Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΖΟ



Διαβάστε επιχείρημα δημάρχου που είναι αντίθετος με την εγκατάσταση Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην περιοχή του. Διαβάστε και φρίξτε: Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου έχουν εγκατασταθεί μόνιμα εδώ και 17 χρόνια Ρομά, λειτουργεί το ΚΕΘΕΑ, ο σταθμός βιολογικού καθαρισμού, μαζί με ρυπογόνες βιομηχανίες. Δεν γίνεται όλα να είναι εδώ...!!!

Ακριβώς έτσι! Ο δήμαρχος του δήμου Δέλτα (στην αυτοδιοικητική ευθύνη του οποίου ανήκουν οι περιοχές των Διαβατών, της Σίνδου, της Μαγνησίας και του Καλοχωρίου) βγαίνει και ταυτίζει τις βιομηχανίες και τον σταθμό του βιολογικού με το… ΚΕΘΕΑ, θεωρώντας το (προφανώς) κάτι σαν… ρύπο! Για τόσο μπάζο μιλάμε!

Αυτό που άλλοι δήμαρχοι θα το θεωρούσαν ευλογία για τον δήμο τους, ο άμπαλος το «χρησιμοποιεί» ως αντιεπιχείρημα στην πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει στα όρια του δήμου του χώρο εγκατάστασης προσφύγων. Αντί να το θέσει ως παράδειγμα και πρότυπο λειτουργίας, τολμάει και το τσουβαλιάζει με τα «μακεδονικά κόπρανα» και με τις τρισάλθιες και ανεξέλεγκτες βιομηχανίες του (υποψιάζομαι) δικού του «αναπτυξιακού γούστου».

Μπάζο και ρατσιστής μαζί, ολόιδιος με το «ιδεολογικό του σινάφι»! Ίδιος κι όμοιος με αυτούς που θεωρούν τους Ρομά «κατώτερη φυλή», ίδιος κι όμοιος με αυτούς που προτείνουν οι τοξικομανείς να στειρώνονται και να κλείνονται στα Μακρονήσια και τις Σπιναλόγκες, ίδιος κι όμοιος με τα νεοδημοκρατικά μπουμπούκια τύπου Άδωνι, Βορίδη και Πλεύρη που κάποτε ζητούσαν να μπουν ηλεκτροφόρα καλώδια και νάρκες στα σύνορα! Ίδιος κι όμοιος και με όλους αυτούς που βλέπουν πρόσφυγες και παιδιά να πνίγονται και… σπάνε πλάκα!

Το λένε: όπου λιγοστεύει η μόρφωση, η κακογουστιά και ο πολιτισμός, θεριεύει ο φασισμός! Εντός μας, εκτός μας… παντού! Γι’ αυτό, αρκεί ένα πέρασμα από την περιοχή που διοικεί ο εν λόγω δήμαρχος για να διαπιστώσει κανείς πόσο… Κουστουρίτσα είναι η όλη κατάσταση! Πόσο τριτοκοσμικά βαλκανική και πόσο νεοελληνικά βάρβαρη! Και μέσα σε ποια τσαπουτσουλιά και σε ποια ασχήμια ζουν οι κάτοικοι. Κι επειδή ο μόνος χώρος στην περιοχή που μπορεί κάποιος να ανασάνει και να νιώσει ελεύθερα, ανθρώπινα και ζεστά είναι η κοινότητα της Ιθάκης του ΚΕΘΕΑ, επειδή εκεί η Δημοκρατία και η Κοινότητα είναι ουσία και όχι λέξεις, φυσιολογικό και μοιραίο είναι να απαξιώνεται από τους «ανύπαρκτους» και τους «τυχαίους». Γιατί, ό,τι είναι πάνω από τον «νάνο εαυτό τους», ό,τι τους ξεπερνάει, πρέπει να «σβήνει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου