Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΦΑΣΙΣΤΟΜΠΑΤΣΟΙ

Όπα, τι έχουμε εδώ, λεβέντες μου; Τι ομάδα εν ενεργεία αστυνομικών είναι αυτή που εμφανίστηκε στο facebook με την επωνυμία Σκυλιά του Πολέμου; Πόσο «σκυλιά» και ποιος ο «πόλεμος»; Αν κρίνω από τις αναρτήσεις και τα σχόλια, είναι ολοφάνερο ότι η «παρέα των μπάτσων» δεν είναι τίποτε άλλο από μία φασιστική διαδικτυακή γκρούπα, τα μέλη της οποίας αλωνίζουν πίσω από την ανωνυμία που τους παρέχει ο δημοφιλής ιστότοπος. Ίδιον άλλωστε των θρασύδειλων ψευτοπαλληκαράδων η «κουκούλα» και τα «σκοτάδια». Μια ζωή στη σκιά…

Η αλήθεια είναι ότι (για άλλη μια φόρα) δεν «πέσαμε από τα σύννεφα». Οι ναζιστικοί θύλακες υπήρχαν πάντα στην Ελληνική Αστυνομία. Απλά τώρα (και μέσα στη ροή των τεχνολογικών εξελίξεων), οι ιδέες τους και οι συμπεριφορές τους βρίσκουν πλέον καινούρια «μονοπάτια έκφρασης» και επικοινωνίας και «γόνιμα εδάφη» για να… εκτροχιαστούν στο μίσος και τον φανατισμό. Εδώ και στη βαρβαρότητα!

Από τα λίγα «δείγματα» των θεμάτων που πρόλαβε να δημοσιεύσει η εφημερίδα Το Ποντίκι (και λέω «πρόλαβε» γιατί ήδη το facebook έχει «κατεβάσει» τον λογαριασμό της ομάδας λόγω της ρητορικής των περιεχομένων της), εκείνα που παρουσιάζουν το πιο μεγάλο ενδιαφέρον, δεν είναι ούτε οι ύμνοι στη χούντα και τον Παπαδόπουλο ούτε η λύσσα τους για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (εμείς τους περιμένουμε με μια σφαίρα στη θαλάμη) ούτε βεβαίως οι απόψεις τους (σωστότερα, τα μουγκρητά τους) για τους γκέι. Αυτά λίγο-πολύ αποτελούν «τυπικό δείγμα» της φάρας τους. Το «ζόρικο» και το ανατριχιαστικό είναι οι «συμβουλές» και οι «οδηγίες» που δίνουν στους συναδέλφους τους για… βασανισμούς και εικονικούς πνιγμούς και φυσικά οι απειλές (σε επίπεδο μαφιόζικης συμμορίας) ενάντια σε εκείνους που θεωρούν «εχθρούς» και αντιπάλους τους!

Σοβαρό από όποια πλευρά και αν το κοιτάξει κανείς, το θέμα «ακουμπάει» άμεσα την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας (σαφώς και τον πολιτικό της προϊστάμενο), με την «αδράνεια» και την «αδιαφορία» τους να συνομολογούν «κάλυψη» και «ανοχή». Εκτός κι αν οι εξω-επαγγελματικές δραστηριότητες των συναδέλφων τους δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέλημα της οποίας μοιάζει να είναι η σωτηρία της κοινωνίας από τον… Γέροντα Παστίτσιο.

Η «αφασία» αυτή ίσως να είναι και η πιθανή αιτία που ο διαχειριστής-μπάτσος τολμάει να ανακοινώνει δημόσια την επιστροφή του με κάθε… επισημότητα! Επιστρέφουμε πιο εριστικοί από ποτέ, πιο ειρωνικοί, πιο εμετικοί, πιο Σκυλιά του Πολέμου! Μήπως το πράγμα αρχίζει να «χοντραίνει»; Μήπως λέω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου