Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ



Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ συλλαλητήριο (και μάλιστα «εθνικοπατριωτικού περιεχομένου») με χορηγό επικοινωνίας, πρώτη φορά...

Έλατε τώρα, πως κάνετε έτσι; Τι είναι 17 μήνες μπροστά στην αιωνιότητα; Που θα πάει, θα την καθαρογράψουν την απόφαση για την υπόθεση του Noor 1. Είχαν να ασχοληθούν και με τα «πόθεν έσχες» τους οι άνθρωποι.

Παντελής Καψής (αυτή η... διάνοια): Οι ενέργειες του Ρουβίκωνα δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα σε όλο τον πλανήτη! Ενημερωμένο τον κόβω τον... πλανήτη!

Ποστάρει ο άλλος στο facebook φωτογραφία με έναν άστεγο γέροντα να ζητιανεύει, σχολιάζοντας πως πρόκειται για μεγάλη ντροπή, και στο καπάκι, ο ίδιος, στην... τοποθεσία Μπριζόλα! 

Το άκουσα, μου άρεσε και το προσυπογράφω: καλό γείτονα να έχω και ας λέγεται όπως θέλει.

Ο απόηχος του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, από το CENTER και το ENA Channel. Άλλως πως, το ξέπλυμα της τοπικής ακροδεξιάς και η εκκόλαψη του φιδιού της.

Βραβείο από το ίδρυμα Μπότση πήρε ο Μαλέλης για την επί 37 χρόνια προσφορά του στην τηλεόραση και την ενημέρωση! Θυμίζω ότι ο Μαλέλης υπήρξε επί σειρά ετών, διευθυντής ειδήσεων του STAR! Τουτέστιν, άξιος!

Ακολουθεί έτερος άξιος, με την "σφραγίδα" του ίδιου ιδρύματος... Κούρος Γεώργιος!




Σύμφωνα με την (πολύυυυυυ) έγκυρη ιστοσελίδα iefimerida, οι άνεμοι «γκρέμισαν» τον «Κόκκινο Άγγελο» του Παλαιού Φαλήρου. Τους διέφυγε μάλλον να γράψουν ότι ήταν καμιά εικοσαριά με κουκούλες, γερανούς και συρματόσχοινα! Άνεμοι!

Να με συγχωρέσει ο Θεός, αλλά με Ψινάκη, Παπακαλιάτη, Κικίλια και Μπαλατσινού, κηδεία του Τζιμάκου δεν την λες...

Ποιον Γρίφο του Νας ρε μεγάλε. Το γρίφο της αγαμίας μπορείς να τον λύσεις; Εκεί σε θέλω!

Γύρος σολομού πατριώτες και πίτα με σούσι! Νικηθήκαμε κατά κράτος!

Σύνθημα σε πανό του συλλαλητηρίου: Η Ελλάδα δεν πωλείται γιατί την έχει αγοράσει ο Χριστός. Οπότε δεν συντρέχει και κανένας λόγος ανησυχίας! Εκτός κι αν είσαι... αντίχριστος!

Βέβαια υπάρχει και το άλλο που δεν διευκρινίζεται. Θα αναλάβει και τη αποπληρωμή του χρέους;

Και τώρα μια σινεφίλ παρέμβαση από τον... Lakis Kagkaidis: Είδαμε χθες στον ΟΤΕ ΤΥ την ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη ΓΥΜΝΟΙ στον ΔΡΟΜΟ  με το Νίκο Κούρκουλο . ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ. Ένας γίγαντας του Ελληνικού κινηματογράφου .
Ο καλλίτερος διαχρονικά Έλληνας Ηθοποιός. Ποιος Ραφαηλίδης και ποιος Μπακογιαννόπουλος!

Αχουυυυ... Τι τάπα ήταν αυτή καλέ του Τσακίρη στον Κλειτσιώτη! Καλά, δεν λέω, ευκολάκι ως αντίπαλος ο πρώην βουλευτής, αλλά τέτοιο κάζο, ούτε στον εχθρός σου. Παρακολουθείστε από το 38΄ και μετά. Κλάμα λέμε!


Διάλογοι (που λέει ο λόγος):

Την περασμένη εβδομάδα, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία κάποιων μελών του Συνδέσμου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών «Ρίζες», να μεταφέρουν χώμα από την Μικρά Ασία, για να θεμελιώσουν συμβολικά με αυτό το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, έγραψα το εξής σχόλιο: Να είστε σίγουροι ότι τα ίδια μέλη θα μιλάνε αύριο για τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών.

Εξ αυτού ορμώμενος, ο (άγνωστος σε εμένα) Panagiotis Palladas, αντιπαρέθεσε τα παρακάτω: Σοβαρά τώρα είναι αλυτρωτική κίνηση το συμβολικό «θεμέλιο» με χώμα από την Μ. Ασία; Εστίασε στο γεγονός ότι κρίμα που θα χρησιμοποιηθεί σε ένα γήπεδο. Όχι στον συμβολισμό της κίνησης. Να σας θυμίσω ότι στην Μ. Ασία ζούσαν κάποιοι ειρηνικά πριν εκριζωθούν με τη βία; Εσείς από που έχετε καταγωγή θα ήταν ενδιαφέρον να μας το πείτε...

Απαντώ: Δεν ξέρω σε τι θα μπορούσε να συνεισφέρει η «αποκάλυψη» της καταγωγής μου, αλλά αφού υπάρχει τέτοιος «καημός», θα προβώ εις την ανακοίνωση: Η «σκούφια» μου κρατάει από την Ανατολική Θράκη, οπότε κάτι έχω ακούσει και εγώ από ξεριζωμούς. Και πάμε παρακάτω. Επειδή όλη αυτή η κίνηση με την μεταφορά χώματος από την Μικρασιατική γη, έχει έντονο το στοιχείο της γραφικότητας (και όχι μόνο ένεκα του προορισμού της) και επειδή ο Μέγας μας Δάσκαλος Μάνος Χατζιδάκις επέμενε πάντα ότι το γραφικό είναι και επικίνδυνο, δύσκολο να πειστώ ότι η όλη κίνηση κινείται μέσα σε «αγνές προθέσεις». Εν κατακλείδι, η Μνήμη χωρίς την ιστορική της ειλικρίνεια και την αυτογνωσία, είναι κούφια και θεατρινίστικη. Και ως τέτοια, εύκολα διαχειρίσιμη από κάθε μεγαλοϊδεατισμό. Πόσο μάλλον όταν αυτός εκτρέφεται με φοβικά σύνδρομα.

Και από τον άγνωστο Pallada, στον... πασίγνωστο Κωνσταντίνο Τόνιο. Τι μου καταμαρτυρεί ο... πατριώτης; Τι έγραψα και τον... αγρίεψε τόσο; Ιδού: Αυτό πάλι; Ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής, για τον Τζίμη Πανούση: Αχ ρε Τζιμάρα πόσο δίκιο είχες… Καλό ταξίδι. Να υποθέσω ότι ο Τζιμάκος είχε δίκαιο και τότε που έλεγε ότι… στον Μελιγαλά έγινε μισή δουλειά;

Ιδεολογικό τακίμι με το Παναγιώταρο ο Τόνιος, μοιραίο είναι να σπεύσει προς υπεράσπιση του τραμπούκου – βουλευτή. Κατά τι... μπουρδουκλωμένα, αλλά πάντα με τον ίδιο γλωσσικό (μ)πολιτισμό: Γαμβρελη ακομη Μελιγαλαδες ονειρευεσαι; Και ακομη ποσο ζορι εχεις με.το συλλαλητηριο... Εχει φτασει το σκατο στην καλτσα «δημοκρατη μου».

Απαντώ: Τους Μελιγαλάδες Κωνσταντίνε μου τους «ονειρεύονταν» εκείνος που ο Παναγιωτάρος «δίνει» δίκαιο. Το αν ο ομοϊδεάτης σου, επάνω στο «συναισθηματικό του φορτσάρισμα», πιάστηκε... κώτσος, δικό του το πρόβλημα, δικιά του και η... πατατιά. Εσύ γιατί μπλέχτηκες; Προς τι τέτοια ζέση και ορμή; Όσο για τα συλλαλητήρια, ναι, ένα ζόρι το τραβάω όταν βλέπω τους πατριδοκάπηλους να αλωνίζουν.  

Και για το τέλος, το... έπος από κάποιον Χρήστο Ζίτα, ο οποίος μου την «πέφτει» για τούτο εδώ το σχόλιο: Σιγά μη δεν «κατέβαιναν» οι Απόστρατοι της Καβάλας στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Θα ήταν σαν να έλειπε ο Μάης από τη Σαρακοστή. Ή οι… ΜΑΗδες;

Απολαύστε... προβληματισμό: Η μεγαλύτερη αηδία που διάβασα φέτος.... Θλιβερό να μην υπάρχει αιδός. Και να φανταστείς διάβασα μέχρι την μαλακία που γράφει για τον Μάη και την Σαρακοστή... Ακόμη και αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ...

Απαντώ: Η «επιμελώς ανορθόγραφη» λέξη ΜΑΗδες (για την οποία και εγκαλούμε), καθιερώθηκε την περίοδο τους Εμφυλίου για να προσδώσει «επικοινωνιακή ταυτότητα» στις Μονάδες Ασφαλείας Υπαίθρου που είχαν στελεχωθεί από τους δοσίλογους των ακροδεξιών οργανώσεων. Συναντάται με αυτή τη γραφή σε πολλά κείμενα, σχεδόν στη ίδια έκταση με την (ας την πούμε σωστότερη) ΜΑΥδες. Η «ανορθόγραφη» χρήση της στο σχόλιο, απορρέει σαφώς από την σύνδεση με την φράση που έχει προηγηθεί. Κατά τα άλλα... αιδός! 
Ποιός Phylax, πάτερ Γκομένιος!



Στα υπόλοιπα...

Ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης, μιλώντας πριν λίγες ημέρες σε ραδιοφωνική εκπομπή, ανάμεσα στα άλλα (και με αφορμή την επικαιρότητα), αναφέρει και το εξής: Έπειτα μην ξεχνάμε το εξής φοβερό... Τί είπε ο Μπρεχτ. Ο Μπρεχτ είπε το εξής καταπληκτικό: Δεν είμαι εθνικιστής, αλλά αν ο γείτονάς μου γίνει εθνικιστής εις βάρος μου, γίνομαι κι εγώ δύο φορές εθνικιστής... Είναι όμως έτσι; Είπε κάτι τέτοιο ο Μπρεχτ; Ο φίλτατος Γιώργος Σαραντάκος που τα ψάχνει πολύ κάτι τέτοια, αντιγράφει «απ’ ευθείας» από το κείμενο του γερμανού συγγραφέα, και συγκεκριμένα από τις Ιστορίες Του Κυρίου Κόινερ. Για δώστε προσοχή:

Ο κύριος Κ. δεν το έκρινε απαραίτητο να ζει σε μια συγκεκριμένη χώρα. Έλεγε: Παντού μπορώ να πεινάσω. Κάποτε όμως έλαχε να περνάει από μια πόλη που την είχε κυριέψει ο εχθρός της χώρας όπου ζούσε. Τον πλησίασε τότε ένας αξιωματικός του εχθρού και τον ανάγκασε να κατέβει από το πεζοδρόμιο. Ο κ. Κ. κατέβηκε και διαπίστωσε ξαφνικά ότι είχε αγαναχτήσει ενάντια σ’ αυτόν τον άνθρωπο, και μάλιστα όχι μόνο ενάντια στον άνθρωπο, μα προπαντός ενάντια στη χώρα που ανήκε ο άνθρωπος αυτός, τόσο, που ευχήθηκε να γίνει ένας σεισμός και να την καταπιεί. Γιατί, ρώτησε ο κ. Κ., έγινα εθνικιστής εκείνη τη στιγμή; Γιατί συνάντησα έναν εθνικιστή. Μα γι αυτό ακριβώς πρέπει να εξολοθρεύουμε τη βλακεία, γιατί κάνει βλάκες αυτούς που τη συναντούν.

Εν προκειμένω, εκτός από την βλακεία, την επιπολαιότητα και την ξερολιά.

Στις δημοσκοπήσεις (ειδικά του ΣΚΑΙ) προκύπτει τώρα και το κόμμα του Βελόπουλου. Να υποθέσω ότι τίθεται σε εφαρμογή η θεωρία του σταθμού περί «σοβαρής Χρυσής Αυγής»;

Διαδικτυακό μήνυμα (πολύ) έλληνα από το συλλαλητήριο: Ρε σκοπιανέ μετέφρασε στην γλώσσα σου το «το έχω ντέρτι και βαρύ νταλκά» και μετά ζητά ότι θέλεις. Σκοπιανός λίγο δύσκολα, αλλά ένας τούρκος, άνετα!

Συνέχεια παρεμβάσεων του... Lakis Kagkaidis. Εδώ με έντονο πολιτικό προβληματισμό διεθνών προεκτάσεων: Χθες στην Βενεζουέλα 15 Βενεζουελάνοι σκότωσαν με πέτρες μια τρομαγμένη αγελάδα για να φάνε . Την ίδια μέρα σκότωσαν άλλα τριακόσια ζώα για τον ίδιο σκοπό. Τον Παπανδρέου που γύρισε τρεις φορές τον πλανήτη για να βρει χρήματα για να μη γίνουμε Βενεζουέλα , τον κυνηγάνε στην Ελλάδα για να τον λιθοβολήσουν επειδή δεν τους άφησε να γίνουν Βενεζουελάνοι!!!!!! Το ανήθικο πολιτικό σύστημα θα αποδώσει ποτέ τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του θεού τω θεώ;

Αιδός λέμε...












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου