Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ... ΓΑΡΓΑΡΑ!



Ουπς! Τι έχουμε εδώ, σύντροφοι; Την κατάπιαν τη γλώσσα τους οι «καθαρόαιμοι αριστεροί» της ΛΑΕ; Μούγκα; Γαργάρα; Πού είναι όλα εκείνα τα ωραία που εκστόμιζε πριν λίγες ημέρες η «αγάπη» μου η Αλεξάνδρα ενάντια στους «πουλημένους» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Πού πήγαν οι μπηχτές και οι ειρωνείες της ενάντια στον Γιώργο Παπαφιλίππου; Γιατί τόση ησυχία; Ή μήπως τώρα προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια από την γκάφα του επαναστατικού τους αυθορμητισμού και το έριξαν σε… γόνιμη αυτοκριτική;

Ναι καλέ, γι’ αυτήν την αθώωση των 74 ναυτεργατών και πολιτών από τη Θάσο μιλάω! Αθώωση που –κοίτα να δεις μέγα κακό που μας βρήκε!– στηρίχτηκε πάνω στον Νόμο που ψήφισαν οι «πουλημένοι»! Καταπίνετε το φαρμάκι, σύντροφοι; Τι θα βγουν να πουν τώρα οι λαλίστατοι στο fb; Τι θα αναρτήσει η Τσανάκα στον τοίχο της; Γιατί για συγνώμη, δεν το κόβω! Έχει και η τσίπα τα όρια της! Αλλά μία δημόσια ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της δίκης; Ένας «αγωνιστικός χαιρετισμός» για τη μεγάλη εργατική νίκη; Μία αναφορά, βρε παιδί μου! Κάτι τέλος πάντων…

Αμ δε! Το κομματικό πείσμα να είναι καλά και η ιδεολογική αλαζονεία! Χαρακτηριστικά και συνήθειες που δεν σε αφήνουν να ξεμυτίσεις ρούπι από τις «αλήθειες» σου. Κι ας σε «κερνάνε» συνέχεια πίκρες και άκυρα.

Αυτό ακριβώς που συνέβη και με εκείνην την (από απίθανη έως κατάπτυστη) ανακοίνωση της τοπικής ΛΑΕ που, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο συντάκτης της θεωρούσε σχεδόν βέβαιες τις καταδίκες όλων όσων θα δικάζονται με τη κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, βάσει της (κατά την γνώμη τους) «εκτρωματικής τροπολογίας» του άρθρου 292 του Ποινικού Κώδικα. Τόσο σίγουροι και βέβαιοι, που να λες: θέλει η ΛΑΕ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!

Τώρα όμως που ο δικαστής αποδείχθηκε καλύτερος αναγνώστης των «νομικίστικων τερτιπιών» και έπαυσε (και για τις έξι υποθέσεις) την ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων ναυτεργατών και των υπολοίπων συμπολιτών μας (στηριζόμενος πάνω ακριβώς στην τροπολογία που ψήφισαν οι «νέο-μνημονιακοί βουλευτές»), σιγή βυθού! Λες και δεν έγινε τίποτε!

Όμως, τα γραπτά μένουν. Και μας καταδιώκουν! Αφήστε που γι’ αυτά δεν προβλέπονται και… τροπολογίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου