Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΓΑ, ΞΥΓΚΙ



Διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή τη συνέντευξη του Άρη Δαβαράκη στη LiFO και την Κατερίνα Ανέστη. Και με την ίδια προσοχή, τα όσα («πρόθυμα» και μη) ακολούθησαν των «αποκαλύψεών» του. Ακόμη κι εκείνα που εκ των προτέρων φάνταζαν αφελή και «εντεταλμένα». Όπως, για παράδειγμα, τα επικοινωνιακά κουραφέξαλα που αποτόλμησε ο Δημήτρης Καμπουράκης στο Lionews.

Η πρώτη (μεγάλη) απορία που μου γεννήθηκε εξ αρχής είναι το πώς είναι δυνατόν όλοι (μα όλοι) οι συνάδελφοι του Δαβαράκη να παριστάνουν ότι δεν γνώριζαν πως το Portal.gr ήταν «διαδικτυακό προϊόν» του ΣΥΡΙΖΑ! Το ξέραμε εδώ στην επαρχία από την πρώτη στιγμή και το αγνοούσαν τα ξεφτέρια της ενημέρωσης από την Αθήνα! Γι’ αυτό ίσως και η σπουδή τους να αντιπαρατεθούν στα «υπόγεια πλοκάμια» μιας αόρατης διαπλοκής, ασκείται με την ευφυΐα του… αστυνόμου Σαΐνη!

Ας πάμε όμως στο διακύβευμα! Τι το μεμπτό αποκαλύπτει ο (εκλεκτός) στιχουργός, δημοσιογράφος και συγγραφέας; Αντιγράφω επί λέξει τα επίμαχα σημεία της συνέντευξης:

Το site το σκέφτηκε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και πήγαμε στο γραφείο του Τσίπρα να δούμε πώς θα γίνει. Ήταν εκεί και ο Νίκος Παππάς. Στα γραφειάκια της Μητροπόλεως βρεθήκαμε. Εκεί κάναμε κάποιες συναντήσεις, μου έδωσε τα μίνιμουμ που είπα προηγουμένως και έτσι προχωρήσαμε…
Ήταν το γραφείο του Νίκου Παππά. Αλλά πολύ συγκεκριμένα θα σας πω ότι εγώ έπαιρνα 1.000 ευρώ και ο συνεργάτης μου 500 ευρώ. Όλοι έγραφαν αμισθί. Δούλευα δέκα ώρες την ημέρα. Το έκανα γιατί ήταν κάτι που μου ανέθεσαν με πίστη και το έκανα με ευθύνη και χαρά. Το έκανα γιατί ήθελα να ξεμπερδέψουμε με το παλιό πολιτικό σκηνικό…

Μπορούν όλα αυτά τα στοιχειοθετήσουν «ένοχες διαδρομές»; Είναι άραγε τόσο ύποπτα τα γραφειάκια της Μητροπόλεως (που τα ξέρει και το τελευταίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ), ώστε να προκαλούν συνειρμούς… παράνομης γιάφκας; Και γιατί μία συνάντηση στο γραφείο του Παππά να «ανάγει» τον ιδιοκτήτη του ως διακινητή «μαύρου χρήματος»; Αστειότητες ή προσπάθεια να βγει από τη μύγα ξύγκι; Γιατί, μπορεί να μην έπεσαν στην γκάφα που είχε πέσει πριν μήνες ο (άλλος… σαΐνης) Παπαχρήστος και να χρειαστεί να ζητάνε δημόσιες συγγνώμες, αλλά την μπόχα την πέταξαν!

Και πάμε στα σκέλος της… συνδιαλλαγής. Ο Δαβαράκης «κλείνει» συμφωνία για 1.000 ευρώ, κάνοντας μία εργασία που, για το δικό του «όνομα» και τη δικιά του επαγγελματική αίγλη και ποιότητα, φαντάζει κάτι σαν… πουρμπουάρ! Και δεν συγκρίνω το ποσό με τα αντίστοιχα των καμπουράκηδων και παπαχρήστηδων, αλλά με εκείνα που λαμβάνει ο «μέσος δημοσιογράφος». Άρα, τα όσα «μυστηριώδη» και «ύποπτα» ανακυκλώνονται αυτές τις μέρες, είναι υλικό άξιο της προσοχής και της αποδοχής του ακροατηρίου του… Λιακόπουλου!

Για να το τελειώνουμε: α) Το να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Δαβαράκη στη «δούλεψή» του, είναι τιμητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μπράβο στον Βερναδάκη που πήρε την πρωτοβουλία της πρότασης, β) το Portal.gr ήταν μακράν το καλύτερο και ποιοτικότερο κομματικό Μέσο. Θα πρόσθετα και το κορυφαίο στο είδος του, γ) η επιτυχία και η εγκυρότητα του site μπορεί να πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον δημιουργό του, αλλά εξ ίσου  σημαντικό μερίδιο σε αυτήν έχει και το «αφεντικό», δ) όση προσπάθεια και να καταβάλλουν κάποιοι, με τίποτε δεν μπορούν να πείσουν ότι τα 1.500 συνιστούν… οσμή σκανδάλου. Το πιθανότερο, οι αιτιάσεις και οι προθέσεις τους να πνιγούν στην κακοσμία που ζέχνει το θράσος και η βλακεία τους. Α, και οι εντολές που τους θρέφουν και τους καθοδηγούν!

Υ.Γ.: Τα όσα επακολούθησαν στη σχέση Δαβαράκη– ΣΥΡΙΖΑ, είναι μία άλλη ιστορία. Πικρή μεν και πονεμένη, αλλά άλλη. Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω με ποιανού το μέρος είμαι. Φως φανάρι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου