Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ



Το να είσαι άσχετος, ανιστόρητος και απληροφόρητος, δεν είναι κακό. Ούτε και να διακατέχεσαι από σύνδρομα, εμμονές και θέσφατα που σε «ανέθρεψαν» πολιτικά. Ούτε ο πρώτος θα είσαι ούτε ο τελευταίος. Το κακό αρχίζει όταν οι ασχετοσύνες και τα σύνδρομα εκφέρονται δημόσια με τη σιγουριά επαΐοντα!

Ζωντανό παράδειγμα «ξερολιάς» και «βεβαιότητας», ο σχολιασμός του (φίλτατου) Μανώλη Φραντζεσκάκη στο facebook με αφορμή την απάντηση (και όχι «δήλωση») που έδωσε ο υπουργός Παιδείας στον Νίκο Χατζηνικολάου, σε ερώτηση βασισμένη επάνω σε ένα παλιό του άρθρο στην Αυγή (άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν από οκτώ χρόνια!) σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων. Ποιος είδε τον Μανώλη και δεν τον φοβήθηκε! Άστραψε και βρόντηξε ο «πατριωτισμός» του. Υπερ-έλλην και βάλε… Και όλοι οι αριστεροί, στη σούμα του ανθελληνισμού!

Αντιγράφω το «πόνημα» και επανέρχομαι:  

Ανθελληνική ,προκλητική και εθνικά επικίνδυνη η θέση Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων.. Το γεγονός δε ότι αυτή εκφράζεται από τον υπουργό παιδείας την καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη για τα εθνικά μας πιστεύω... Με προβληματίζει ακόμη ότι η θέση εκφράστηκε την ημέρα γέννησης του ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ και λίγες ημέρες μετά την 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ αλλά και την 29η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ημέρα των αγνοουμένων Κυπρίων!!! Αντί ο «Έλληνας» υπουργός της παιδείας να κάνει αναφορά για το τι σημαίνουν για τους απανταχού Έλληνες οι συγκεκριμένες ιστορικές ημερομηνίες επέλεξε να υποβαθμίσει την γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους... Η μη αποπομπή του από την κυβέρνηση σημαίνει ότι η θέση του είναι και θέση του Τσίπρα... Όσο για «έτερο Καππαδόκη» και «υπερπατριώτη» Πάνο Καμμένο τοποθετήσεις του στυλ δεν συμφωνούμε με τον υπουργό παιδείας είναι «φρου φρου και αρώματα». Η καθαρή πατριωτική θέση που είναι αποδεκτή και βάζει «κόκκινη γραμμή» είναι ή διώχνεται τον Φίλη ή φεύγω εγώ από την κυβέρνηση.. Αλλά η «καρέκλα» είναι πάνω απ΄ όλα για τον Πάνο. Πάντως προσωπικά η θέση η Φίλη μπορεί να με εξοργίζει αλλά δεν με εκπλήσσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της αριστεράς εκφράζει ανθελληνική θέση. Θυμίζω την θέση του ΚΚΕ για «Μακεδονία του Αιγαίου», δημοσιεύματα της Αυγής για τα Ίμια ότι είναι Τουρκικά, την θέση Ρεπούση για την Μικρασιατική καταστροφή, την συμμετοχή της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σε εκδηλώσεις της δήθεν «Μακεδονικής» νεολαίας των Σκοπίων.. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι οι «σύντροφοι» είναι διεθνιστές και οι αντιπατριωτικές θέσεις είναι στο DNA τους!!!

Είναι πασιφανές ότι η ενημέρωση του Μανώλη Φραντζεσκάκη –που ξέχασα να πω ότι είναι και κορυφαίο στέλεχος της τοπικής κομματικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας– βασίζεται στις μπούρδες και τα ψέματα που κατά κόρον εκτοξεύουν οι ιστότοποι της «ιδεολογικής του αρεσκείας». Και ειλικρινά, μέχρις εδώ, ουδέν το μεμπτόν και το παράξενο. Ο καθείς και τα… σάιτ του (για να παραφράσω και τον Ελύτη που με έμφαση μνημονεύει). Από τη στιγμή όμως που υπάρχει υιοθέτηση και δημοσιοποίηση αυτών των απόψεων, μοιραία αποκτούν και τη δικιά του ταυτότητα και υπογραφή!

Τι –εμμέσως πλην σαφώς– «υπογράφει» ο Μανώλης Φραντζεσκάκης; Αβίαστα και ασυλλόγιστα, όλα όσα οι «έμποροι της εθνικοφροσύνης» διαλαλούν εδώ και μέρες εις βάρος του Νίκου Φίλη, ο οποίος –και ασχέτως αν ο ίδιος σπανίως φροντίζει να «ζυγίσει» τον δημόσιο λόγο του– σε καμία περίπτωση δεν αμφισβήτησε την καταστροφή, τις σφαγές και τον εκτοπισμό των Ποντίων. Μα σε ΚΑΜΙΑ! Το αν τώρα σε μερικούς δεν αρέσει το ότι οι ιστορικοί και οι μελετητές (άλλως και οι «καθ’ ύλην αρμόδιοι») έχουν «οριοθετήσει» νομικά και πολιτικά τις έννοιες «γενοκτονία» και «εθνοκάθαρση» και επιμένουν να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια (ή οπουδήποτε αλλού) τις αποφάσεις του ΟΗΕ (στον οποίο η Ελλάδα συμμετέχει από τα… γεννοφάσκια του), αυτό είναι κάτι που υπερβαίνει την κοινή λογική. Γι’ αυτό άλλωστε και οι περισσότερες αντιδράσεις εμπεριέχουν έντονα το στοιχείο του θυμικού. Κατ’ επέκταση και της πατριδοκαπηλείας!

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να προτείνω στον Μανώλη Φραντζεσκάκη να ρίξει μία ματιά στο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού (το οποίο διδάσκονταν και επί «δικών του κυβερνήσεων»), στο κεφάλαιο Γενοκτονίες των Λαών. Αν το πράξει, θα διαβάσει και αυτό:

Η είσοδος του 20ού αιώνα συνοδεύτηκε από έξαρση του εθνικισμού σε όλες τις βαλκανικές χώρες. Οι μειονότητες θεωρήθηκαν απειλή για την εθνική ομοιογένεια και επιδιώχθηκε είτε να αφομοιωθούν είτε εναλλακτικά να εκδιωχθούν ή να εξαλειφθούν. Με άξονα αυτή τη γενική αρχή κινήθηκαν όλα σχεδόν τα βαλκανικά κράτη. Ιδιαίτερα όμως στην Οθωμανική Αυτοκρατορία οι διώξεις εναντίον των μειονοτικών ομάδων πήραν δραματικό χαρακτήρα. Προηγήθηκε η γενοκτονία των Αρμενίων. Ακολούθησαν η σφαγή και ο συστηματικός διωγμός των Ελλήνων του Πόντου και της Δυτικής Μικράς Ασίας την περίοδο 1914-1922, που προσέλαβαν τις διαστάσεις γενοκτονίας…

Δεν ξέρω αν ο Μανώλης Φραντζεσκάκης έχει την ικανότητα να διακρίνει τη «λεπτομέρεια» που κρύβει η φράση: προσέλαβαν τις διαστάσεις γενοκτονίας (κάτι που θα δήλωνε και το βαθμό της πολιτικής του ωριμότητας), αλλά νομίζω πως θα του φανεί αρκετά χρήσιμη ως προς το να μην προτρέχει. Καθ’ ότι πάντα θα ισχύει το: έχουν γνώσιν οι φύλακες!

Υ.Γ.:
Επειδή το σχόλιο του αγαπητού Μανώλη, αφήνει πολλά «ανοιχτά μέτωπα», θα επανέλθω σε περίπτωση «πρόκλησης». Την οποία και… παρακαλώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου