Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΜΠΑΘΕΙΑ Ή... ΓΡΑΜΜΗ;




 Αναμφίβολα, τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι της Λαϊκής Ενότητας έχουν κάθε δικαίωμα (και λόγο) να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση. Και την πιο αυστηρή, μάλιστα! Εξ άλλου, τους «ακολουθεί» (και τους «προστατεύει») το άλλοθι της… καθαρότητας! Ενδεχομένως και αυτή η «πολιτική αγνότητα» που διακρίνει τα μειοψηφικά ρεύματα της Αριστεράς. Τώρα πια μπορούν να μιλούν εκ τους ασφαλούς και με όλες τους τις «βεβαιότητες» ενδυναμωμένες! Αυτό όμως που δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν είναι να προσαρμόζουν την αντικυβερνητική τους στρατηγική στα ψεύδη, τις «φήμες» και τις «διαρροές» που βρίσκονται ανεξέλεγκτα σκορπισμένες στο διαδίκτυο. Και να τις υιοθετούν χωρίς καμία επεξεργασία και διασταύρωση, «ανεμίζοντάς» τες ωσάν «παντιέρες αντεπίθεσης»!

Τα παραδείγματα είναι πολλά και καθημερινά! Θα πρόσθετα, και ενδεικτικά της αντιπολιτευτικής πενίας που διακρίνει τους  συντρόφους της ΛΑΕ. Ας «δώσω» όμως δύο από αυτά που «κυκλοφορούν» το τελευταίο διάστημα.

Τίτλος του πρώτου, ο ΣΥΡΙΖΑ ποινικοποιεί τους αγώνες στα διόδια και στις εθνικές οδούς. 3 χρόνια φυλακή στους παραβάτες! συνοδευόμενος από τις παρακάτω «λεπτομέρειες»: Με μια περίεργη διάταξη που ενσωματώθηκε στο νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης ποινικοποιούνται οι κινητοποιήσεις όταν αυτές παρεμποδίζουν τη λειτουργία «κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητοδρόμου, σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλεγράφου που προορίζονται για κοινή χρήση». Οι ποινές φυλάκισης κυμαίνονται από ένα έως τρία έτη . Κατόπιν των παραπάνω ποινικοποιούνται οι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και διοδίων, τα μπλόκα των αγροτών, οι απεργίες στα ταχυδρομεία, καθώς και κάθε κατάληψη κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία ακόμη και οι πορείες στον δρόμο.

Είναι όμως έτσι; Σας παραπέμπω στα επίσημα κείμενα προς εξαγωγή έγκυρων και ασφαλών συμπερασμάτων!

Στο άρθρο 28 αναφέρεται: Αν η παρεμπόδιση της λειτουργίας της κοινόχρηστης εγκατάστασης δεν ήταν σημαντική, ιδίως εφόσον δεν ήταν μεγάλη διάρκειας ή έκτασης, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης μέχρι έξι μήνες. Να το επαναλάβω; Ποινή φυλάκισης, έξι μήνες! Και παρακάτω, στο άρθρο 30: Το δικαστήριο όσον αφορά τα πλημμελήματα των άρθρων 290 και 292 δύναται να απαλλάξει τον δράστη από την ποινή, εφόσον πεισθεί ότι ο κίνδυνος που μπορούσε να προκληθεί ή προκλήθηκε ήταν ασήμαντος ή ότι δεν χρειάζεται να επιβληθεί ποινή, αν ο δράστης τέλεσε τη δράση για προάσπιση μείζονος κοινωνικού συμφέροντος.

Θέλετε τώρα και τον επίλογο του ρεπορτάζ; Ιδού: Αξιοσημείωτο είναι ότι από όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα την διάταξη εντόπισε μόνο η Λαϊκή Ενότητα η οποία έβγαλε και ανακοίνωση…

Της ίδιας «αντιπολιτευτικής ποιότητας» είναι και η «εν θερμώ» κοινοποίηση του ρεπορτάζ από κάποιον ιστότοπο (κάτι μεταξύ σκυλολάιφστάιλ και παραπολιτικής) ονόματι… Parlapipas με τίτλο: Ο λαός πεινάει και οι υπαίτιοι ζητούν αναδρομικά. Από πού ορμώμενο το… λαϊκοσπαρακτικόν; Διαβάζω: Πολιτικοί που «βούλιαξαν» τη χώρα τα τελευταία χρόνια και την καταδίκασαν στα μνημόνια έρχονται τώρα και ζητούν με τόκο και αναδρομικά, διαφορές αποδοχών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη με αγωγές τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Πολλοί μάλιστα εξ αυτών (είναι συνολικά 117) απασχόλησαν και απασχολούν τη Δικαιοσύνη για σκάνδαλα στα οποία ενεπλάκησαν… Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους που «παράνομα», όπως ισχυρίζονται, δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, βάσει της επίμαχης απόφασης του Μισθοδικείου το 2006…

Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία του «κοινού» του facebook σπάνια προχωράει στην ανάγνωση των κειμένων που συνοδεύουν τους τίτλους των αναρτήσεων, πολύ φυσικό, οι εντυπώσεις και τα συμπεράσματα να παράγονται αποκλειστικά από αυτούς. Μία «δυναμική» που υπονομεύει πλήρως την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και εδώ ο τίτλος «φωνάζει» από μακριά τους… αντικυβερνητικούς του πόθους, φτιάχνοντας ιδανικά σενάρια για να ασκήσουν τα… θυμικά τους δικαιώματα οι «καθαροί» και οι «ανυποχώρητοι».

Οι οποίοι, απέχοντας από τον κόπο να διαβάσουν τα «ψιλά γράμματα» του ρεπορτάζ, θα «χάσουν» το ουσιώδες: ότι στον επίλογό του υπάρχει και μία ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής που βάζει τα πράγματα σε μία… τάξη! Διαβάστε την: Όταν το 2007 με τον Ν. 3620/2007 δόθηκαν αναδρομικά έκτακτες παροχές στους δικαστικούς λειτουργούς, η Βουλή αποφάσισε ότι οι παροχές αυτές δεν θα ισχύσουν και για τους βουλευτές. Επίσης, όταν το 2008 με τον Ν. 3661/2008 αυξήθηκαν σημαντικά οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, η Βουλή αποφάσισε ότι η αύξηση αυτή δεν αφορά στους βουλευτές... Προκειμένου να ισχύσει και για τους βουλευτές οποιαδήποτε διάταξη νόμου που αφορά σε αποδοχές δικαστικών λειτουργών θα πρέπει να υπάρξει κοινή απόφαση του προέδρου της Βουλής και του υπουργού Οικονομικών. Τέτοια απόφαση ουδέποτε εκδόθηκε, ούτε βεβαίως πρόκειται να εκδοθεί.

Παγιδευμένοι σε προσωπικές μικρότητες και στους γνώριμους φανατισμούς των «ιδεολογικών εμφυλίων» της Αριστεράς, τα στελέχη και τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας χάνουν ένα πολύ μεγάλο μέρος των πολιτικών τους πλεονεκτημάτων. Τόσο που να τους καθιστά αφερέγγυους ακόμη και στα… απλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου