Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ;



Το θέμα μου δεν είναι ούτε τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Καβάλα ούτε οι υπερβολές που περιγράφονται στο δελτίο Τύπου για το «πλήθος» που παραβρέθηκε σε αυτά ούτε βέβαια και τα όσα περί κάστρου του Εθνικισμού στην Μακεδονία ενάντια στην ξενοκρατία και τα μνημόνια εκστομίστηκαν από τους ομιλητές της σύναξης. Όλα αυτά άλλωστε, επαφίενται στην κρίση του καθενός και τη δημοκρατική μας ανοχή που τα περιβάλλει. Αλλού είναι το θέμα (και κατ’ επέκταση) και το πρόβλημα! Και αυτό έχει να κάνει με την επίσημη (εδώ θρησκευτική) παρουσία ιερέα της Μητροπόλεως Φιλίππων για την τέλεση του… αγιασμού των χρυσαυγιτών!

Προσπερνάω το γεγονός ότι η Μητρόπολη Φιλίππων δείχνει να αδιαφορεί και να κωφεύει μπροστά στα όσα καταμαρτυρούνται καθημερινά για το ρόλο της Χρυσής Αυγής. Προφανώς, περιμένει να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις των στελεχών της στα ελληνικά δικαστήρια για να έχει και την… έξωθεν καλή (πολιτική) μαρτυρία. Επιλογή όμως που την καθιστά επιρρεπή σε ατοπήματα που συνδέονται με τη (θεσμική) προάσπιση του Χριστιανικού Λόγου που (υποτίθεται) υπηρετεί.

Δεν θα εισέλθω επίσης στα όσα αντιχριστιανικά πράττουν καθημερινά τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Δεν θα μιλήσω για τη διασπορά μίσους που εκτοξεύουν σε κάθε τι που δεν ταιριάζει με την αγριότητά τους. Σε κάθε «διαφορετικό» και «άλλο». Φυλετικό και μη. Δεν θα επαναλάβω πράγματα χιλιοειπωμένα όπως, επί παραδείγματι, ότι οι θεωρίες και οι πράξεις τους έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα περί Αγάπης πρεσβεύει η διδασκαλία του Χριστού και βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση με τα Ευαγγελικά κείμενα και τα Πατερικά κηρύγματα. Συν το ότι, τα «τελετουργικά μύησης» των μελών της βρίθουν από «παραστάσεις» που παραπέμπουν ευθέως σε παγανιστικές και ειδωλολατρικές «συνήθειες». Αυτά είναι πράγματα γνωστά και καταγεγραμμένα. Ούτε βέβαια θα αναφερθώ σε κείμενα και εργασίες δεκάδων Μητροπολιτών που αντιτίθενται με θεολογικούς όρους στο ναζιστικό μόρφωμα.

Σε ένα μόνο θα αναφερθώ και θα προσκαλούσα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας να το αξιολογήσει με τις δικές του (μεγάλες, έτσι κι αλλιώς) πνευματικές δυνάμεις.

Στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής, παραβρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος ο οποίος, πριν ακόμη καταπιαστεί με την πολιτική, είχε διατελέσει μέλος ενός «σκληροπυρηνικού» συγκροτήματος της White Power σκηνής, με το άκρως (ως προς τις… καλλιτεχνικές του προθέσεις) «κατατοπιστικό» όνομα, Pogrom. Εκεί λοιπόν, ο μπασίστας τότε Ματθαιόπουλος, εκφράζει μουσικά όλα όσα η «ιδεολογική του πίστη» επιβάλλει, μέσα από ένα στιχουργικό παραλήρημα ακραίου ρατσισμού και φασισμού. Για του λόγου το αληθές –και προς γνώσιν του Μητροπολίτη Φιλίππων κυρίου Προκοπίου– αντιγράφω δύο δείγματα από το εμετικό ρεπερτόριο του τέως μουσικού και νυν βουλευτή.

Στο (ο Θεός να το κάνει) τραγούδι Μίλα ελληνικά ή ψόφα, οι Pogrom απευθύνονται στους μετανάστες με τα παρακάτω λόγια:

Έρχεστε στη χώρα μας, δεν έχετε δουλειά
πεινάτε σα ρεμάλια και τρώτε τα παιδιά.
Μιλάτε ρωσικά, μιλάτε αλβανικά
μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.
Μίλα ελληνικά ή ψόφα!
Μίλα ελληνικά ή ψόφα!
Τους βλέπω σε πλατείες, τους βλέπω στη δουλειά
τους βλέπω και στη θάλασσα, βρωμίζουν τα νερά.
Μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.
Μίλα ελληνικά ή ψόφα!

Με τους ίδιους πάνω-κάτω «συναισθηματισμούς», οι Pogrom θα μιλήσουν και για τους Εβραίους, εξυμνώντας («καλλιτεχνικά» πάντα) το Άουσβιτς και τα ναζιστικά κρεματόρια. Ιδού πώς:

Γαμώ τον Βίζενταλ γαμώ την Άννα Φρανκ
γαμιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ.
Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω
αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω!
Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω
στο τείχος των Δακρύων θα ‘ρθώ να κατουρήσω.
Juden Raus! Καίγομαι στο Άουσβιτς…

Θα μπορούσε, βέβαια, κάποιος να αντιπαραθέσει το νεαρόν της ηλικίας του κυρίου Ματθαιόπουλου και να μιλήσει για… λόξα νεανική. Θα μπορούσε. Όμως, ποτέ μέχρι τώρα ο ίδιος δεν «αποκήρυξε» τα όσα από τη νεότητα τον ακολουθούν. Το αντίθετο! Φροντίζει πάντα να τα «φρεσκάρει» και να τα διατηρεί στην επικαιρότητα, εμπλουτίζοντάς τα με τον «αέρα του κοινοβουλευτικού».

Συμβολικά, αυτόν τον «αέρα» αγίασε προχθές ο συμπαθής ιερέας της Μητροπόλεως μας. Έμμεσα όμως, καθαγίασε τα όσα πράττει και διαλαλεί η Χρυσή Αυγή. Σωστότερα, τα όσα αντιχριστιανικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου