Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΗ



Τον Χρήστο Κελέση τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Έχουμε βρεθεί μαζί σε δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε συναυλίες, στο γήπεδο με τον ΑΟΚ, σε πορείες, σε απεργίες, σε κοινωνικά κινήματα… Πρόκειται για ένα άτομο χαμηλών τόνων και αυτό που κύρια τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο και ως πολίτη είναι η έμφυτη σεμνότητα και οι κόσμιες και πολιτισμένες συμπεριφορές του. Πάνω απ’ όλα όμως, ο Χρήστος είναι ένας αγωνιστής δημοκράτης, κάτι που δε διστάζει να το εκφράζει συνεχώς με κάθε μέσο και τρόπο.

Αυτό το τελευταίο είναι που δε «συγχώρεσαν» οι τσαμπουκαλεμένοι παλικαράδες της Πατριωτικής Κίνησης και του την «έπεσαν» με την ίδια ακριβώς μέθοδο που χρησιμοποιούσαν ανέκαθεν οι πρόγονοί τους ταγματασφαλίτες και χαφιέδες. Προσάπτοντάς του την «κατηγορία» του «ανθέλληνα», μαζί με όλους εκείνους τους αλήτικους υπαινιγμούς που βγαίνουν από το πλούσιο ρατσιστικό και νεοναζιστικό τους απόθεμα. Και με αυτόν τον «πλούτο», τον «παρέδωσαν» (με φωτογραφία, παρακαλώ) ως «επικοινωνιακή βορά» στις εξτρεμιστικές διαθέσεις της αγέλης τους για τα… περαιτέρω. Και τι δεν του είπαν. «Άνθρωπο με ερωτηματικό», «περιορισμένης πνευματικής ευθύνης» (καθότι και… εγκέφαλοι, οι του λόγου τους), «παρατρεχάμενο του δήμου» κ.α.

Με τις λοιδορίες, το ψέμα και τη συκοφαντία να οργιάζει ως τακτική στις (ας πούμε) πολιτικές τους παρεμβάσεις, δε θα διστάσουν να του «φορτώσουν» και πράξεις που ουδέποτε διαπράχθηκαν από την πλευρά του. Διακατεχόμενοι από ένα (επιστημονικά ανεξιχνίαστο) «σύνδρομο ιδεολογικής καταδίωξης» και ψάχνοντας συνεχώς να βρουν (και να εφεύρουν) «εχθρούς και συνωμότες» από τις τάξεις των… εθνομηδενιστών, θα προβάλλουν από τη ρυπαρή τους ιστοσελίδα άλλο ένα φαντασιακό επεισόδιο… ελληνικού διωγμού!

Το πώς τώρα όλοι αυτοί οι τετραγωνοκέφαλοι που έχουν μετατρέψει την ελληνική γλώσσα σε ένα ατέλειωτο μουγκρητό μάς προέκυψαν ξαφνικά πιο Έλληνες από όλους εμάς, είναι κάτι που δε θα το λύσουμε σήμερα. Άλλωστε, ο καθείς και η… σημαία του. Αυτό που επείγει είναι ένα: η κοινωνία της πόλης να συναισθανθεί και να αντιμετωπίσει άμεσα τον κίνδυνο που προκαλεί ο άναρθρος φανατισμός των αρχηγών και των μελών της  συγκεκριμένης οργάνωσης. Και εξ αυτού, να τους «ταράξει στη νομιμότητα». Σύσσωμη. Με κοινό λόγο και κοινή δράση.

Και να μην αφήσει ποτέ μόνο του κανέναν Χρήστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου