Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ... ΒΟΡΡΑ



Διαβάζω πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις και ανακαλύπτω ότι: 6 στους 10 Έλληνες συμφωνούν ότι τα μνημόνια ήταν αναγκαίο κακό, ενώ αμέσως μετά ότι: 7 στους 10 πιστεύουν πως τα μνημόνια ήταν εφεύρημα των Ευρωπαίων, για να εκμεταλλευτούν τη χώρα! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα ληγμένα κάνουν θραύση!

Αντώνης Σαμαράς: Ελλάδα σημαίνει Ελευθερία. Εδώ γεννήθηκε και η όψη και η κόψη. Να το θυμούνται όλοι. Επειδή έχω «χαθεί» στο νόημα, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

Το εύκολο είναι να σπας τις οθόνες επικύρωσης εισιτηρίων του ΜΕΤΡΟ και να καις ελληνικές σημαίες. Το δύσκολο είναι να ανοίξεις και να διαβάσεις ένα βιβλίο του Κροπότκιν, του Προυντόν και του Μπακούνιν.

Οκέι, «ατομικός τρομοκράτης». Κάτι όμως σε... ατομικό νεοναζί και ρατσιστή δεν «παίζει»;

Κι άλλα ενδιαφέροντα από την έρευνα της διαΝΕΟσις: το 57,4% των Ελλήνων τάσσεται κατά των γάμων ομόφυλων ζευγαριών, ποσοστό αυξημένο κατά 10% από πέρυσι! Επίσης, το 49,8% συμφωνεί με την επαναφορά της θανατικής ποινής και το 77% είναι της άποψης ότι πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα όλοι οι παράνομοι μετανάστες. Που πάει να πει, μη σας ξεγελάνε τα καθηλωμένα στο 7% ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Οι ιδέες της εκκολάπτονται (ραγδαία θα έλεγα) και εντός του... συνταγματικού τόξου.

Λέτε τώρα μετά τη δίωξη Μαρινάκη να μη πάνε να πολεμήσουν και οι Ολυμπιακοί; Να δείτε ότι σε λίγο, οι μόνοι μάχιμοι που θα  μας έχουν απομείνει θα είναι οι οπαδοί του Εδεσσαϊκού! Μετά του προέδρου τους!

Και ‘κει που λέω, πάει, την έχασα την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, τσουπ, σκάει μύτη στις αναρτήσεις του συντρόφου Σιμιτσή! Σπεύδω να εντρυφήσω στα περισπούδαστα!

Εσείς όταν ακούτε Διαγωνισμός Μικροδιηγήματος, τι καταλαβαίνετε; Γιατί εγώ, δεν...

Ανησυχητικό και κρίσιμο μαζί: ο μέσος όρος ηλικίας στις παρουσιάσεις βιβλίων. Τείνει να αγγίξει τα 70!

Ο Εφιάλτης της Καλλιράχης! 5,30 το ξημέρωμα, ανήμερα επετείου 25ης Μαρτίου, ξυπνάω από τα εμβατήρια των μεγαφώνων της παλιάς κοινότητας. Μακεδονία Ξακουστή, Περνάει ο Στρατός της Ελλάδος Φρουρός, Η Ελλάδα Ποτέ δεν Πεθαίνει, Σαράντα Παλικάρια από τη Λειβαδιά και άλλα πολλά του είδους... Τα φαντάσματα της χούντας σε μορφή αυτοδιοικητικής πατριωτικής γραφικότητας.

Όσο περνάει ο καιρός, ανακαλύπτω όλο και πιο πολλές ομοιότητες μεταξύ του Μακάριου Λαζαρίδη και του θρυλικού Μητσάρα του Πανιωνίου. Το πιάσατε...

Στο πλαίσιο του Six Nations Cup, η διοργανώτρια Γερμανία υποδέχεται την εθνική Ρωσίας στο ράγκμπι. Και ενώ όλοι οι αθλητές έχουν παραταχθεί περιμένοντας την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Ρωσίας, ω του θαυματουργού λάθους, από τα ηχεία του γηπέδου αρχίζει να παίζει ο Εθνικός Ύμνος της... ΕΣΣΔ!!! Ε ρ χ ό μ α σ τ ε ρεεεεεεεεε!!!

Μόλις τώρα από τον σεφ Άκη Πετρετζίκη, σαλάτα... ελληνική σημαία! Νοιώθω περήφανα χορτάτος!

Αυτό που ο Ερντογάν θα καθαρίσει τα Πανεπιστήμια από τις κομμουνιστικές νεολαίες, δεν θα έπρεπε να τύχει της νεοφιλελεύθερης επιδοκιμασίας; Φρονώ...

Επειδή το πράγμα αρχίζει να «ξεφεύγει», ας γίνει αυτή η (τ ρ α γ ι κ ή) φωτογραφία η αφορμή για να καταργηθούν οι παρελάσεις ΠΑΡΑΥΑΤΑ! Και όταν λέω «πάραυτα», εννοώ... ΧΘΕΣ! Μπας και καταφέρουμε να προλάβουμε τα χειρότερα...

Παρεμπιπτόντως, η Λυδία Κονιόρδου που παρευρίσκονταν στη παρέλαση ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, βλέποντας να παρελαύνει μπροστά της αυτή η «εικόνα», δεν θα έπρεπε να αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας;

Αυτή η «μόδα» της θεατρικοποίησης λογοτεχνικών κειμένων, χρειάζεται πολλά «κιλά» ταλέντου και γνώσης για να γίνει τέχνη. Αλλιώς, μπουρδούκλωμα!

Μία απορία μπορώ; Γιατί ενώ πολύ ορθά κράζουμε ορισμένους κυνηγούς που «ανεβάζουν» φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα με τους ίδιους να καμαρώνουν δίπλα στα (παρανόμως) εκτελεσθέντα θηράματα, δεν λέμε κουβέντα για τους εκατοντάδες αλιευτές που φιγουράρουν καμαρωτοί (ακόμη και σε «επίσημα» περιοδικά), δίπλα στα... επιτεύγματα τους; Υπάρχει διαφορά;


Δηλώνοντας ο Πάνος Καμμένος ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν διαφέρουν σε τίποτε από τους αγωνιστές του ΄21, μάλλον θα είχε κατά νου τον... δικό μας.

Ναι κύριε Αγανικόλα μου, να την «καταδικάσω» την ρίψη αυγών στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. Εσείς όμως θα καταδικάσετε (ας πούμε) τους τραμπουκισμούς των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέσα στο Κοινοβούλιο, ή θα περιμένετε να ακούσετε πρώτα τον αρχηγό της που αυτή τη στιγμή που μιλάμε δίνει συνέντευξη στο (πάντα πρόθυμο) ΑΡΤ του αρχηγού σας;

Κατά τα άλλα, το μαγαζάκι του Κρατζαφέρη εξελίσσεται στην καλύτερη κολυμβήθρα των ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Μετά τον Νίκο Μίχο, σειρά στο «ξέπλυμα» πήρε και ο Γιώργος Γαλέος. Να υποψιαστώ τίποτε και σε... μεταγγίσεις αλά Βορίδη και Άδωνι;

Άντε, να παγιδευτούν στην τρολιά οι άσχετοι και οι «ευάλωτοι», το λες και λογικό! Αλλά να την «φάνε» και οι έγκριτοι Τάσος Τέλλογλου και Γιάννης Λοβέρδος; Εκπλήσσομαι!

Όσο κάφροι και μαλάκες είναι οι δύο φαντάροι που βασάνισαν το σκυλί, άλλο τόσο είναι και όλοι αυτοί οι «ευαίσθητοι» που ζητούν διαπομπεύσεις και λιντσαρίσματα.

Και μιας ο λόγος περί κάφρων, στη Σαντορίνη, γονείς οξυγονοκόλλησαν την πόρτα σχολείου για να μην παρελάσει Αλβανίδα σημαιοφόρος!

Από την άλλη, ο ΣΚΑΪ συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια θέρμη την ειδησεογραφική κάλυψη των εργατικών κινητοποιήσεων. Να δείτε που σε λίγο ο Ριζοσπάστης δεν θα πιάνει μία μπροστά του.

Σας το έχω πει ότι τρελαίνομαι για βραβεύσεις; Ναιιιιιιι. Και ειδικά για αυτές που διοργανώνονται από έντυπα του... ευρύτερου φιλελευθερισμού. Όπως καλή ώρα του (άγνωστου, αλλά δεν γαμείς) Parliament Magazine το οποίο στην κατηγορία Νέων Τεχνολογιών, απένειμε το πρώτο βραβείο στην... Εύα Καϊλή!!! Μιλάμε, ανατσουτσούδιασα!

Με τα τόσα φώτα στις πλατείες και τα πάρκα, θα ξεχάσουμε και την αίσθηση της νύχτας. Κι αυτό, καλό δεν το λες...

Γνωστός (και για τα... κοινωνικά του) αρχιτέκτονας της Καβάλας, κοινοποιεί σύνδεσμο που προβάλει τον Ερντογάν καθισμένο σε εκθαμβωτικό θρόνο, υπό τον τίτλο: Ρε Ερντογάν, όταν στα νησιά του Αιγαίου κατοικούσαν Έλληνες, οι πρόγονοι σου κατοικούσαν στα δέντρα. Και γεννάται αμέσως το ερώτημα: πως ρε πούστη μου κατάφεραν να κατέβουν από τα δέντρα και να μας κατσικωθούν 400 χρόνια στο σβέρκο; Ε; πως;

Αυτός ο Τσιρώνης είναι λίγο «τρέχα γύρευε» ή εγώ τον έχω παρεξηγήσει;

Δεν σας κάνει εντύπωση η «αποχή του (σχεδόν) συνόλου των καναλιών από την «επίσημη πρώτη» του Γιάνη Βαρουφάκη ως αρχηγού κόμματος; Εμένα πολύ και με... προβληματίζει!

Οι «ομορφιές» από την έρευνα της διεΝΕΟσις συνεχίζονται: το 28,7% των συμπατριωτών μας πιστεύει ότι τα ίχνη που αφήνουν τα αεροπλάνα, είναι αέρια ψεκασμού! Το 54, 2% πιστεύει ότι για να θεωρείται κάποιος Έλληνας, πρέπει να υιοθετεί τα ελληνικά ήθη και έθιμα. Το 74, 2% πιστεύει ότι οι Έλληνες είναι ένας λαός που παρά τη σημερινή κρίση, ξεχωρίζει ακόμη για την ευφυΐα του και τον πολιτισμό του!

Είχαμε δεν είχαμε, το τερματίσαμε και σήμερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου