Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΕΝΕΟΣ!



Τα όνειρά μου κόκκινα
τα όνειρά σου άσπρα
ρούχα μαζί που πλύθηκαν
κι έχουνε γίνει ροζ…

Ένας τραγουδοποιός με πέντε (βαριά - βαριά) «στρατευμένα» χιτάκια, ένας μετριότατος δημοσιογράφος με έφεση στις ραδιοφωνικές φάρσες, μία σκηνοθέτις κάποιου θεάτρου ονόματι Βυρσοδεψείο και ένας γλύπτης αγνώστου έργου. Με αυτούς στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ –συν τον σοβαρό και αξιοπρόσεκτο Μιχάλη Γρηγορίου–, προσδοκά να «χτίσει» το ενημερωτικό και πολιτιστικό της όραμα η κυβέρνηση της Αριστεράς. Κοινώς, την «κάτσαμε» για τα καλά, σύντροφοι!

Γιατί, αν ήταν να «λουστώ» Πρόεδρο τον Διονύση Τσακνή και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Λάμπη Ταγματάρχη, στράφι όλα. Τζούφια τα «ενημερωτικά αντάρτικα» των «ελευθέρων πολιορκημένων δημοσιογράφων», άδοξες οι συναυλίες συμπαράστασης στο προαύλιο του καταλυμένου Ραδιομεγάρου, τζάμπα κόπος οι πορείες και οι συγκεντρώσεις ενάντια στο πραξικοπηματικό «μαύρο. Και μεταξύ μας; Κρίμα τα ακροβατικά της Ραχήλ και οι τσαμπουκάδες της Ζωής!

Συγχωρέστε με, ρε σύντροφοι, αλλά αν σε έναν από τους πιο προνομιακούς χώρους για την Αριστερά, εσείς με το «καλημέρα» καταφέρατε και τα κάνατε θάλασσα και μαντάρα μαζί, τι καλό και γόνιμο μπορεί να προσδοκά ο κόσμος για τα υπόλοιπα; Όταν στο «ευκολάκι» γίνεσαι ρόμπα και περίγελος, στα δύσκολα και τα σύνθετα πώς θα ανταποκριθείς; Όταν από τους «συμβολισμούς» ακόμη έχεις «κάψει» όλα σου τα πλεονεκτήματα, πώς να ριχτείς στις «πράξεις» και τις «εφαρμογές»; Πώς να «ορθοποδήσεις»; Και πώς, εν τέλει, να αποδείξεις το «άλλο» και το «διαφορετικό»;

Γιατί, οκέι, γνωστές σε όλους οι «παρενέργειες» του 4%. Γνωστή και η συλλογική μετριότητα της κομματικής βάσης. Πόσο μάλλον η αντίστοιχη ατομική. Αλλά για την ΕΡΤ, δεν «ψαρεύεις» μέσα από το «κομματικό πελατολόγιο». Για την ΕΡΤ «ανοίγεσαι» στην κοινωνία. Ψάχνεις να βρεις τους καλύτερους που έχει ο τόπος. Τους πιο άξιους. Τους πιο χαρισματικούς. Αντ’ αυτών, η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τον Τσακνή και τον Ταγματάρχη –με τον δεύτερο να «κουβαλάει» εσαεί πάνω του το στίγμα της απόλυσης του Μανώλη Ρασούλη από την ΕΡΤ– κρίνοντας προφανώς ότι με αυτούς (και τους υπολοίπους) μπορεί να υλοποιήσει το «προοδευτικό της όραμα» για τη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Απλά, ενεός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου