Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΣΟΥΡΓΕΛΑ!



Καμία άδεια ρε! Φτιάξτε μια καλή και δημοκρατική ΕΡΤ και τέλος! Κανένας δεν την έχει ανάγκη αυτήν την ξευτίλα και αυτόν τον ξεπεσμό με τα κανάλια τους. Κανένας! Από συνήθεια (που έγινε αρρώστια) κάθεται και τους βλέπει ο κόσμος. Τίποτε δεν θα μας λείψει αν κλείσουν οριστικά τα μαγαζιά του Μπόμπολα, του Ψυχάρη, του Κυριακού, του Αλαφούζου και του Κοντομηνά. Ούτε τα πουτανάδικα της ψυχαγωγίας τους έχουμε ανάγκη ούτε τις φτηνιάρικες και νευρόσπαστες σειρές τους ούτε τα κουζινικά τους ούτε τις τριτοκλασάτες περσόνες της εθνικής μας παρακμής. Τ Ι Π Ο Τ Ε!!!  Πόσο μάλλον την καταρρακωμένη και ανυπόληπτη ενημέρωσή τους!

Ξέρω τον αντίλογο: εμείς δεν είμαστε Βόρεια Κορέα! Εμείς έχουμε δημοκρατία, πλουραλισμούς, δικαιώματα, ελευθερίες, αγορές! Εμείς έχουμε Σύνταγμα! Το είπε και ο Λοβέρδος! Το τόνισε και ο Θεοχάρης! Μην τολμήσετε, φώναζαν, κουνώντας πέρα-δώθε το απειλητικό τους δαχτυλάκι. Οι θλιβεροί! Τι νόμιζαν; Ότι έχουν να κάνουν με το ακροατήριο της Σκορδά, του Λιάγκα, του Μπογδάνου και της Μελέτη; Ότι απευθύνονται στους ηδονοβλεψίες θεατές του τρισάθλιου Θέμου; Ή σε τίποτε «τελειωμένους» από την πνευματική πρέζα που κερνάνε οι ρέπλικες του Κωστόπουλου;

Τι να μην τολμήσουν, Αντρέα μου και Χάρη μου; Το Σύνταγμα το ίδιο «λέει» να κλείσουν! Αυτό «φωνάζει» χρόνια ολόκληρα, κλείστε τα! Αυτό! Δεν το «ακούγατε»; Δεν έτυχε ποτέ να το «ξεσκονίσετε» από τις αράχνες της διαπλοκής; Να πάρετε έστω μια τζούρα ανάγνωσης; Κάτι που να σας χαλαρώσει; Νά, ας πούμε αυτό:

O άμεσος έλεγχος του Κράτους, (επί των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών) έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.

Βλέπετε μέσα σε αυτές τις γραμμές του Συντάγματος κανένα MEGA, κανέναν Αnt1, κανένα STAR, κανέναν ΣΚΑΙ, κανέναν ALPHA; Είδατε εσείς πουθενά «προϊόντα λόγου και τέχνης» στην ιδιωτική τηλεόραση; Κάτι που να συμβάλλει στην «πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας»; Κάτι, τέλος πάντων, για «σεβασμό» και «ανθρώπινες αξίες»; Αν τα «είδατε», έχετε κάθε λόγο να τσιροκοπάτε και να ωρύεστε. Πείτε το μας όμως! Πείτε μας ότι για εσάς πολιτισμός και τέχνη είναι οι Πάνιες, οι Σεφερλήδες και οι Μενεγάκηδες! Οι τιγκαρισμένες στο λουλουδικό και το σκυλάδικο πίστες του Αnt1. Οι πρωινές και μεσημεριανές πασαρέλες ξετσιπωσιάς και οι δημόσιες εκπορνεύσεις των ημίγυμνων κορασίδων! Αυτά πείτε μας και αφήστε το Σύνταγμα στην ησυχία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου