Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΝΑΖΙ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ



Ας το «πάρουμε» από την κωμική του πλευρά: με το που έρχεστε για πρώτη φορά σε επαφή με αυτήν τη φωτογραφία, τι περνάει από το αγαθό σας μυαλό; Δοκιμάζουμε μερικές επιλογές: ας πούμε ότι πρόκειται για κάποιον «φωστήρα» που παρακολουθεί αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με αντίπαλο την… Περσία. Ότι είναι κανένας κακόμοιρος κομπάρσος από θίασο του Κώστα Πρέκα. Το πιο εξτρίμ; Ότι δραπέτευσε από το Δρομοκαΐτειο με πλήρη εξάρτηση. Ή, το πιο λογικό, να πρόκειται για καρνάβαλο…

Λογικά, η τελευταία εκδοχή θα είχε τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, αν ο «χτυπημένος» δεν  αποθανάτιζε τη μεγάλη του στιγμή τον μήνα που αλαλάζουν τα γαϊδούρια. Ήγουν, μέσα στον μπουμπουκιασμένο και ερωτιάρη Μάη. Οπότε, πέταξε το… σιγουράκι.

Κι εκεί που λες, πάει, ξεμείναμε με τις πιο «ότι νάναι» επιλογές, προκύπτει το ανέλπιστον και επαναφέρει τα πράγματα στη… χειροτέρα τους διάσταση! Η φωτογραφία ανήκει στον ιατρό (νευρολόγο, παρακαλώ!) Κώστα Καστανιώτη, ο οποίος, τηρώντας τις χρυσαυγίτικες παραδόσεις (ποιος ξεχνάει τον άλλον με τη στολή της Κου Κλουξ Κλαν), την κρέμασε και στην προσωπική του σελίδα στο facebook, διαλαλώντας υπερηφάνως το… ψώνιο που κρύβει μέσα του.

Αλλά για να το σοβαρέψω. Είναι μόνο «ψώνιο» ο γιατρός από τη Μηχανιώνα; Ή μήπως πρόκειται για άλλο ένα «ρατσιστικό concept» από την «περίεργη» κωμόπολη της νοτιοδυτικής Θεσσαλονίκης; Να θυμίσω ότι οι κάτοικοί της ήταν εκείνοι που πρωτοστάτησαν στις ιστορίες με τις παρελάσεις, αρνούμενοι να κρατήσει την σημαία ένας αριστούχος μαθητής από την Αλβανία; Να θυμίσω τους τραμπουκισμούς από τους μπράβους της εργοδοσίας (και κατόπιν «εκλεκτών μελών» της τοπικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής) σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων όταν αυτοί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για το μεροκάματό τους;

Σε αυτό το «λαμπρό περιβάλλον» (τυχαίο που η Μηχανιώνα μαζί με τον Λαγκαδά θεωρούνται σήμερα τα «κάστρα» του νεοναζισμού στη Θεσσαλονίκη;), λογικό είναι να ανθούν και περιπτώσεις σαν αυτή του «ναζιστή με την περικεφαλαία». Τόσο, που να μπορεί ένας γιατρός του ΕΟΠΥΥ, ανενόχλητος από παντού, να απαγορεύει την είσοδο των Εβραίων σε ΔΗΜΟΣΙΟ ιατρείο! Το οποίο μάλιστα λειτουργούσε και σε δημοτικό κτίριο! Με δύο λόγια, το «έργο» του Έλληνα Μένγκελε εκτελούνταν με την απόλυτη πολιτική και ιδεολογική κάλυψη των τοπικών παραγόντων του παραθαλάσσιου άστεως.

Βέβαια, με τη γνωστή θρασύδειλη τακτική των απανταχού φασιστοειδών (γιατί δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος μέλος στη Χρυσή Αυγή για να συμπεριφέρεται και να ενεργεί ως… κότα), όλοι τώρα δηλώνουν άγνοια και πέφτουν από τα… δημοκρατικά τους σύννεφα! Δεν είδαν, δε γνώριζαν! Όσο για τον ίδιο τον νευρολόγο; Αυτός –και μετά και τα όσα «ανακάλυψαν» στο σπίτι του οι αστυνομικοί του  Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης– δηλώνει… συλλέκτης ιστορικών αντικειμένων!

Πώς γίνεται τώρα και τα αντικείμενα αυτά να ανήκουν πάντα (μα πάντα) στην… κολεξιόν Χάιλ Χίτλερ, παραμένει… κουσούρι ανεξιχνίαστο. Εκτός κι αν τα πολλά εξαρτησιογόνα χάπια που βρέθηκαν ασυνταγογράφητα στο σπίτι του καρνάβαλου, προκαλούσαν… παράπλευρες εμμονές.

Διάχυτες ή μη, θα… δείξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου