Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ "ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ" ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ




Το (πέρα για πέρα) αδιάφορο «πέρασμα» του Αντώνη Σαμαρά από την Καβάλα συνοδεύτηκε και από μερικά ιδιαίτερου τύπου «καλωσορίσματα», η «ευγένεια» των οποίων ταυτίζεται απόλυτα με τα μουγκρητά των διαδικτυακών τραμπούκων και της καθ’ ημάς πολιτικής καφρίλας! Αντιγράφω ένα μικρό δείγμα «σχολίων», έτσι όπως (ακριβώς) το ανέσυρα από τον απόπατο των facebookικών διαλόγων*.

Χρήστος Ξουλόγης: Και όλα τα πρόβατα μαζεύτηκαν να τον προυπαντήσουν... μνημόνια μέχρι να δύσει ο ήλιος! !!
Γιαννης Βεσπα: Ουστ προδότες
Barbara Sousou: Ακόμη ένας σωτήρας της Ελλάδας. ΟΥΣΤ κοπροσκυλο
Γιάννης Πατσιάς: Μπράβο που φέρατε αυτό το κάθαρμα στην Καβάλα !
Vasilis Neohorlis: ..αυτος που ανοιξε διαπλατα τον δρομο για τους ανεπαναληπτους Συριζανελ...
Κωστας Τονιος: Ανθελλην μεγας...
Γιαννης Βεσπα: Άνοιξε τα σύνορα 10ετια του 90 και ειρθαν όλοι οι εγκληματίες Αλβανοί στην Ελλάδα.
Κωστας Ρουλα Ζυρνογλου Θεοδωρου: Στην πυρα ολοι!!!!
Νουλα Καβατζοπουλου: τα γιαουρτια βρε
Manolis Maragos: ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ολοι τους- ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ανθρωπακια-δωσιλογακια- ακομη τραβιουνται στο ΠΡΟΣΤΥΧΟ- ΕΛΕΕΙΝΟ κομμα !!!!

Κρίνοντας ότι δεν χρειάζεται καμία διευκρίνιση από την πλευρά μου σε σχέση με το πολιτικό και ιδεολογικό χάσμα που με χωρίζει από τον Αντώνη Σαμαρά, σπεύδω διά τα περαιτέρω:

Αυτός ο όχλος, αυτό το συνονθύλευμα από παραληρηματικούς εθνικιστές, από ορκισμένους οπαδούς του Αρτέμιου Σώρρα, από εγχώριους Λεπενιστές και αγριάνθρωπους χρυσαυγίτες, «αλωνίζει» στο έδαφος που «έσπειρε» ο λαϊκισμός του πρώην πρωθυπουργού! Όχι πως δεν προηγήθηκε «σκάλισμα» και προετοιμασία από τους προκατόχους του, αλλά το δικό του «φιλελεύθερο παράδειγμα» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ναι, ο Αντώνης Σαμαράς «μπόλιασε» ένα «επικοινωνιακό φυτώριο» που ελάχιστα είχε να ζηλέψει από τα μουγκρητά του «νεοναζιστικού κύκλου». Το ότι τα «λούζεται» όμως, δεν θα πρέπει ούτε να μας χαροποιεί ούτε και να μας αφήνει αδιάφορους.

Τα «θυμωμένα πλήθη» του διαδικτύου τείνουν να εξελιχθούν στην πιο επικίνδυνη για τη Δημοκρατία μάζα. Το ανεξέλεγκτο των ενστίκτων τους, η πνευματική τους ανεπάρκεια, η έμφυτη κακογουστιά τους και τα εκφραστικά τους βοθρολήμματα συνθέτουν έναν ιδιόμορφο τύπο «επικοινωνιακού στρατού», στη «στρατηγική» του οποίου φαντάζει «άοπλη» οποιαδήποτε φωνή ευπρέπειας, σύνεσης και λογικής.

Αποτέλεσμα τούτου; Τα «διαδικτυακά εδάφη», πολιορκούμενα διαρκώς από τα ανεγκέφαλα στίφη, να μοιάζουν παραδομένα στις βαρβαρότητες μιας καινούριας «φυλής», κοινό γνώρισμα της οποίας είναι ο αχαλίνωτος τσαμπουκάς και τα λεκτικά μπραβιλίκια.

Ταυτόχρονα, μία μικρή περιήγηση στα προφίλ τους, αποκαλύπτει πολλά και ενδιαφέροντα. Όπως, για παράδειγμα, την αγάπη πολλών εξ αυτών για τα όπλα και τις «ένοπλες» διαθέσεις τους απέναντι στους «εχθρούς της πατρίδος». Στοιχεία που συναινούν στο συμπέρασμα ότι δεν χρειάζονται και πολλά για να το «γυρίσουν» από το «κράξιμο» στους προπηλακισμούς και τα… αίματα! 

*Από τη στιγμή που η «έκθεση» των «σχολιαστών» γίνεται με δική τους ευθύνη δημόσια, η αντιγραφή των ονομάτων δεν εμπίπτει σε κανένα περιορισμό και σε καμία «δημοσιογραφική δεοντολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου