Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΧΟΥΝΤΙΚΟ(Ν) ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ



Είναι γνωστό: όταν η βλακεία (ανίατη και ανίκητη εκ προοιμίου) ξεφεύγει από τα πλαίσια της γραφικότητας, τότε γίνεται και πολλαπλά επικίνδυνη. Όταν ο κάθε σαλταρισμένος βγαίνει από το κέλυφος της μετριότητας και της ανωνυμίας και εν τω μέσω του όχλου ενδύεται ρόλους «εθνοσωτήρα», τότε έρχεται και η ώρα να ανοίξουμε «ξεχωριστούς λογαριασμούς» μαζί του. Όχι μέσα από μία εμφυλιοπολεμική βεντέτα (που τόσο θα  βόλευε ορισμένους), αλλά μέσα από τις «οδούς της Δημοκρατίας».

Μετά τα όσα ανατριχιαστικά περιέχονται στη πρόσφατη ανακοίνωση της Πατριωτικής Κίνησης, το «μπαλάκι της νομιμότητας» πέφτει πλέον εξ ολοκλήρου στα «όργανα» της συντεταγμένης πολιτείας. Στον Εισαγγελέα Καβάλας και τον Αστυνομικό Διευθυντή. Το δικό τους θεσμικό κύρος πρέπει να «κινητοποιηθεί». Άμεσα! Τώρα! Γιατί –και ας μη γελιόμαστε– μόνον η δικιά τους παρέμβαση είναι αυτή που θα μπορέσει να «κόψει τις ορέξεις» των αυτόκλητων υπερασπιστών των «ιερών και των οσίων» μας. Κι ας μη θεωρηθεί υπερβολή: κάθε ημέρα αδράνειας και καθυστέρησης από την πλευρά τους θα αποβαίνει μοιραία για το (ούτως ή άλλως) εύθραυστο και ταλαιπωρημένο πολίτευμά μας!

Την επίκληση αυτή (και ταυτόχρονα την κραυγή αγωνίας) προκάλεσε το απίστευτο Κοινό Ανακοινωθέν (έτσι ακριβώς) της Συντονιστικής Επιτροπής των ανεξάρτητων πατριωτικών σωματείων, το οποίο μάλιστα έχει (για πρώτη φορά!) συνταχθεί και… εις άπταιστον «χουντική καθαρεύουσα». Κάτι που –σημειολογικά, τουλάχιστον– δε θα πρέπει να το προσπερνάμε.

Τι «ακούγεται» μέσα σε αυτό το παραληρηματικό (και ως συνήθως ασύντακτο) κείμενο που συνυπογράφουν αι συνελθούσαι εις την πόλιν της Καβάλας εις κοινήν συνεδρίασιν επί διήμερον Πατριωτικαί Κινήσεις Πολιτών Καβάλας,  Αλεξ/πόλεως, Δράμας, Ημαθίας, Εορδαίας, Αθηνών και Ζακύνθου; Παραθέτω (αδιόρθωτα) τα πιο «χτυπητά» αποσπάσματα:

Λόγω της δημιουργηθείσης κρισίμου και επικινδύνου δια την Πατρίδα μας καταστάσεως, η οποία οφείλεται εις την συντονισμένην και από καιρού οργανωθείσαν προδοσίαν κατά του λαού και του Έθνους σε συνεργασία με ξένα κέντρα λήψεως αποφάσεων και συγκροτημάτων τραπεζών, λόγω του ότι τίποτε αυτήν την στιγμήν δνε φαίνεται ως το υπάρχον, υπόπτως δημιουργηθέν, ελληνικόν πρόβλημα, αι λαϊκαί – εθνικιστικαί πατριωτικαί δυνάμεις των Πατριωτικών Κινήσεων Πολιτών διαχωρίζουν την θέσιν των προς ό,τι το κράτος αυτό της ενόχου μεταπολιτεύσεως ενομοθέτησεν ή συνεφώνησεν ή υπέγραψεν ως συμφωνίες ή συνθήκες κ.λπ. αντιθέτως προς τα συμφέροντα των Ελλήνων, ως ημείς φρονούμεν και πιστεύομεν και δηλούμεν, ως εκ τούτου, κατ’ ανάγκην νομοταγείς αλλ’ ουδέποτε νομιμόφρονες.

Με δικιά μας «μετάφραση», οι λεγόμενες Πατριωτικές Κινήσεις κηρύσσουν (εμμέσως πλην σαφώς) το… αντάρτικο των νομοταγών (!!!) με πρόσχημα (τι άλλο;) το ότι η ελληνικήν Πατρίδα βρίσκεται υπό κατοχήν… Οπότε, βουρ δια την ανακατάληψιν και τον επανελληνισμόν της...

Πώς ονειρεύονται και ορέγονται τον «επανελληνισμόν» μας; Απλούστατο: Θα επιβάλουν (είπαμε, αι συνελθούσαι Πατριωτικαί Κινήσεις) άφευκτον και σκληράν τιμωρίαν όλων όσων εις κάθε επίπεδον επρόδωσαν παντί τρόπω την Πατρίδα, τον λαόν και τους εργαζομένους, την δήμευσιν των περιουσιών των, την αποκατάστασιν όλων των αδικιών εις βάρος των Ελλήνων και κηρύσσουν  ανένδοτον αγώνα δια την ελευθερίαν της Πατρίδος, την ανάταξιν του κράτους εις σχήμα νέον και αντί του δολίου «κράτους δικαίου», την επικράτησιν δικαίου κράτους…

Δε χρειάζονται ερμηνείες. Οι άνθρωποι, μέσα από το απερίγραπτο γλωσσικό τους μπουρδούκλωμα, «μιλάνε» ουσιαστικά την «πολιτική διάλεκτο» των  Πατακομακαρέζων. Μέσα από τις νοηματικές τους ασυναρτησίες, ταυτίζονται με όλους εκείνους που «έκαναν καριέρα» δικτατόρων. Με τους Μεταξάδες και τους Παπαδόπουλους.

Θα μου πείτε: είναι αυτός λόγος να καλούνται δημόσια Εισαγγελείς και Αστυνομίες προς υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών μας κεκτημένων; Από πότε οι ιδέες –οι όποιες ιδέες– τίθενται υπό έλεγχο και περιορισμό; Δε θα σας απαντήσω εγώ. «Καρφώνονται» από μόνα τους τα μπουμπούκια. Διαβάστε το αλά Χρυσή Αυγή «σκεπτικό» για να… μπείτε στο νόημα: Αι Πατριωτικαί Κινήσεις Πολιτών, παραμένουσαι μακράν κάθε πολιτικού φορέως, αλλά όχι του πολιτικού αγώνος και θεωρούσαι το πολιτικόν κομματικόν σύστημα ως εφθαρμένον πλέον, ανίκανον και προδοτικόν, θα παραμείνουν, προς το παρόν, μακράν της αηδιαστικής πολιτικής αντιπαραθέσεως, ενωμέναι και έτοιμοι να επέμβουν, όποτε η στιγμή των καιρών τους καλέση…

Αυτό το τελευταίο είναι που «καλεί» τον Εισαγγελέα Καβάλας και τον Αστυνομικό Διευθυντή στη δικιά τους (προσωπική και θεσμική) «επέμβαση». Οι καιροί ου μενετοί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου