Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΩΣ... ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μόνον αυτός ο αλητήριος θα μπορούσε να «ξεπλύνει» τον Αρτέμη Σώρρα! Το κατέχει καλά το σπορ. Προπονημένος άριστα στο είδος. Τους παίρνει εγκληματίες και απατεώνες και τους εξαγνίζει μέσα στην «ξανθιά» λάμψη του λάιφ στάιλ. Το έκανε με τον Μιχαλολιάκο, το έκανε με όλα τα μπουμπούκια της ακροδεξιάς (πολιτικά και… καλλιτεχνικά), το έκανε και τώρα με τον παρανοϊκό. Τον επικίνδυνο παρανοϊκό.

Ναι, έκατσα και είδα ολόκληρη την εκπομπή! Έπρεπε να τη δω! Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα. Μια δοκιμασία των αντοχών μου. Και το είχα κανονίσει από την αρχή: ήθελα να θυμώσω! Έπρεπε να θυμώσω! Αν έμενα απαθής, αν παρασυρόμουν από την «δολιοφθορά της ατάκας», αν, για λίγο έστω, έπιανα τον εαυτό μου χαλαρό και ευδιάθετο, θα είχα νικηθεί. Αμαχητί! Και δεν το ήθελα.

Ο βόθρος του ήταν και πάλι εκεί. Με τις ίδιες γνώριμες οσμές, τα ίδια γνώριμα λύματα. Μπόχα. Ο τυχοδιώκτης οικοδεσπότης, η ερεθιστική γλάστρα, ο ναζιστής! Τέλεια σύνθεση! Τέλειος συνδυασμός! Απόψε μιλάμε ανοιχτά! Έτσι είπε. Ναι, Θέμο μου, υπερθεμάτισε ο άλλος. Θέμο ΜΟΥ! Οποίο ξεβράκωμα! Οποία αλήθεια! Άλλωστε ειπώθηκε (και ξεκαθαρίστηκε) εξ αρχής: εδώ δεν γίνεται καμία διαμάχη… Αβρόχοις ποσί. ΟΛΑ!

Και έπειτα οι παρενθέσεις ανάμεσα στα ψέματα και τις σάχλες του επιτήδειου. Εγώ το βλέπω, σε πλησιάζει ο κύκλος, κάπου θέλει να σε μαντρώσει. Περιτύλιγμα αοριστίας. Ο «κύκλος»! Το «μάντρωμα». Οι κακοί; Οι διώκτες; Τι; Γι’ αυτό και η «προστασία». Εγώ δεν θέλω να σε παρασύρω να πεις πράγματα που θα σε ενοχοποιήσουν! Αλλά τι; Σε πράγματα που εξιτάρουν; Σε πράγματα που εντυπωσιάζουν; Σε πράγματα που κάνουν τον φασισμό… ψυχαγωγία; Αυτό;

Αυτό ακριβώς! Η φαιδρότητα της τηλεοπτικής ντουζιέρας στην υπηρεσία του σαλτιμπάγκου. Η Δημοκρατία, θυσία στον βωμό της ακροαματικότητας. Κανένα πολίτευμα δεν πέτυχε! Μικρά γελάκια και καταφατικό κούνημα του κεφαλιού. Έχουμε δημοκρατία Θέμο (μου); Μικρή παύση, δήθεν αμηχανία. Το ηδυπαθές γλάρωμα της γλάστρας… Ε, μία δημοκρατία την έχουμε… Πάσα ακριβείας για να «σκοράρει» ο ναζιστής ανενόχλητος!

Σταχυολογώ: Μας ορκίζουν ότι είμαστε σπορά του Γιαχβέ και του Αβραάμ… Έχουμε 650 θρησκείες στην Ελλάδα… Μας έχουν πείσει ότι είμαστε από το γένος του Δαρβίνου (!!!)… Τους Έλληνες στη Μικρά Ασία τους σκότωσαν οι Χαζάροι, οι Εβραίοι… Οι Οθωμανοί ήταν οι μπράβοι της Εκκλησίας… Η τράπεζα της Ανατολίας ονομάστηκε Τουρκία… Η Ελληνική Δημοκρατία είναι εταιρεία… Το τελευταίο, συνοδεία με το αστειάκι-συγκατάθεση του Θέμου(του): αυτό το καταλαβαίνουμε όταν πάμε στην εφορία!

Αυτόν τον Σώρρα «παρέδωσε» στο κοινό του. Τον «άνετο», τον «ελληναρά», τον «γαμάω»… Α, και τον ήρωα της Ρωσίας! Με τον φακό να ζουμάρει επιδέξια και διεισδυτικά επάνω στο μετάλλιο-απάτη. Η αποστολή εξετελέσθη! Και πάλι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου