Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΥΠΟΖΥΓΙΑ



Αυτή η «στροφή» του Ιερώνυμου είναι μία επώδυνη ήττα της νηφαλιότητας και μια συντριπτική νίκη του θρησκευτικού εθνικισμού. Τίποτε (μα τίποτε) άλλο!

Βλέπω αυτά τα πιάτα των master chef και αμέσως μου έρχονται στο νου οι οδηγίες του Ασκητή για σεξ! Τέτοιο ξενέρωμα..

Μικρό (αλλά ενδεικτικό) απόσπασμα από την ομιλία του Φράγκου Φραγκούλη στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης: Στο ορεινό χωριό Κέλλη, παρότι είναι δίγλωσσοι, όλοι είναι πολυμελείς οικογένειες. Μια χαρά τον κόβω για πρόεδρο του... Εδεσσαϊκού!

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Θα χακάρουμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Το πάει για... Anonymous ο σύντροφος!

Εδώ και μέρες με ταλαιπωρεί ένα ερώτημα: πώς ο φασισμός από έγκλημα και κτηνωδία έγινε «άποψη»;

Το πανό των οπαδών του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη «έλεγε» ότι η Μακεδονία Είναι Ελληνική. Μέχρι να παίξουν με τον ΠΑΟΚ και να μετατραπεί σε... Βουλγαρική!

Όταν οι σκοπιανοί ντύνονταν μεγαλέξαντροι, ήταν εθνικιστές. Όταν ντύνονται οι έλληνες είναι... πατριώτες!

Σύμφωνα με έρευνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η σύνταξη κάνει κακό στον εγκέφαλο. Το πιάσατε το μήνυμα ε;

Δείτε τώρα τι μου ήρθε στο μυαλό, παρακολουθώντας όλη αυτή η ιστορία με τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια για το όνομα των Σκοπίων. Εκείνη η ιστορία του 2008 που κάποιοι Μυτιληνιοί κατέθεσαν μήνυση για να μην ονομάζονται λεσβίες οι ομοφυλόφιλες γυναίκες! Τυχαίο μάλλον...

Έχω πειστεί!


Χρόνια τώρα παρακολουθώ τη φωτογραφική δουλειά του Μάκη Μακρή. Και κάθε φορά και μία ευχάριστη έκπληξη.

Άκου πράγματα! Αναβάλλεται λέει η Αλφαβητοπαρέλαση, λόγω του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό στην Αθήνα! Και γιατί βρε δεν ντύναμε τα παιδάκια Μεγαλέξαντρους, Φίλιππους και Ολυμπιάδες, να είναι ασορτί με το άλλο... καρναβάλι; Με ένα σμπάρο, δυό τρυγόνια!

Κάθε νέο «κτύπημα» του Μακάριου Λαζαρίδη και ένα έπος! Η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων. Και τότε ρε φωστήρα γιατί δεν αποσύρει την από το 2008 υπογραφή της από το κείμενο του υπουργείου Εξωτερικών;

Επίλογος με «νόημα» σε ρεπορτάζ του KavalaNews αναφορικά με την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Στεφάνου, να αποκτήσει η Μητρόπολη δικό της κανάλι στο YouTube: Μένει να φανεί αν θα καταφέρει να εντοπίσει και τους εντός Μητρόπολης καλοθελητές που συμπεριφέρονται σα να είναι οι ίδιοι Μητροπολίτες, υπονομεύοντας το έργο του. Λέτε να γίνονται τέτοια... εντός Μητροπόλεως;

Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Γαλλία βγάζει τη Nutella του κιλού από 4,70 στα 1,41 ευρώ, και μέσα σε λίγες ώρες γίνεται της... πουτανός! Ουρές αυτοκινήτων, καυγάδες, μαλλιοτραβήγματα, ξύλο και επέμβαση της αστυνομίας. Μάλλον δεν θα χρειαστεί να το πατήσει ο Κιμ...

ΚΑΙ οι Ειδικοί Φρουροί της Ελληνικής Αστυνομίας, στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Πέφτω από τα σύννεφα.

Εγώ πάντως τον Μιχελάκη τον θυμάμαι ως σωσία του... Ταμπάκη. Και μόνο!

Και για να το ξεκαθαρίσουμε: 7.000 ήταν η ταρίφα για την ερώτηση! Γιατί ποιος μου εγγυάται εμένα ότι δεν μπορεί να υπήρχε και ταρίφα για την απάντηση!

Τι συμβολισμός κι αυτός! Μηνύματα κατά της φτώχειας από το Νταβός!

Ένας λόγος για να μη πας στο συλλαλητήριο της Αθήνας, είναι επειδή σε καλεί σε αυτό ο Γιώργος Τράγκας.

Και αυτά για να μη ξεχνιόμαστε:
Τοποθεσία ΣΚΑΪ. Συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ κάνει δημόσια γνωστή την πρόθεση των συναδέλφων του να φτιάξουν κόμμα. Και πάνω που λες «τι ακούνε Θεέ μου τα αυτάκια μου» και περιμένεις την αντίδραση του δημοσιογράφου (εν προκειμένω του γνωστού και μη εξαιρετέου, Βασίλη Οικονόμου), αυτός σπεύδει να τον «καλμάρει» λέγοντάς του: μόλις δείτε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν θα χρειαστεί... Η ξευτίλα στο όλο της το μεγαλείο.

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Ο ύμνος της Νέας Δημοκρατίας κατέστρεψε την καριέρα μου. Αυτά παθαίνει όποιος μπλέκεται με την στρατευμένη τέχνη.

Ήρθε η ώρα να σας συστήσω τον εκπρόσωπο τύπου του Συλλαλητηρίου της Αθήνας.:
https://twitter.com/twitter/statuses/956846302196912128

Στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, δεν υπήρχε καμία μα καμία αναφορά σε εκείνους που το έπραξαν. No Politika που θα έλεγε και ο Μαρινάκης.

Κατά δήλωσή του, ο (Θουκυδίδειος) πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ,  Νίκος Ξανθόπουλος, προτιμά τον κίνδυνο του εθνικισμού από την παθητική απραξία με τον φόβο! Δήλωση -  επιβεβαίωση ότι η τρικυμία δεν είναι μόνο υπόθεση της θάλασσας.

Άρχισαν οι εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας. Μόλις τώρα η Ντόρα Μπακογιάννη υποσχέθηκε... μείωση φόρου καυσόξυλου!

Έκλεισε! Μόλις τώρα ο Πατούλης ανακοίνωσε ότι θα είναι είς εκ των ομιλητών στο συλλαλητήριο της Αθήνας! Υποθέτω σε... χρυσή εξέδρα!


Και τώρα, το μεγάλο ερώτημα από τον εκδότη – δημοσιογράφο – ιστορικό, Θόδωρο Σπανέλη: Υπάρχουν κένταυροι στο Παγγαίο; Μιλάμε... σκιάχτηκα!

Προφίλ γυναικός στο Facebook με φωτογραφία ασπίδα αρχαίου μακεδόνα. Με αφορμή τη δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ότι δεν παραβρεθεί στο συλλαλητήριο, βρίσκει την ευκαιρία να τον αποκαλέσει «προδότη». Ερωτώμενη τι έχει προδώσει ο Καμίνης, απαντάει με ένα μεγαλοπρεπέστατο... τα αρχίδια του! Γεννημένη κι αυτή από... μήτρα αρχαία Μακεδόνισσα.

Ο Μάκης Βορίδης, περί συλλαλητηρίων: Τα συλλαλητήρια είναι σημαντικά. Μέσω αυτών ο λαός μας διατυπώνει την άποψή του, γίνεται ουσιαστικός παράγων της πολιτικής διαδικασίας. Ο Βορίδης λέμε, που την εποχή των Μνημονίων μιλούσε για κατάργηση των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων!

Όπως μας ενημερώνει ρεπορτάζ του KavalaPoint, λαϊκή συνέλευση θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι του Ζυγού με θέμα τη ποιότητα του νερού, αλλά... μετά το συλλαλητήριο! Ε ρε και να τους πιάσει κανένα κόψιμο εκεί στο Σύνταγμα!

Ευχαριστώ θερμά τον Βασίλη και τον Δημήτρη Ευφροσυνίδη για την έκπληξη. Συγκινητικό πολύ να βλέπεις τα λόγια σου να «ντύνουν» τα επιμελώς ακατέργαστα διαμαντάκια τους.

Ασπάζομαι τα λόγια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Δείγμα ότι στην Ιεραρχία της Εκκλησίας υπάρχουν ακόμη φωτεινά και ανοιχτά μυαλά. Για του λόγου το αληθές, εδώ  http://www.amen.gr/article/ti-gyrevei-i-ekklisia-sto-tholo-pazari-ton-syllalitirion#.WnBnl8C-vtp.facebook

Χρονιά του 1996. Ο Μίκης Θεοδωράκης δίνει μια ιστορική συναυλία στα Σκόπια, συνοδεία 20 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Τα λόγια του αντηχούν ακόμη: Το όνομα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, αρκεί οι λαοί να ζήσουν ειρηνικά...

Πανό σε κερκίδα οπαδών της ΑΕΚ: Βοήθα Άη Γιώργη μου και συ πατροΚοσμά, να πάρουμε τη Πόλη και την Αγιά Σοφιά. Οκέι, δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, οπότε και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για αλυτρωτισμό!

Νότης Σφακιανάκης και χρυσαυγίτες, άδουν από κοινού το στίχο: Μα εγώ είμαι Έλληνας, δεν θα πεθάνω, υπήρξα άρχοντας στον κόσμο επάνω,  είμαι αυτός που σου χει μάθει, το αλφαβητάριο...

Δεν περιγράφω άλλο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου