Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΑΞΕΙΣ... ΠΥΡΟΒΟΛΗΤΩΝ, ΜΕΡΟΣ Β'



Με μία μικρή απάντηση στο προσωπικό μου blog, ο κύριος Κωνσταντίνος Τόνιος παίρνει θέση απέναντι στα όσα περί του ιδίου (και των συν αυτώ) περιέλαβα στο κείμενο της περασμένης Δευτέρας. Για λόγους που άπτονται των κανόνων δεοντολογίας και προς γνώσιν των αναγνωστών της Νέας Εγνατίας που δεν έχουν πρόσβαση στους διαδικτυακούς τόπους, κρίνω σκόπιμο να αναδημοσιεύσω τις απόψεις του και εδώ.

Με ενημέρωσαν κ. Γαμβρέλη για το κείμενό σας εδώ και στην εφημερίδα, για τα όσα αναφέρετε... Η αλήθεια είναι ότι σπάνια μπαίνω στον κόπο να σας απαντήσω. Δεν μου κάνουν όμως καμία έκπληξη τα σχόλια σας, διότι χωρίς να είστε δημοσιογράφος προσπαθείτε να ασκήσετε δημοσιογραφία και εσείς ως γνωστός φεισμπουκάκιας περνώντας πολλές φορές γενεές δεκατέσσερις διαφόρους πολιτικούς η επωνύμους συμπολίτες μας. Και για να μην μακρυγορώ θα σας πω μόνο ότι για όσα λέω έχω και την ευθύνη των όσων λέω...

Επειδή εσείς εκεί στην "αριστερά" που ανήκετε, έχετε μάθει να κοροϊδεύετε τον κόσμο λέγοντάς του ότι είστε "αλληλέγγυοι" και με ελαφρά την καρδία λέτε ας έρθουν στην Καβάλα οι λαθρομετανάστες-πρόσφυγες, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιοί είστε εσείς, διότι σε όσα θα συμβούν θα πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας, πράγμα το οποίο δεν το κάνετε ποτέ... Έτσι και εμείς ως πολίτες αυτής της πόλης λαμβάνουμε τα μέτρα μας... Αν έλεγα σε όλους αυτούς που ενδεχομένως θα βάλουν την υπογραφή τους η θα δώσουν την ψήφο τους στο δημοτικό συμβούλιο να μου υπογράψουν ενα κείμενο οτι δεν θα συμβεί τίποτε στην πόλη από τους λαθρομετανάστες -πρόσφυγες θα το έκαναν? Όχι.. Οπότε ας είναι και λίγο "σφιγμένοι" διότι δεν είναι μόνοι στην Καβάλα...

Αν θέλετε και κάποια άλλη διευκρίνηση πάλι εδώ είμαστε.

Τόνιος Κωνσταντίνος
Πολίτης και γονέας τριών τέκνων.

Κύριε Τόνιε,

Χαίρομαι που έχετε φίλους που ενδιαφέρονται για εσάς και σας ενημερώνουν άμεσα για τα όσα σας αφορούν και σας συμπεριλαμβάνουν. Και είναι άλλη τόση η χαρά μου που «σπάσατε το εμπάργκο» της σιωπής σας και μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε. Είναι αλήθεια ότι κάτι τέτοιες «σπανιότητες» με… ανεβάζουν.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών, να σας ενημερώσω ότι δεν υπήρξα (και δεν δήλωσα) ποτέ δημοσιογράφος. Το ότι εσείς συγχέετε το ρόλο ενός αρθρογράφου-συνεργάτη μίας εφημερίδας με τον δημοσιογραφικό ρόλο, είναι κάτι που ΚΑΙ άγνοια δηλώνει ΚΑΙ σύγχυση. Και επίσης, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι η σχέση μου με την αρθρογραφία, προηγείται χρόνους πολλούς αυτής με το facebook.

Το ότι όμως θα φτάνατε και στο σημείο να νιώθετε ενοχλημένος επειδή κατά τη γνώμη σας περνάω πολλές φορές γενεές δεκατέσσερις διαφόρους πολιτικούς η επωνύμους συμπολίτες, ειλικρινά με… ξεπερνάει! Να θυμίσω μήπως τον τρόπο με τον οποίο απευθύνεστε ΕΣΕΙΣ στους «πολιτικούς και τους επώνυμους»; Να μπω στον πειρασμό να προβάλλω τις βρισιές και τις κατάρες (ακόμη και τις απειλές) που κατά καιρούς εκστομίζετε μέσω των διαδικτυακών σας παρεμβάσεων; Και επειδή, ακόμη και οι «δεκατέσσερις γενεές» έχουν πρόσημο ποιότητας και αισθητικής, σας προσκαλώ (και σας προκαλώ) προς σύγκριση. Και εδώ είμαστε…

Κρίνοντας ότι ο διάλογος μαζί σας για το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών είναι εκ προοιμίου αδιέξοδος, επιτρέψτε μου να μην… παρασυρθώ. Μόνο τρεις επισημάνσεις-παρατηρήσεις πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος:

Πιθανόν να μου διαφεύγει, αλλά έχω την εντύπωση ότι εσείς που τόσο κόπτεστε για «ευθύνες», ακόμη να αναλάβετε αυτές που σας «αναλογούν» για τις παράνομες πράξεις των καθ’ ημάς… συμ-πατριωτών! Για να μην πω σκέτο… «πατριωτών»! Εκτός και αν και στην εγκληματικότητα ισχύει φυλετικός διαχωρισμός. Και για να σας «προβοκάρω»: εσείς, άραγε, θα υπογράφατε ένα κείμενο που θα εγγυόταν ότι δεν θα συμβεί τίποτε στη πόλη από έλληνες;

Αν με τη φράση λαμβάνουμε τα μέτρα μας ως πολίτες αναφέρεστε στον απλό νοικοκύρη ο οποίος, για τους δικούς του λόγους (και φόβους), παίρνει μέτρα που εξασφαλίζουν τη «θωράκιση» του σπιτιού του και της οικογένειάς του από κάθε είδους «εισβολή», τότε πρόβλημα ουδέν και μαζί σας. Το πρόβλημα (και το κακό) ξεκινάει όταν στο πίσω μέρος του μυαλού, κυοφορείται η ιδέα του… κουμπουροφόρου! Και από τέτοιες ιδέες, δεν το «βλέπω» να είστε και τόσο φειδωλός!

Τέλος, μάταιος κόπος να προσπαθείτε μέσω του σφιγμένοι να «μαζέψετε» τα όσα ως «κοινωνικό μήνυμα» διαχέει το σχόλιο σας περί «πυροβολισμών». Μάταιος και ανειλικρινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου