Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΟΞΕΣ ΤΟΥ



Εντάξει, δε λέω, καλό και χρυσό το διαδίκτυο, χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα κοινωνικά του δίκτυα, αλλά η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο! Κι όταν αυτή αρχίζει να αναπαράγεται από τις αναρτήσεις και τα σχόλια δεκάδων καλοθελητών, τότε η αλήθεια και η πραγματικότητα πάνε περίπατο. Σταχυολογώ τα «κρούσματα» των πέντε τελευταίων ημερών:

Σάλο, αναφέρει το «ρεπορτάζ», έχει προκαλέσει η πρόσληψη της συζύγου του Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αφήνοντας σαφέστατα ηθικά και πολιτικά υπονοούμενα για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η πρόσληψη. Μετά από αυτό, εύκολο νομίζω είναι να αντιληφθεί ο καθένας μας τη «φωτιά» που πήραν τα πληκτρολόγια.

Η αλήθεια; Η Μπέτυ Μπαζιάνα, απόφοιτος ηλεκτρολόγος μηχανικός, προσελήφθη στο συγκεκριμένο Ίδρυμα όχι ως μόνιμη αλλά ως ωρομίσθια. Δηλαδή, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και την ίδια διαδικασία που προσλαμβάνονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση οι αναπληρωτές καθηγητές. Όπερ σημαίνει ότι, όταν τελειώσει η σύμβασή της, θα αποχωρήσει όπως όλοι οι συνάδελφοί της αυτής της κατηγορίας. Τόσο απλά…

Με εμφαντικό τρόπο, ιστοσελίδες που κινούνται στα «μετόπισθεν» της ενημέρωσης (κατά «παράδοση»… γκριζοκίτρινες), επικαλούνται παλαιότερο άρθρο του Νίκου Φίλη στην Αυγή, με στόχο την αποδόμηση της… εθνικής του ταυτότητας! ΣΟΚ, γράφουν, ο νέος Υπουργός Παιδείας αρνείται τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!

Φαντάζομαι ουδείς από αυτούς που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ανθέλληνα, ηλίθιο, μίασμα και ξεπουλημένο τον υπουργό Παιδείας δε θα μπήκε στον κόπο να διαβάσει ολόκληρο το άρθρο. Τους αρκούσε ο τίτλος! Και μόνο! Ακόμη κι εκείνοι που, στην προσπάθειά τους να τηρήσουν τα «δεοντολογικά προσχήματα» και κοινοποίησαν ολόκληρο το άρθρο, «σύρθηκαν» αδιάβαστοι σε (άλλη) μία «γραμμή παραπληροφόρησης».

Το τι ακριβώς έγραψε ο Φίλης στο επίμαχο άρθρο, μπορεί ο καθένας που «ψάχνεται» και ενδιαφέρεται να το βρει και το διαβάσει αυτούσιο στο διαδίκτυο. Εγώ μόνο μία παράγραφο θα αντιγράψω για να δώσω το έναυσμα του προβληματισμού. Τα υπόλοιπα, στους έχοντες το προτέρημα της υπευθυνότητας και της σύνεσης.

Τα περί Γενοκτονίας, λέει ο Φίλης, ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας. Γι’ αυτό και το ελληνικό κράτος ποτέ δεν προέβαλε στα διεθνή φόρα θέμα αναγνώρισης αυτής της «Γενοκτονίας», σε αντίθεση με τους Αρμένιους, οι οποίοι επεχείρησαν και πέτυχαν για τη δική τους περίπτωση απόφαση της γαλλικής Γερουσίας. Αντιθέτως, η κυβέρνηση Σημίτη, με υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου, είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει τη σημασία της απόφασης περί Γενοκτονίας, μετά μάλιστα την αντίδραση της τουρκικής πλευράς.

«Κρούσμα» τρίτο, με τη Θεανώ Φωτίου στο… απόσπασμα της δημοσιογραφικής ευαισθησίας! Τίτλοι και γραμματοσειρές πιο μεγάλες κι απ’ το μπόι τους! Γράφουν: Θυμηδία αλλά και οργή προκαλούν οι πρωινές δηλώσεις τις οποίες έκανε η νέα υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου προς τους δημοσιογράφους, όπου, αφού πρώτα προανήγγειλε με… εύσχημο τρόπο την διάλυση εκατοντάδων φορέων και δομών Πρόνοιας, σε αποστροφή του λόγου της, κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τους έλληνες να τρέφονται με… γεμιστά, προφανώς για να εξυπηρετηθούν οι όροι του 3ου Μνημονίου που και η ίδια, μαζί με τον «Αριστερό» πρωθυπουργό  συνυπέγραψε…

Χωρίς να θέλω να αθωώσω τη «μνημονιακή στροφή» της κυβέρνησης, άλλα είπε η Θεανώ Φωτίου και εντελώς διαφορετική διάσταση έδωσε με το παράδειγμα των… γεμιστών. Πρώτον, καμία προαναγγελία δεν υπήρξε από την πλευρά της για τη διάλυση των δομών Πρόνοιας. Το αντίθετο! Αυτές θα παραμείνουν ως έχουν, είπε και στη συνέχεια, για να δώσει έμφαση στις καινούριες ανάγκες που δημιουργούν οι, έτσι κι αλλιώς, δύσκολες οικονομικές συνθήκες –και αφού πρώτα «προκλήθηκε» από ερώτηση δημοσιογράφου που πρώτος αυτός «πέταξε» μέσω του μικροφώνου του τα… γεμιστά– είπε το αυτονόητο: ξέρετε, και τα γεμιστά είναι επινόηση του ελληνικού λαού ώστε να τρώει πολύ φτηνά μια ελληνική οικογένεια…

Το ενδιαφέρον με το συγκεκριμένο θέμα εστιάζεται και στο εξής γεγονός: ότι ενώ το βίντεο με τις δηλώσεις της Φωτίου «κυκλοφορούσε» κανονικά μέσα στις ιστοσελίδες με το ρεπορτάζ –γεγονός που ανέτρεπε τις «δημοσιογραφικές μεταφράσεις»– μετά από λίγες ώρες… κόλλησε και αποσύρθηκε!

Προφανώς για να μείνει η λάσπη! Που μάλλον… πουλάει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου