Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ;



Ένα πράγμα είναι που κάνει την Αριστερά να καυχιέται και να νοιώθει υπερήφανη: ο «πολιτικός της πολιτισμός». Αξία αδιαπραγμάτευτη μέσα στον ιστορικό της χρόνο, συνοδεύει διαχρονικά τον θεωρητικό της πλουραλισμό, τους ανυπέρβλητους αγώνες της, τις ύψιστες θυσίες της. Ως εκ τούτου, οτιδήποτε παραβιάζει τους κανόνες αυτής της «υπερηφάνειας» (ενίοτε και προϋπόθεσης), έρχεται σε άμεση σύγκρουση με το πολιτικό και αισθητικό της πλεονέκτημα.

Τις τελευταίες ημέρες, κάποιοι «άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ» βάλθηκαν να υπονομεύσουν με τον χειρότερο τρόπο ένα μεγάλο μέρος από αυτές τις παρακαταθήκες, χρησιμοποιώντας τακτικές και μεθόδους που παραπέμπουν σε πολιτικά χαμαιτυπεία και γηπεδικές συμπεριφορές! Από τους «λόγιους εξυπνακισμούς» του απίθανου και ανεκδιήγητου (έως αφόρητα πληκτικού και… βαρεμένου) Μουλόπουλου, μέχρι τις πρόγκες και τα γιούχα διάφορων «υπέρ-επαναστατών» που ακούστηκαν στην Επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Πιάνομαι» από το τελευταίο, γιατί το «τοπικό παράδειγμα» που εξέπεμψε μία (ελπίζω μικρή) ομάδα «αριστερών» το βράδυ της περασμένης Κυριακής, προσβάλλει βάναυσα το ήθος και την καλλιέργεια της Αριστεράς. Ή, για να ακριβολογώ, αυτής της Αριστεράς που εγώ γνωρίζω και υπερασπίζομαι. Κι επειδή μου προκαλούν απέχθεια και θλίψη οι άναρθρες προσβολές και τα (εν τω μέσω της νυχτός) «ανώνυμα σιχτιρίσματα» στους… οιονεί αντιπάλους, οφείλω να υπερασπιστώ δημόσια αυτούς που δέχτηκαν τον «ηχητικό βαρβαρισμό» από τη… συνιστώσα των θερμοκέφαλων! Πολύ περισσότερο, όταν αυτός ο βαρβαρισμός «σπάει» την ιερότητα μιας μεγάλης στιγμής. Τότε δηλαδή που όλοι οφείλουν να αναδείξουμε τη Σιωπή ως την πιο σπουδαία πολιτική πράξη!

Αντ’ αυτής, κάποιοι «άγουροι κουφιοκεφαλάκηδες» προτίμησαν να εκφράσουν τις ιδεολογικές τους αντιθέσεις με τον Κωστή Σιμιτσή και τον Βασίλη Τραϊφόρο, κράζοντας και αναθεματίζοντας τις προσωπικές και κομματικές τους επιλογές, με ένα ιδιότυπο «ψυχολογικό λιντσάρισμα», πέρα για πέρα αποκρουστικό και ανήθικο.

Έκκληση κάνω και την απευθύνω σε όλους εκείνους που, με την κοινωνική και πολιτική τους στάση, κοσμούν τον χώρο της «εδώ Αριστεράς»: Βάλτε τους φρένο, σύντροφοι! Διδάξτε τους και συμβουλέψτε τους. Εσείς, πρώτοι. Με το κύρος σας, την αξιοπρέπειά σας, την έμφυτη ευγένειά σας, την παιδεία σας. Κι αν δεν τα «παίρνουν τα γράμματα», δείξτε τους την πόρτα την εξόδου. Πάραυτα. Γιατί, πολύ απλά, με τον πολιτισμό της Αριστεράς δε «ρισκάρει» κανείς. Ούτε «παίζει».

Γνώμη μου είναι κι αν θέλετε αφουγκραστείτε την…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου