Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΤΗΝΙΑ



Επικό! Το (σούπερ γαμάτο) luben.tv «τιμάει» τα 25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης, με ένα απάνθισμα των «καλύτερων» στιγμών της, ενδεικτικό δείγμα της πνευματικής και αισθητικής μας σαπίλας. Άλλο τόσο, της κατρακύλας και της παρακμής αυτού του τόπου.

Οι διαχειριστές του σάιτ, δεν ασχολούνται διόλου με τη «σοβαρή» πλευρά του θέματος. Δεν κάθονται να απαριθμήσουν (και να μας θυμίσουν) τα εκατοντάδες παραδείγματα του ευτελισμού της δημοσιογραφίας, ούτε και τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκε όλα αυτά τα (τραγικά) χρόνια η κοινή γνώμη. Για παράδειγμα, στο αφιέρωμα δε θα βρείτε την «ηχητική επέμβαση» του MEGA στο βίντεο που καταγράφει τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Δε θα βρείτε τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών από τους κανίβαλους των ειδήσεων (και τους εντολοδόχους του Λοβέρδου). Δε θα βρείτε τους αλητήριους του ΣΚΑΪ να λένε ότι τον Φύσσα τον σκότωσαν για το… ποδόσφαιρο. Δε θα βρείτε τον ξεδιάντροπο (και μετέπειτα και υπουργό Πολιτισμού!) Πάνο Παναγιωτόπουλο να τρατάρει πίτσες στον Λεβέντη. Ούτε φυσικά το τσίρκο με τις δημοσκοπήσεις και τα exit polls

Τι κάνουν; Επιλέγουν να ασχοληθούν με τον «πάτο»! Να «πιαστούν» από τη «χαλαρή» πλευρά της υπόθεσης για να δώσουν «βάθος» στον εξευτελισμό! Να «τιμήσουν» τους τριτοδεύτερους για να αναδείξουν την διείσδυσή τους στη καθημερινή μας κουλαμάρα. Με δυο λόγια, πρόκειται για την απόλυτη «παρέλαση» του «εθνικού μας γούστου», το «βηματισμό» της οποίας πληρώσαμε (και πληρώνουμε) πανάκριβα.

Κατά βάθος, τα 25 βίντεο του «αφιερώματος» προκαλούν έντονη θλίψη. Όσο προχωράς προς τα κάτω, η «πλάκα» και ο «χαβαλές» εξανεμίζονται. Η ελαφρότητα και το «ανώδυνο» δίνουν τη θέση τους στη μελαγχολία. Ένα συναίσθημα ασφυξίας αρχίζει να σε κυκλώνει! Ειδικά όταν «πιάνεις» και τον εαυτό σου συνένοχο της κατάντιας. «Ματάκια» της πλέμπας!

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η δικιά μας ανοχή έδωσε χώρο στις «γλάστρες» και τα «φυτά». Αυτά μας «γλύκαναν» την ευμάρεια. Τα ξέκωλα των πρωινάδικων και οι ξεφωνημένοι του μεταμεσονύχτιου. Οι πουδραρισμένες περσόνες του Κυριακού και οι κακόμοιροι κομπάρσοι της Πάνια. Και ο Κάτμαν να μας δίνει συνεχώς άλλοθι ανωτερότητας. Εκεί βάλαμε το δείκτη. Εξημερωμένοι απόλυτα με το τέρας. Γι’ αυτό και ίδιοι…

Που πάει να πει: εμείς το εμφυσήσαμε το νέφος!

Το «πανηγύρι» της 25ετίας (ή σωστότερα, μέρος αυτής) στο: http://luben.tv/nihilpop/popstream/66009  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου