Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΡΑΔΙΟ - ΠΕΙΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ



Βρισκόμαστε σχεδόν έξι μήνες πριν από τις Δημοτικές Εκλογές και τα «προεκλογικά όργανα» άρχισαν να ηχούν σε ρυθμούς… ρουσφετιού! Και αν νομίζετε ότι στην «ορχήστρα» βρίσκονται τίποτε «λαϊκιστές» της (αναίσχυντης) Αριστεράς ή εκείνοι οι (απαπα) «παλαιοί πασόκοι», πλάνην οικτρά… Από τους φουλ εκσυγχρονιστές τα «άσματα και οι συγχορδίες». Από αυτούς που ομνύουν στο «λιγότερο κράτος». Από τους υποστηρικτές των ιδιωτικοποιημένων δήμων. Από τους γυρολόγους των Βρυξελλών και των Στρασβούργων. Από τους «αναπτυξιολόγους» των Air Show και τους φιλεύσπλαχνους των Together. Εν προκειμένω; Από τον ειδικευόμενο στο είδος (και τα είδη), δήμαρχο Καβαλάς! Και των (πολλών) συν αυτώ…

Αν ο κύριος Σιμιτσής νομίζει ότι απευθύνεται ακόμη σε χαχόλους και σε υπανάπτυκτους ιθαγενείς οι οποίοι θα θαμπωθούν (και θα «τσιμπήσουν») με τα καθρεφτάκια των «έργων» του, τότε πολύ καλά κάνει και ρίχνει ανέξοδες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις δεξιά (κυρίως) και αριστερά. Αυτό το «κοινό» ήταν πάντα εθισμένο στην παραμύθα και τις «εξυπηρετήσεις». Ενίοτε και στον αυτοξευτελισμό. Και αυτό το κοινό σπεύδει, ασθμαίνοντας, να εκμεταλλευτεί και τώρα. Αλλά επειδή ο ίδιος υπολείπεται του τάλαντου ενός «μάστορα» της «μαζικής ψυχολογίας» (ας πούμε του Λευτέρη Αθανασιάδη) κι επειδή οι εποχές δεν ενδείκνυνται πια για περιττά χουβαρδαλίκια, «ντιλάρει» με την… κομψότητα που του πάει. Ήγουν, με χαρτογραφημένους «οργασμούς έργων» αμφιβόλου αληθείας και με ρουσφετολογικά φληναφήματα επιπέδου… Κάσσανδρου! Ξέρετε, αυτού που θα έβαζε τζάμια στις Καμάρες!

Για όσους δυσπιστούν ή αμφιβάλλουν για τα παραπάνω, προτρέπω σε τούτο: ας αποτολμήσουν να «χτυπήσουν» τις «διαδικτυακές πινεζούλες» που συνοδεύουν τα «έργα» του κυρίου Σιμιτσή (χρειάζεται λίγη υπομονή, είναι αλήθεια) και τότε, ιδίοις όμμασι πια, θα βρεθούν μπροστά σε μία τεράστια «Ονειρούπολη» που τύφλα να ‘χει εκείνη της Χριστουγεννιάτικης Δράμας. Έργα της Περιφέρειας, του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, του Οργανισμού Λιμένα, ακόμη–ακόμη και αυτής της Μητροπόλεως, «βαφτίζονται» δημοτικά και πλασάρονται στη χειμαζόμενη πιάτσα ως… αντικαταθλιπτικό της κρίσης!!!

Παράλληλα με τις «κατασκευαστικές ντρόγκες», ο κύριος Σιμιτσής βάζει στόχο να μας «σαλτάρει» ομαδικά με την επαναφορά της μεγαλεπήβολης ιδέας του περί λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου, την οποία επαναφέρει ξανά μετά το πρώτο της ναυάγιο. Και η πλάκα; Τη «ρουκέτα» την αμόλησε την ίδια ώρα που οι πολιτικοί του σύμμαχοι έκαναν ντου στην ΕΡΤ με τα ΜΑΤ, φορώντας της… χειροπέδες! Πάει να πει, σε μια περίοδο που τέτοιου είδους οργανισμοί τελούν υπό κυβερνητικό διωγμό και για την απαξίωσή τους επιστρατεύονται όλα τα αθέμιτα και ανέντιμα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι ακροδεξιοί κάφροι του Μαξίμου (από Συγγρού έως Ιπποκράτους μεριά).

Μέσα σε αυτό το κλίμα πολιτικού και κομματικού αμοραλισμού, ο κύριος Σιμιτσής «ανοίγει» το θέμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ωσάν να επρόκειτο για… πωρωμένο ραδιοπειρατή! Αλλά επειδή δε μοιάζει να… κατέχει από τέτοια πάθη (και πώς άλλωστε), «κοινωνικοποιεί» την πρόθεσή του με ολίγον από… διορισμούς! Ακριβώς όπως το διαβάσατε! Βγαίνει και υπόσχεται θέσεις εργασίας σε ένα αραχνιασμένο, ανυπόληπτο και υποτιμημένο ραδιόφωνο, σπεκουλάροντας πάνω στην αγωνία δεκάδων ανέργων δημοσιογράφων!

Θα ήταν άσκοπο να μπω στις οργανωτικές λεπτομέρειες ενός τέτοιου εγχειρήματος, από τη στιγμή που το «πυροτέχνημα» του κυρίου Σιμιτσή εκτοξεύεται προς άγραν ψήφων. Όπως και για τον ίδιο λόγο θα ήταν υπερβολή να αρχίσω να αραδιάζω τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που θα επιφέρει στους (ούτως ή άλλως) δοκιμαζόμενους βάναυσα από την κρίση ιδιωτικούς σταθμούς και Μέσα Ενημέρωσης μία τέτοια εξέλιξη. Πράγματα αυτονόητα δηλαδή, που ο «πολιτικός εγκέφαλος» του δημάρχου φροντίζει να τα «αλέθει» ακατάσχετα στο προεκλογικό του μίξερ. Ένα μόνο θα πω: από το υφάκι και το στυλ μέχρι την κατάντια και το ρεζιλίκι, μια ανάσα δρόμος. Ή, όπως λένε και οι παλιοί, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Πολλώ δε μάλλον αν είναι και… ξυλοπόδαρα.

Πολιτικώς μιλώντας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου