Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΓΕΝΙΚΩΣ


Και ξαφνικά, μέσω της υπογραφής του Άγγελου του Σμυρλόγλου, εμφανίστηκε στα τοπικά μας δρώμενα το... Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο!. Ο οποίος (Άγγελος), θέλοντας να υμνήσει τα πολιτικά πλεονεκτήματα της «ορθοδοξίας» του, αντιπαραθέτει ένα παράδειγμα από το μακρινό 1983 (και πιο συγκεκριμένα την παρουσία – ομιλία του συγχωρεμένου Γιώργου Γεννηματά στο ξενοδοχείο Λούση), με αυτό της εκδήλωσης με τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Σπύρο Δανέλη, επικεντρώνοντας τη κριτική του στο γεγονός των μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων που επιστρατεύτηκαν γι αυτήν, κάτι που δεν είχε συμβεί το ’83 για τον... γήινο Γεννηματά.

Παρά τις όποιες «πάσες», προκλήσεις και αφορμές, δεν θα μπω στο κόπο να αντιπαρατεθώ στα όσα με περίσσια γλαφυρότητα περιγράφει ο «παλαιός των πρασίνων». Ο καθένας άλλωστε μπορεί να κρίνει τι κομίζουν (ειδικά στις μέρες μας) οι χαρακτηρισμοί περί «γυρολόγων» και «τυχοδιωκτών», όταν αυτοί απευθύνονται σε ανθρώπους σαν τον Ραγκούση και τον Δανέλη.

Θα μπω όμως στο κόπο να πω τον κύριο Σμυρλόγλου το (κατ’ εμέ) μείζον: οι όντως υπερβολικά πολλές αστυνομικές δυνάμεις, δεν προστάτευαν τους ομιλητές της εκδήλωσης από πέντε η έξη νέους που φώναξαν η Μακεδονία είναι Ελληνική, όπως κατά λέξη αναφέρει, αλλά από μέλη εθνικιστικών οργανώσεων και μέλη της Χρυσής Αυγής. Αν ο «έμπειρος σοσιαλιστής» δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά, τότε καλό (ενίοτε και σοφό) είναι να σιωπά!

(Άραγε θυμάται ο κύριος Σμυρόγλου πόσα ΜΑΤ και πόσες αστυνομικές δυνάμεις επιστρατεύονταν τα πρώτα μνημονιακά χρόνια με σκοπό να προστατεύσουν τους πολιτικούς και κομματικούς «απογόνους» του Γιώργου Γεννηματά;).

Μεταδημότευση ΤΩΡΑ να στηρίξουμε Βασίλη!

Ο κίνδυνος της εκπόρνευσης. Ιδού το καινούριο κριτήριο για προσλήψεις γυναικών στους Δήμους! Και γαμώ τις... μοριοδοτήσεις!

Το πιθανότερο, δεν θα το διαβάσετε στις εφημερίδες και δεν θα το ακούσετε στα δελτία ειδήσεων: στους 146 ανέρχονται οι νεκροί στις ελληνικές φυλακές από το 2015 μέχρι σήμερα, με τη κυριότερη αιτία θανάτου να αποτελούν οι άγριες δολοφονίες και κατά δεύτερο λόγο οι διάφορες ασθένειες, η πλειοψηφία των οποίων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από ήπιες έως και ιατρικά διαχειρίσιμες.

Μερικές επισημάνσεις με αφορμή τις πρόσφατες «επιχειρήσεις» στα Εξάρχεια. Πρώτον: ναρκωτικά υπάρχουν παντού, γι αυτό υπάρχουν ΚΑΙ στα Εξάρχεια. Δεύτερον: η διακίνησή τους στις αστικές περιοχές είναι η «εμπορική λάντζα» και οι διακινητές τους κατά κανόνα είναι χρήστες. Τρίτον: πριν φτάσουν τα ναρκωτικά στις πιάτσες, προηγείται το αλισβερίσι στις... ευυπόληπτες αγορές. Και τέταρτον: η παραβατικότητα των στεκιών και των καταλήψεων είναι η «κάλυψη» των εφοπλιστικών φορτίων.

Προς επίρρωση των παραπάνω να θυμίσω: τους 2 τόνους ηρωίνης στα αμπάρια του Noor1. Τον 1 τόνο και 133 κιλά κόκας σε βίλα στη Φιλοθέη. Τα 230 κιλά κόκας σε βίλα στη Βούλα. Το γνωστό στους κοσμικούς κύκλους εστιατόριο του Κολωνακίου, τίγκα στη κόκα.

Από το βιογραφικό του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αγησίλαου Βερούτη: Έχω τρία παιδιά και μία γυναίκα! Το λες και... δυστυχία!

Α ρ ι σ τ ο ύ ρ γ η μ α!!!

Ιερείς στη Λέσβο μοίρασαν σε μαθητές «οδηγό αμαρτιών», ανάμεσα στις οποίες «ελλοχεύουν» το θέατρο, ο κινηματογράφος και τα κοσμικά τραγούδια. Του από-κοσμου γενικώς!

Από την μια να μη χαρίσουμε τον Μεταξά στη Χρυσή Αυγή ο Δένδιας, από την άλλη να μη χαρίσουμε τον εθνικισμό στη Χρυσή Αυγή ο Μπογδάνος. Έτσι μωρέ! Πάρτε τα όλα πάνω σας!

Και πάμε ξανά: από την μια ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κρίνει ως «αχρείαστο» το δώρο Χριστουγέννων και από την άλλη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος να δηλώνει ότι είναι αντίθετος με τα μόρια και τα επιδόματα που αφορούν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες! Τα αυτογκόλ πέφτουν βροχή!

Άκουσα κάτι για ανασφάλιστους εργαζόμενους σε γραφείο υποψήφιου βουλευτή και επειδή επισήμως μόνο ένας έχει αναγορευτεί ως τέτοιος, εικάζω και την ταυτότητά του. Αλλά εγώ ονόματα δεν λέω...

Δωρεά 100.000 ευρώ από τη κυβέρνηση της Αλβανίας για την αποκατάσταση των ζημιών στο ναό της Παναγίας των Παρισίων! Από το περίσσευμα των «αθλίων» να υποθέσω.

Αυτή η ιστορία με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο μου «ξύπνησε» εμπόλεμες μνήμες και μου έφερε στο νου εκείνες τις περιβόητες (ή και... περίεργες;) σχέσεις – συναλλαγές του με τον Σέρβο αυτονομιστή Ράτκο Μλάντιτς, τον καταδικασμένο σε ισόβια από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις σφαγές στη Σεμπρένιτσα. Και ξαναθυμήθηκα μέσω του xyzcontagion.gr, την περιβόητη εκπομπή στο MEGA, με τον Παύλο Τζήμα να καλεί τους τηλεθεατές να συνεισφέρουν οικονομικά στον αγώνα των Σέρβων εθνικιστών και τον (γαμπρό του μεγαλοδικηγόρου) Βλάσση Μπονάτσο σε ρόλο δημοσιογράφου να ρωτάει τον Μλάντιτς για το... ζώδιό του! Εδώ και τα... πειστήρια: https://www.youtube.com/watch?v=UhvpFG01GrY&feature=player_embedded

Θέλω να εκφράσω μία απορία: πως γίνεται και στο κέντρο της ανομίας και του άβατου να εκτινάσσονται στα ύψη οι κρατήσεις μέσω airbnb;
Ναι, για την περιοχή των Εξαρχείων λέω...

Η Αυγή θα δώσει στους αναγνώστες της το Ο Αριστερισμός, η παιδική αρρώστια του κομμουνισμού του Λένιν. Τι έχει τραβήξει κι αυτός ο έρμος ο Βλαδίμηρος...

Ο Μαρινάκης αναρωτιέται πως πλούτισε ο Πετσίτης! Λόγω επειδή θα έλεγα...

Ο Πολάκης; Σαν την αγελάδα που γεμίζει τη καρδάρα με το γάλα της και μετά το δίνει μια κλωτσιά και το σκορπάει. Συν αυτό το «άτσαλο» τού (και καλά) κρητικού ταμπεραμέντου, ήγουν, μιας μαγκιάς φολκλορικών αποχρώσεων.

Α, και πριν προλάβουν να σπεύσουν οι καλοθελητές, εδώ η γνώμη μου για τον Πολάκη, καταγεγραμμένη πριν από τρία χρόνια: https://gavrefl.blogspot.com/2016/04/blog-post_20.html

Ελίζα Βόζεμπεργκ για Πολάκη - Κυμπουρόπουλο: Ας επιτεθεί σε έναν άνθρωπο που στέκεται στο ίδιο ύψος με αυτόν. Το έδωσε και κατάλαβε...

Και για να το «κλείνω»: από τη στιγμή που ο κύριος Κυμπουρόπουλος επέλεξε να ασχοληθεί με τα κοινά (και κατ’ επέκταση με τη πολιτική), οι απόψεις του θα κριθούν με το ίδιο τρόπο και τους ίδιους κανόνες που κρίνονται και οι απόψεις των υπολοίπων πολιτικών. Κάθε άλλη επιλογή ένεκα της αναπηρίας του, εμπεριέχει το στοιχείο του ρατσισμού!


Ούτε καν... 50! 

Καινούριο «εδώδιμο» από τον «προεκλογικό κήπο» του Κώστα Μπακογιάννη: στο πρόγραμμα της δημοτικής του παράταξης υπάρχει η δημιουργία... ενιαίου μητρώου δέντρων!

Ήταν να μη βγει στο... πολιτικό κλαρί η Βίκυ η Φλέσσα! Και τι δεν λέει στις τηλεοπτικές εμφανίσεις της η «σοβαρή και έγκριτη» των... Άκρων! Προχθές για παράδειγμα μας ενημέρωσε ότι αν εκλεγεί στην Ευρωβουλή θα επικεντρωθεί στο: 1) Να γεμίσουν τα καλοκαίρια οι ελληνικές κατασκηνώσεις από μαθητές της Ευρώπης. 2) Να συνταχθεί ένα κοινό βιβλίο ευρωπαϊκής ιστορίας επί τη βάσει του πολιτισμού. 3) Να ιδρυθούν ευρωπαϊκά παρατηρητήρια για την ηθική της τεχνητής νοημοσύνης και τη βιοηθική... Θα το ημπορέσουμε και αυτό!

Δείτε το 1945 του Ούγγρου σκηνοθέτη Φέρεντς Τόροκ. Ένα φιλμ για τους Εβραίους της Ουγγαρίας δομημένο αριστοτεχνικά πάνω σε φόρμες ασπρόμαυρου γουέστερν και με την υπόθεσή του να ρίχνει φως στις σκιές του Ουγγρικού Ολοκαυτώματος στη μεταβατική εποχή ανάμεσα στο ναζισμό και τον ολοκληρωτικό κομμουνισμό. Με την εξαιρετική του ατμόσφαιρα και τις ερμηνείες των ηθοποιών του να ισορροπούν ιδανικά μεταξύ «μαχαιριάς» και «κεντήματος», το 1945 καταγράφεται ως άλλο ένα σπουδαίο δείγμα μιας «ξεχασμένης» κινηματογραφικής σχολής.

Οι επικεφαλής του Κινήματος «Δεν πληρώνω» Λεωνίδας Παπαδόπουλος και Ηλίας Παπαδόπουλος ανακοίνωσαν την σύμπλευσή τους με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Πλεύση Ελευθερίας. Εγώ απλά και εντελώς καλοπροαίρετα θα ρωτούσα: εξακολουθούν να... μη πληρώνουν;

Παρά τις «τάπες» που έχει φάει κατά καιρούς από τους πλέον αξιόπιστους ιστορικούς της πόλης, το «καρντάσι» ο Γανίτης συνεχίζει μέσω δημοσιευμάτων να υποστηρίζει το αφηγήματα του περί συνεργασίας τους ΕΛΑΣ με τους Βούλγαρους κατακτητές. Κι αυτό «αθώο» πια δεν το λες...




Για να μη μας διαφεύεγει: τον ισλαμοφασισμό όχι απλά τον στήριξε αλλά κυριολεκτικά τον ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ η «ημετέρα Δύση». Εδώ το λυντσάρισμα του Νατζιμπουλάχ από τους τζιχαντιστές μουτζαχεντίνς το 1996, για το οποίο πανηγύριζαν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με το που έμαθα ότι η δημοσιογράφος Βάσω Μόραλη συμπεριλήφθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, έσπευσα αμέσως στο διαδικτυακό της προφίλ προς μελέτη των πολιτικών της απόψεων, καθότι με κατατρέχει και μία αγιάτρευτη περιέργεια. Και μιλάμε, έχω... φάει ΤΟΝ συγκλονισμό! ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ; Που ήταν κρυμμένος όλος αυτός ο θησαυρός; Τι καθόμουν τόσο καιρό και ασχολιόμουν με τα «δεύτερα» και τα τσικό! Εδώ είναι το... ψωμί!

Όπου «ψωμί», τα όσα με «δημοσιογραφικό πάθος» δημοσιεύει κατά καιρούς στο facebook η κυρία Μόραλη, το περιεχόμενο των οποίων ελάχιστα θα μπορούσε να διαφέρει από αυτό των απανταχού (μ)πατριωτών. Αλλά ας μη το «τραβάω» κι ας τη δώσω αμέσως το λόγο:   

Μπράβο, Ελληνο-Αμερικανοί πατριώτες! Η ελληνική Διασπορά σ' όλον τον κόσμο, όπως έκανε ανά τους αιώνες, κρατάει ψηλά το ΕΘΝΙΚΟ φρόνημα που αρκετοί στην μητέρα Ελλάδα και στην Κύπρο δείχνουν να το έχουν (ξε)χάσει. Ή ίσως και να μην το είχαν ποτέ...
Αυτό το εθνικό φρόνημα, τον πατριωτισμό, το οποίο οι εθνομηδενιστές που -για κακή μας τύχη- κυβερνούν την Ελλάδα τελευταία προσπαθούν ματαίως να βαφτίσουν "φασιστικό" κι ακροδεξιό. Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει λύση στα ελληνο-τουρκικά στο πρότυπο της "Συμφωνίας των Πρεσπών" -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των βουλευτών του Χρήστου Καραγιαννίδη (Δράμας -ναι, "δικό μας" το ...παλικάρι αυτό!) και Δουζίνα (δεν ξέρω από πού κρατάει η σκούφια αυτουνού!..)! Βοήθειά μας, τώρα που πήραν φόρα οι επίορκοι αυτοί!.
(Να θυμίσω ότι στη παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, οι «Ελληνο-αμερικανοί πατριώτες», φώναζαν συνθήματα υπέρ του Τράμπ).

Επιτέλους! Ομογενείς παραγωγοί από τις ΗΠΑ χρηματοδότησαν μια ταινία "επιπέδου Χόλιγουντ" με θέμα της από την ελληνική Ιστορία -ειδικότερα από την Επανάσταση του 1821! Θα βγει στις αίθουσες όλου του κόσμου προσεχώς, με τίτλο "Cliffs of Freedom". Θυμάστε που σχετικά πρόσφατα είχα θίξει το ζήτημα αυτό -της έλλειψης ταινιών με θέματα από την ελληνική Ιστορία, που θα μπορούσαν να έχουν παράξει ή σκηνοθετήσει Έλληνες ή ομογενείς μας με περγαμηνές στην "7η Τέχνη", αλλά δεν το έχουν πράξει (με ελάχιστες εξαιρέσεις)...
Και κάποιοι από εσάς μου είχαν επιτεθεί (ιδίως όσοι θίχτηκαν που κατονόμαζα σκηνοθέτες του χώρου της Αριστεράς -γνωστούς και βραβευμένους και επιχορηγημένους από τους φόρους του ελληνικού λαού- που απαξιούν ν' ασχοληθούν με σπουδαία θέματα της σύγχρονης ή της αρχαιότερης Ιστορίας μας... Εξαντλώντας όλη τους την ευαισθησία και καλλιτεχνική επικέντρωση όλο κι όλο σε στιγμιότυπα κι ιστορίες από την "βασανισμένη ελληνική Αριστερά"... Σαν να μην υπήρξε τίποτα στην Ελλάδα πριν ή μετά τον Εμφύλιο...)
(Να θυμίσω: Νίκος Κούνδουρος, Μπάυρον: Μπαλάντα για έναν Δαίμονα, 1922. Παντελής Βούλγαρης: Ελευθέριος Βενιζέλος, Ψυχή Βαθιά. Θόδωρος Αγγελόπουλος: Μέρες του ’36, Θίασος. Κώστας Χαραλάμπους, Δεμένη Κόκκινη Κλωστή. Κώστας Ανδρίτσος: Μπουμπουλίνα, Γρηγόρης Γρηγορίου, Η Λίμνη των Στεναγμών. Μιχάλης Κακογιάννης: Τρωάδες, Ιφιγένεια, Ηλέκτρα.).

Γιατί, ρε καλόπαιδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑκ.λπ., το κουράζετε και το εκνευρίζετε άδικα το "παλικάρι"; (αναφέρεται στον Δημήτρη Κουφοντίνα), γιατί δεν τον αφήνετε "να ζήσει ελεύθερο πουλί - κι όχι κορόιδο στο κλουβί" και κάπου κάπου να κάνει καμιά επισκεψούλα στις φυλακές, να βλέπει τι γίνονται και οι όχι-τόσο-προνομιούχοι παλιοί του σύντροφοι στην τρομοκρατία;..
(Να θυμίσω ότι ο νόμος που δίνει το δικαίωμα στον Κουφοντίνα (και τον κάθε Κουφοντίνα) να κάνει χρήση των αδειών, ψηφίστηκε το 1999).

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, δύσκολα την κόβω την... Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου