εδώ ο Ματθαίος Γιωσαφάτ, τα... σπάει! Σε συνέντευξή  του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, και στην (όλο έμπνευση) ερώτηση του δημοσιογράφου Ανδρέα Ζαμπούκα, γιατί στην Ελλάδα ακόμη επιμένουμε σε παρωχημένες σοσιαλιστικές ιδέες, ο... φωστήρας απαντά: Είναι ένας συνδυασμός σεξουαλικότητας και ένα μεγάλο έλλειμμα αυτοπραγμάτωσης! Έπος ε;

Που έχει και «ερμηνεία»: η γοητεία που εμπνέουν ακόμη αυτά τα αυταρχικά καθεστώτα, είναι δικαιολογημένη επειδή οι νέοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Με οποιονδήποτε τρόπο. Αν είσαι νέος και δεν έχεις κοπέλα και ταυτόχρονα δεν έχεις και εργασία, για να αυτοπραγματωθείς, ψάχνεις διέξοδο στην ιδεολογία.

Την αγαμία πληρώνω ρε πούστη μου;

Πάντως, αν είχα γνωρίσει τον Γιωσαφάτ πάνω στα νιάτα μου και στα ντουζένια μου, και τον άκουγα να μου λέει ότι: Οι «πρωκτικοί» είναι σταθεροί, δεν απατούν, στηρίζουν αλλά έχουν δυσκολία στο να εκφραστούν συναισθηματικά, θα το είχα πάρει... αλλιώς!

Ιδεολογικώς βρεεεεε. Που τρέχει το άρρωστο μυαλό σας;

Επίλογος για ανάταση:




 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου