Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

MAKIS ART



Τι κάνει κάποιος που δεν έχει να πει και να προτείνει κάτι σοβαρό και υπεύθυνο; Απλούστατο: το «ρίχνει» στη… διαβούλευση! Πετάει κι ένα βαρύγδουπο περί «βάσης για κοινωνικό διάλογο» και… καθαρίζει! Περιμένει τους… επιστήμονες των Συλλόγων και των Φορέων!

Ολοσέλιδο «κείμενο αρχών» κατέθεσε προχθές ο Μάκης Παπαδόπουλος κι ανάθεμά με αν μπόρεσα να καταλάβω «τι θέλει να πει ο ποιητής»! Που, στο κάτω–κάτω, την «παίζω» και στα δάχτυλα την έρμη (την ποίηση)! Για τέτοια «τρικυμία» σάς μιλάω και –μεταξύ μας– μόνον ένας Γερομάρκος θα μπορούσε να την… ανταγωνιστεί!

Όταν σε ένα «αυτοδιοικητικό μανιφέστο» δυόμιση (και) χιλιάδων λέξεων, οι μισές και παραπάνω «αφιερώνονται» σε γενικές και αόριστες διαπιστώσεις του στυλ είμαστε πολίτες της Καβάλας και των Φιλίππων και νοιαζόμαστε όπως όλοι για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας είναι απολύτως βέβαιο ότι ο συντάκτης του έχει χαθεί προ πολλού μέσα στις αερολογίες και τα νέφη. Και ειδικά όταν αρχίζει και εκείνα τα ΠΑΣΟΚολατρεμένα για τον άνθρωπο στο επίκεντρο (λες και επρόκειτο ποτέ να τεθούν στο επίκεντρο τα αιγοπρόβατα των Κορυφών), για συμφωνία αξιοπρέπειας, για ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, και για νέες αποστολές… Τύφλα να ‘χει ο Παπουτσής δηλαδή (ο βουλευτής καλέ, τον ξεχάσατε κιόλας;).

Εκεί όμως που τα «σπάει» ο Μάκης είναι στις… μικρές λεπτομέρειες. Ας πούμε, όταν πιάνει στο στόμα του τον Πολιτισμό! Του οποίου (Μάκη) δεν του αρκεί νέτος–σκέτος (για να τελειώνουμε με το βάσανο), θέλει να τον κάνει και… ταυτότητά του! Πώς; Διαβάστε: Καβάλα και Φίλιπποι (αυτό για όσους αμφιταλαντεύονται ακόμη… γεωγραφικώς) όλος μαζί ο δήμος (και ο ψωριάρης χώρια) θα αναδειχτούν ως πολιτιστικός και τουριστικός πόλος (αν είναι να αναδειχθούν, να αναδειχθούν, χαλάμε εμείς χατίρι του… πόλου;) με πανελλήνια και διεθνή διάσταση (μην πω και σε 3D), σημασία και απήχηση… Αυτό!!

Δεν ξέρω, αλλά εγώ έναν τέτοιο πολιτισμό, όχι μόνο ταυτότητα τον κάνω, μέχρι και τσιπάκι κάθομαι να μου τον φορέσουν κι ας με πουν και… αντίχριστο!

Όσο για τη νεολαία, εννοείται ότι το ενδιαφέρον γι’ αυτήν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή! Παρακολουθείστε (λέμε τώρα) σκέψη: Δημιουργούμε ειδικό πρόγραμμα μέτρων (σε επίπεδο… bazaar, να υποθέσω;) για την υποστήριξη νέων ανθρώπων στην εκπαίδευση (τρέμε Χεριστανίδη), στην εργασία (Βαγγέλαρε, πες αλεύρι), στην κοινωνική ζωή (φάε την σκόνη μου, Kostis) για την ένταξή τους στις παραγωγικές και αναπτυξιακές διαδικασίες του τόπου μας (μη σπρώχνεστε βρε, όλοι θα πάρετε!).

Αν δεν το έχετε καταλάβει, ο διάλογος ξεκίνησε. Πάσα προσφορά δεκτή. Ειδικά τώρα που γυρίζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου