Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΨΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΕΔΡΕ...



Κάτσε τώρα, Άγγελε, γιατί μ’ έχεις καταμπερδέψει. Σηκώθηκες προχθές στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητήριου και, απευθυνόμενος (κυρίως) προς τους βουλευτές της κυβέρνησης, είπες ότι: θα είμαστε απέναντί σας και θα σας χαρακτηρίσουμε ανεπιθύμητους, όπως κάναμε με τους προκατόχους σας, αν πάτε να περάσετε κάτι που είναι αντίθετο με τα συμφέροντας των επιχειρηματιών…

Εγώ μαζί σου, βρε Άγγελε, σε αυτά τα… επαναστατικά, αλλά θα μου επιτρέψεις μία μικρή και άδολη παρατήρηση: εφ’ όσον έχεις ήδη χαρακτηρίσει κάποιους ανεπιθύμητους, πώς συνεχώς και αδιαλείπτως τους καλείς στις εκδηλώσεις του φορέα που ως πρόεδρος εκπροσωπείς; Γιατί εγώ που παρακολουθώ με μανία τα… δρώμενα, δεν είδα να απουσιάζουν από πουθενά εκείνοι που τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν βάλει την υπογραφή τους σε νόμους και αποφάσεις που ΚΑΙ την
επιχειρηματικότητα έχουν διαλύσει ΚΑΙ τον νομό της Καβάλας τον κατάντησαν από πρωταγωνιστή σε κομπάρσο της Περιφέρειας. Όλοι τους, πρώτη μούρη και καλοδεχούμενοι!

Γι’ αυτό, με όλη την αγάπη, κρύβε λόγια. Δεν σε παίρνει! Ή για να το πω πιο… σικ, δεν έχεις την έξωθεν καλή μαρτυρία! Που σημαίνει, αν ήθελες να «πουλήσεις μαγκιά» στους τωρινούς, έπρεπε να είχες «καθαρίσει» με τους προηγούμενους. Δεν το έκανες, το «κλείνεις» και πας παρακάτω.

Θα μου πεις, υπάρχει και αυτό το… ιδεολογικόν που μας ορίζει! Σωστά! Πρώτη φορά τους βρήκες απέναντί σου τους «κρατιστές», κάτι το εντυπωσιακό έπρεπε να βρεις για να τους τα «ρίξεις». Κι επειδή όλα αυτά με τα νούμερα και τα ποσοστά, κομματάκι κουραστικά και επαναλαμβανόμενα είπες να την «δεις»… αγανακτισμένος!

Αλλά και πάλι «δεύτερος», καλέ μου Άγγελε. Καμία πρωτοτυπία! Γιατί, αν θυμάσαι, εκείνοι που διέπρεψαν στο σπορ των «επικηρύξεων (και με τους οποίους τώρα ταυτίζεσαι), ήταν οι «λαϊκιστές των πλατειών» με τους οποίους εσύ… καμία σχέση! Ούτε από μακριά δεν ήθελες να τους δεις! Και πώς αλλιώς, όταν στη θέση των «ανεπιθύμητων» εκείνων των καιρών ήταν οι κομματικοί σου ομογάλακτοι. Άλλοι καιροί, άλλα ήθη, άλλες… καταδιώξεις!

Και μιας και το έφερε η κουβέντα, ας μην το αφήσω στα… αζήτητα: τα 60 και τα 80 ευρώ αύξηση στους δημόσιους υπαλλήλους, Άγγελέ μου, δεν θα «ταξιδέψουν» για Ελβετίες μεριά και Λινχεστάιν. Στην αγορά και τις επιχειρήσεις θα πέσουν. Κι αν δεν με πιστεύεις, ρώτα και στα… Public!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου